Cukrászat | |
Bevezető | 3 |
Cukrászüzemi ismeretek | 7 |
A cukrászüzem termelő tevékenysége és beosztása | 7 |
A cukrászüzem berendezése | 8 |
Sütőberendezések | 10 |
Hűtőberendezések | 12 |
Cukrászüzemi gépek | 17 |
Munkaeszközök | 22 |
Általános technológiai ismeretek | 23 |
Előkészítő műveletek | 23 |
A tésztakészítés | 25 |
Sütés | 27 |
Kikészítési munkafolyamatok | 28 |
Félkész termék | 29 |
Töltelékek, bevonóanyagok | 30 |
Vajkrémek | 30 |
Tejszínkrémek | 32 |
Tojáskrémek | 32 |
Gyümölcs-töltetanyagok | 34 |
Magvakból készített töltelékek | 35 |
Egyéb töltetanyagok és különleges krémek | 36 |
Sajtos, sós, húsos töltetek | 38 |
Fondan | 39 |
Csokoládé bevonóanyagok | 40 |
Tésztafajták gyártástechnológiája, süteménykészítés | 44 |
Élesztős tészták | 44 |
Dagasztás | 45 |
Kidolgozás | 46 |
Gyúrt élesztősök | 46 |
Kevert élesztősök | 49 |
Hajtogatott élesztősök | 51 |
Omlós élesztősök | 53 |
Gyúrt omlós tészták | 55 |
Kevert omlósok | 57 |
Forrázott tészták | 59 |
Vajas tészták | 62 |
Hengerelt tészták | 64 |
Felvert tészták | 67 |
Kikészített sütemények | 69 |
Mignonok | 77 |
Torták | 77 |
Szeletek | 81 |
Roládok | 86 |
Tejszínes sütemények | 85 |
Desszertek, csemegék | 86 |
Marcipános készítmények | 87 |
Teasütemények | 88 |
Fagylaltok, parfék, pohárkrémek | 89 |
A fagylaltgyártás | 90 |
Gyümölcsfagylalt keverék készítése | 92 |
Tejes fagylalt keverék készítése | 92 |
A fagylaltok fagyasztása | 92 |
A fagylaltok összetétele | 94 |
Tejszínfagylalt, parfait (parfé) | 96 |
A fagylaltgyártás és értékesítés tisztasága | 98 |
A szabványok szerepe | 99 |
Pohárkrémek fajtái és készítésük | 100 |
Egyéb készítmények | 102 |
Tej, tejeskávé és egyéb kávékészítmények | 106 |
Kakaó- csokoládéital készítése | 106 |
Teák | 111 |
Tejes ételek, sodók, öntetek készítése | 112 |
Koktélok | 113 |
Fizz-ek | 116 |
Flippek | 117 |
Üdítő italok | 120 |
Minőségi követelmények | 122 |
A sütemények hibái | 124 |
A kávéfőzőgépek és kávéfőzés | 132 |
A kávéfőzés különböző módszerei | 133 |
Géptípusok | 135 |
Krémkávéfőző gépek | 135 |
Víznyomásos vagy hidraulikus gépek | 136 |
Ismertebb géptípusok | 141 |
A kávéfőzés segédberendezései | 145 |
A kávéfőzés gyakorlati módszerei | 147 |
A kávégépek üzemeltetésénél előforduló hibák | 148 |
A kávéfőzők által elvégezhető kisebb javítások | 153 |
Csak szerelők által végezhető javítások | 155 |
A kávéital minőségi előírásai | 157 |
Hidegkonyha | |
Konyhai berendezések, gépek, tűzhelyek, felszerelési tárgyak és munkaeszközök | 156 |
Berendezések | 164 |
Gépek | 164 |
Tűzhelyek - főző-sütő berendezések | 168 |
Felszerelések, edények | 168 |
Általános konyhatechnikai ismeretek. Hőhatások | 171 |
Főzés, gőzölés, abálás | 171 |
Párolás | 174 |
Sütés | 175 |
Pirítás | 186 |
Egyéb konyhatechnikai eljárások | 187 |
Aszpikok és különböző kocsonyák | 191 |
Hideg és meleg mártások | 197 |
Egyéb hideg mártások | 200 |
Meleg mártások | 201 |
Zománcmártások | 203 |
Saláták | 204 |
Nyers saláták | 204 |
Főtt saláták | 209 |
Összetett saláták | 213 |
Különleges összetett saláták | 217 |
Kevert saláták | 219 |
Hagymás kevert saláták | 221 |
Tojásételek | 222 |
Hideg tojásételek | 222 |
Meleg tojásételek | 226 |
Szendvicsek | 234 |
Meleg szendvicsek | 238 |
Hideg töltött főzelékek | 239 |
Pástétomok, galantinok, majonézek | 242 |
Pástétomok | 242 |
Galantinok | 246 |
Majonézek | 248 |
Hideg halételek, sültek, imbisz | 250 |
Hideg halételek | 250 |
Hides sültes (húsos) tálak | 250 |
Imbisz | 255 |
Vegyesfelvágott | 256 |
Vegyes ízelítő | 256 |
Hideg libamáj zsírjában | 256 |
Sonkatekercs | 263 |
Sült ételek | 263 |
Fritun süthető készítmények | 264 |
Rántott főzelékek | 264 |
Burgonyák bő zsírban sütve | 268 |
Infrasütőn készíthető ételek | 270 |
Nyárson sült csirke | 272 |
Rablópecsenye nyárson | 272 |
Kaukázusi saslik | 273 |
Tészták | 273 |
Egyszerű és különleges tésztafélék | 274 |
Erdélyi kürtőskalács | 274 |
Palacsinták sós töltelékekkel | 274 |
Csőtészták (makaróni) | 278 |
Sós, élesztős tésztakészítmények | 279 |
Édes és különleges palacsinták | 280 |
Rétesek készítése | 281 |
Félkész ételek | 284-303 |