kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Raabe Könyvkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Kapcsos keménykötés |
Oldalszám: | 940 oldal |
Sorozatcím: | Lapozni-Megtalálni |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-8518-16-2 |
Infotéka | |
Naptárak | |
Ünnepnapok és az iskolai szünetek rendje Ausztriában és Németországban | |
Fontos címek | |
Cégbíróságok | |
Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal | |
Társadalombiztosítási Igazgatóságok | |
Állami és Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat | |
Szerzői Jogvédő Hivatal | |
Kamarák | |
Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség | |
Magánnyugdíjpénztárak | |
Magyar Turizmus Rt. regionális marketingigazgatóságok | |
Fogyasztóvédelmi felügyelőségek | |
Vám- és Pénzügyőrség | |
Szakma | |
A vendéglátó-ipari üzletek és kereskedelmi szálláshelyek működtetéséhez szükséges engedélyek és egyéb iratok | |
Szakmai szervezetek | |
Vendéglátó-ipari szolgáltatások | |
Franchise-átadó szervezetek | |
Árak, áradatok | |
Jegybanki alapkamat változásai | |
Elszámolható üzemanyagár-változások | |
Minimálbér-változások | |
Jogdíjtételek | |
Egyéb | |
APEH-számlaszámok | |
Új SZJ-számok | |
Szakmai szervezetek | |
Magyar Vendéglátók Ipartestülete | |
Magyar Vendéglátó és Turisztikai Minőségbiztosítási Szakértők Egyesülete Baranyai György | |
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány | |
HACCPiNFOKLUB Kamocsai Gábor | |
Étrend Magyar Konyhafőnök Egyesülete Sándor Dénes | |
Üzemeltetés | |
Előírások, engedélyek | |
Hatósági engedélyek Dr. Drábik László | |
Ellenőrzés - fogyasztóvédelem Szűcs András | |
Az üzletek működésének tűzvédelmi előírásai Szedlák József | |
Munkabiztonság a vendéglátásban Kollárszky Liza | |
A fagylalt és a jégkrém előállítása, valamint forgalmazása Zoltainé Ombódi Anna | |
A vendéglátó üzletek kategóriába sorolása és a szálláshelyek osztályba sorolása Szűcs András | |
Környezetvédelmi előírások a vendéglátó-iparban Petrovics Zsolt | |
Árusítás közterületen Dr. Drábik László | |
A gyorskiszolgáló vendéglátóüzletek vonatkozó új rendelkezések Dr.Drábik László | |
Kockázatelemzés Kollárszky Liza | |
A működési feltételek változása a vendéglátóiparban Dr. Drábik László | |
Az élelmiszer-előállítással és -forgalmazással kapcsolatos jogi szabályozás áttekintése az uniós csatlakozás időpontjában | |
A kereskedelmi szálláshelyek új szabályai Dr.Drábik László | |
Az üzlethelyiségen kívüli árusítás módozatai és feltételei Dr. Drábik László | |
Az üzletek szeszesital-forgalmazása Dr. Drábik László | |
Ellenőrzési tapasztalatok 2005-ben Thurzó Katalin | |
Kerekesszékkel a vendéglőben Francz Magdolna | |
Közegészségügy | |
A vendéglátás higiéniája Kollárszky Liza | |
A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer Kollárszky Liza, Mayer Gyöngyi | |
ÁNTSZ-előírások és ellenőrzés a vendéglátásban Dr. Szabó Mária | |
Az élelmiszer-előállíáts és -forgalmazás új feltételei Thurzó Katalin | |
A HACCP-rendszer bevezetésének néhány gyakorlati kérdése Mayer Gyöngyi | |
Új törvények, rendeletek Kollárszky Liza | |
A HACCP-rendszer megvalósítása és működtetése Dömötör Miklós | |
HACCP a vendéglátásban és a közétkezésben Dr. Drábik László | |
Munkautasítások elkészítése Dr. Martos György | |
Üzleti termékek, technológiai műveletek Dr. Martos György | |
Élelmiszer-biztonsági veszélyek és azok elemzése a termékkészítés során Dr. Martos György | |
A HACCP-rendszer tárgyi és személyi feltételei Dr. Martos György | |
A dokumentáció és a napi gyakorlat Dr. Martos György | |
A Biofilter Kft. vendéglátósok részére nyújtott szolgáltatásainak bemutatása Véh Mónika | |
Új jogszabályok a vendéglátás higiéniai feltételeire vonatkozóan Zoltainé Ombódi Anna | |
Az élelmiszerek jelöléséről Zoltainé Ombódi Anna | |
Közétkezésre vonatkozó különleges higiéniai és egyéb szabályok Zoltainé Ombódi Anna | |
Változások 2006. január 1-jével Zoltainé Ombódi Anna | |
Kártevők elleni védekezés Zoltainé Ombódi Anna | |
Munkaruhák, védőruhák ellenőrzése Zoltainé Ombódi Anna | |
Általános jogi kérdések | |
Amit a vállalkozási formákról tudni kell Dr. Miklóssy Sándor Zoltán | |
Bérleti jog, bérleti szerződés Dr. Markója Péter | |
A szállodában érvényesülő kártérítési felelősség Dr. Havasi Ágnes | |
Szerződést biztosító mellékkötelezettségek Németh Péterné dr. | |
Egyes fontosabb eljárásjogi minták Dr. Székely László | |
A szerződések teljesítésének egyes biztosítékai Dr. Drábik László | |
A vendéglátással összefüggő vagyon elleni és gazdasági bűncselekmények Dr. Diós Erzsébet | |
A hitelező védelme Dr. Diós Erzsébet | |
A hitelező védelme 2. Dr. Diós Erzsébet | |
Új közigazgatási eljárási törvény Dr. Oláh Zsófia | |
A szerzői jog Dr. Faludi Gábor | |
Biztosítás, biztonság | |
Biztosítási alapismeretek Keresztessy Zoltán | |
Személyzet | |
Munkajog | |
Az idénymunka, a rövid ideig tartó és a részmunkaidős foglalkoztatás Somodi Istvánné dr. | |
A rendes szabadság, a betegszabadság és egyéb munkaidő-kedvezmények Molnárné dr. Nagy Ágnes | |
A munkaügyi ellenőrzésről Dr. Bende Márta és Gáspár Imréné dr. | |
A Munka Törvénykönyve Farkas Zsuzsanna | |
Munkaköri leírások 1. Kalmár György | |
Munkaköri leírások 2. Kalmár György | |
TB | |
A társadalombiztosítási jogszabályok változásai Farkas Zsuzsanna | |
Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása Farkas Zsuzsanna | |
A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos jogszabályi változások 2003-ban Dr. Szebelédi Ferenc | |
Diákok és nyugdíjasok foglalkoztatása a vendéglátóiparban Molnárné dr. Nagy Ágnes, Berkesné Cs. Kis Éva | |
Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárak Dr. Szebelédi Ferenc | |
Képzés | |
Képesítési feltételek a vendéglátóiparban Dr. Drábik László | |
Pincérek a tűzvonalban Kurt Fischer | |
Pincérek a tűzvonalban 2. Claus Sieling - Armin Poggendorf | |
Szakképzési lehetőségek a vendéglátó-ipari szakmákban | |
Szakképzési lehetőségek az idegenforgalmi szakmákban | |
Tanulók gyakorlati képzése, foglalkoztatása Kovács László | |
Munkaruha | |
Munkaruha, védőruha Kollárszky Liza | |
Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet Kollárszky Liza | |
Vezetés | |
Alapkérdések | |
Vezetői felelősség jogi oldalról Dr. Markója Péter | |
Mit tudnak jobban az idős munkatársak? Rolf Leicher | |
Ismeri-e a vezető a beosztottja igényeit? Axel Thiele | |
Irányítás | |
Hogyan ösztönözzük munkatársainkat a bírálattal? Prof. dr. Udo Stopp | |
Hogyan kerüljük el a konfliktusokat a beosztottjainkkal? Rolf Leichner | |
A vezetői utasítások érvényesítése Rolf Leichner | |
Vezetői döntések és beosztotti kifogások Rolf Leichner | |
Pénzügyek | |
Gazdálkodás | |
Árképzés a vendéglátásban Thurzó Béláné | |
Elszámoltatás a vendéglátóüzletekben Mayer Gyöngyi | |
Selejtezés Thurzó Béláné | |
Bankszámlavezetés Divéki Éva | |
Az áfa-visszatérítés gyakorlata Ihász Zsolt | |
A pénzmosásról és a valutaváltásról szóló új rendeletek Ihász Zsolt | |
Vámjogszabályok a turistaforgalomban Ihász Zsolt | |
Finanszírozás | |
Üzleti terv és hitelpályázat Bogyó István | |
Lízing Jánosi Kornél | |
A franchise mint vállalkozás Bogyó István | |
A turizmust és a vendéglátást támogató hazai és uniós pályázatok Fekete Edit | |
Bankkártyák a vállalkozásoknál Bogyó István | |
A kis- és középvállalatok részére elérhető finanszírozási források Ihász Zsolt | |
A pályázatfigyelés Dr. Martos György | |
A pályázati dokumentáció elkészítése és beadása Dr. Martos György | |
Pénzügyi előírások | |
Bizonylatok, nyilvántartások Thurzó Béláné | |
Könyvvizsgálat Tóth Sándorné | |
Számlázási szabályok Dr. Kerekes Anikó | |
A számviteli törvény változásai Jasku Zsolt | |
Iratmegőrzés, iratmegsemmisítés a magyar jogban Dr. Kalocsai Katalin | |
Beruházás | |
Pláza(láz), franchise, vagy önálló egység? Végh Péter | |
Vállalkozóvá válni Máyer Gyöngyi | |
Adózás | |
Adófajták | |
A társasági adó és az osztalékadó Kristóf Andrásné dr. | |
Személyi jövedelemadó Monori Mihály | |
Az adótörvények 2005. évi változásai Thurzó Béláné | |
Egyéb elvonások | |
A vendéglátás helyzete a magyar gazdaságtan Thurzó Béláné | |
A 2006. évi adóváltozások hatása a vendéglátóvállalkozásra Thurzó Béláné | |
A szervizdíj és a borravaló Thurzó Béláné | |
Adótanácsok | |
Kapcsolatunk a könyvelővel Tóth Sándorné | |
Vendégcsatolás | |
Helyzetelemzés | |
Vállalkozásunk pozicionálása Dr. Kovács Tibor | |
A vendégek elégedettségének felmérése Szántó András | |
Üzletpolitika | |
Marketing a vendéglátásban Szántó András | |
A marketing eszközei Szántó András | |
Szállodai marketing Dr. Schablik Vilmos | |
Internetkávézók Timaffy Lilla | |
Szezonalitás a vendéglátóiparban Baranyai György | |
Szezonalitás a kereskedelmi szálláshelyeken Palancsa Attila | |
A vendéglátó-ipari üzletek sikeres telepítésének tényezői Robert Schäfer | |
A fiatalok utazásai és fogyasztási szokásai Fekete Edit | |
Arculat | |
A vállalati arculat szerepe a vendéglátásban Szántó András | |
Ahány ház, annyi hangulat Voleszák Zoltán | |
Vendéglátóegységek a fogyasztók nyomában Varga Tímea | |
Az internet és a vendéglátás 1. Forgách Géza | |
Vendéglátás | |
Dohányzó és nem dohányzó vendégek egymás mellett | |
Növények az éttermekben és a kerthelyiségekben Szász Zsuzsanna | |
Nemdohányzók védelmében Thurzó Katalin | |
A belsőépítészet szerepe a vendéglátásban Voleszák Zoltán | |
Kommunikáció | |
Hogyan lesz a vendégből törzsvendég? Dieter Hasenkamp | |
Vendégtípusok Bálint Bence | |
A reklám szerepe és módszerei a vendéglátásban Szántó András | |
Vendéglátós hirdetések térképeken, útikönyvekben Bába Imre | |
Főzőiskola törzsvendégeknek Juliane S. Köhl | |
A vendéggel minden helyzetben udvariasan Rolf Leicher | |
Árpolitika | |
Ár az étlapon Dr. Armin Poggendorf | |
Szervezés | |
Beszerzés, készletezés | |
Beszerzés és készletgazdálkodás Mayer Gyöngyi | |
Textíliák Major Henriette | |
Konyha | |
Termékkészítés Sándor Dénes | |
Convenience food Voleszák Zoltán | |
A konyhatechnológia új útjai Voleszák Zoltán | |
Értékesítés | |
Új vonások az értékesítésben Endrődy Gábor | |
Étlapról étrendről és ezek készítéséről Szigeti Andor | |
Szabályok és lehetőségek a tálalásban Voleszák Zoltán | |
Ügyvitel a szállodában Fehér Tamásné | |
Ételek neve angolul és németül Horling Katalin | |
Amikor pénz helyett üdülési csekket fizeta vendég Thurzó Béláné | |
Étkezési utalvány és természetben nyújtott melegétkezés Thurzó Béláné | |
Irodaszervezés | |
Telekommunikáció a vendéglátóiparban Bodnár Péter | |
Létesítés, bővítés | |
Üzletkörök, üzlettípusok a vendéglátásban I. Martos György | |
Üzletkörök, üzlettípusok a vendéglátásban II. Martos György | |
A terasz Kövessy Szabolcs | |
Technika | |
Gépek, berendezések | |
Korszerű technológia kis alapterületen Dr. Martos György | |
A vendéglátóhelyek szellőztetése Szalay Zoltán | |
A pénztárgépek fajtái Tubai Tamás | |
A sokkoló hűtők Timaffy Lilla | |
Edénymosogató gépek a technológiai rendszerben Dr. Martos György | |
Nyersanyag- és késztermékmaradvány kezelése Dr. Martos György | |
Biztonságtechnika Timaffy Lilla | |
Számítástechnika | |
Számítástechnika a vendéglátóiparban Kovács László | |
A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola éttermeiben használt renszer | |
A NovoHost-AM éttermi pincér- és pénztárgépterminál-rendszer | |
Flexys számítógépes rendszerek | |
Megjelenés az interneten Timaffy Lilla | |
Gasztronómia | |
Irányzatok | |
A görög konyha Argiropulu Elefteria | |
Gyógyélelmezés a vendéglátásban és a közétkezésben Dr. Zajkás Gábor | |
Allergiás vendég az étteremben Dr. Barna Mária | |
A vallások és az étkezés I. Tusor András | |
A gasztronómia történetéről Tusor András | |
A magyar konyha kialakulása és jellemzése Tusor András | |
A francia és az angol konyha Tusor András | |
A mediterrán konyha Tusor András | |
Korszerű táplálkozási formák Tusor András | |
A német nyelvterület konyhái Tusor András | |
A balkán varázslatos ízvilága Tusor András | |
A szláv konyha Tusor András | |
A legnagyobb ínyenc és életművész: Krúdy Gyula | |
A skandináv népek konyhája Tusor András | |
A kínai konyha Tusor András | |
Italok | |
Borismeret Hoffman Ottó | |
A sör és a gasztronómia Kovács Gábor | |
Koktélkészítés Lajsz András | |
A kávé Dr. Mórik Gyula | |
A borok ajánlása, felszolgálása és tárolása Horváth Csaba | |
A bortörvény előírásai Horváth Csaba | |
A borok érzékszervi vizsgálata Horváth Csaba | |
Néhány szó az emésztésről és a digesztívekről Voleszák Zoltán | |
Éttermi asztalkultúra | |
Gondolatok a látványkonyháról Voleszák Zoltán | |
Önkiszolgáló értékesítés magas színvonalon? Dr. Martos György | |
A terítés régi és új szabályai Voleszák Zoltán | |
Adventtől kiskarácsonyig Voleszák Zoltán | |
Rendezvények | |
Rendezvényszervezés házon kívül Novák László | |
Menü-összeállítás Molnár László | |
Versenyeztetés a gasztronómiában Kelemen Tamás | |
Banketting Dömötör Miklós | |
A bálok szervezéséről Mészáros Tibor - Voleszák Zoltán | |
Vendéglátás a szabad ég alatt Voleszák Zoltán | |
Vendéglátás télidőben Voleszák Zoltán | |
Esettanulmányok | |
Vendéglátás | |
Vendéglátásunk vendégszemmel Fritz Hämel | |
Helyi specialistások az étlapon Ulrike Benz - Reiner Schechter | |
A Rozmaring felvirágzása Francz Magdolna | |
Üzemeltetés | |
A Szarka Fogadótól a Kristály Szállóig Szabó Zoltán | |
A Kolping Családi Hotel Kutai Dóra, Timaffy Lilla | |
Új szállodai szolgáltatás: wellness Kutai Dóra | |
Mi legyen a magyar kastélyokkal? Fekete Edit | |
Újdonságok a magyar gyógy- és wellness kínálatban Fekete Edit | |
A megújulás elengedhetetlen Fekete Edit | |
Viselkedéskultúra | |
Etika | |
A vendéglátás etikája Dr. Kardos Lea | |
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének Etikai Kódexe | |
Tárgyalás, levelezés | |
Idegen nyelvű levelek | |
Hivatalos levelek a karácsonyi és újévi időszakban három nyelven | |
Fizetési felszólító levelek három nyelven | |
Európai Unió | |
Az Unió kapujában | |
Turizmus és vendéglátás az Európai Unióban Kovács Balázs, Tusor András | |
A magyar vendéglátás helyzete az uniós csatlakozás után Dr. Drábik László | |
Élelmiszer-biztonság Szeitzné Dr. Szabó MÁrta | |
Adózás az Európai Unióban Ihász Zsolt | |
EU: Pályázni muszáj... Kádár Elza | |
Pályázati lehetőségek az uniós csatlakozás előtt és után Ihász Zsolt | |
Pályázati lehetőségek az uniós csatlakozás előtt és után (2.) Ihász Zsolt | |
Fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti tevékenység az uniós csatlakozás tükrében Szűcs András | |
Csatlakozás után | |
A vendéglátó-vállalkozások szerepe a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia szerint Kovács Balázs és Soproni Gyula | |
ÁNTSZ-előírások uniós szemmel Szeitzné dr. Szabó Mária |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.