1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari konyhatechnológia

A Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátóipari Főosztály kiadványa

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 719 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Vendéglátóipari Konyhatechnológia" hézagpótló munka a vendéglátóipari szakirodalomban. Hasonló témájú és tárgykörű munkák már megjelentek eddig is, azonban azok főleg oktatási célzattal... Tovább

Előszó

A "Vendéglátóipari Konyhatechnológia" hézagpótló munka a vendéglátóipari szakirodalomban. Hasonló témájú és tárgykörű munkák már megjelentek eddig is, azonban azok főleg oktatási célzattal készültek és nem váltak a gyakorlati szakemberek kézikönyvévé.
Ez a hivatalos kiadvány tartalmazza több mint 800 étel elkészítésének leírását és foglalkozik a legfontosabb vendéglátóipari technológiai folyamatok ismertetésével. Vissza

Tartalom

Bevezető5
A nyersanyagok elsődleges konyhai feldolgozása11
Vágóállatok és vadak elsődleges konyhai feldolgozása13
Szárnyasok és vadszárnyasok elsődleges konyhai feldolgozása47
Halak, rákok stb. elsődleges konyhai feldolgozása63
Gumós növények és répafélék elsődleges konyhai feldolgozása79
Főzelék- és zöldségfélék, gombák elsődleges konyhai feldolgozása97
Gyümölcsök, gabonaneműek, hüvelyesek, tejtermékek és fűszerek elsődleges konyhai feldolgozása117
Előkészületek127
Az ételek készítése148
Az ételkészítés műveletei147
Levesek és levesbetétek183
Hideg előételek, hideg ételek211
Meleg előételek, húspótló ételek231
Mártások279
Hideg és meleg halételek, rákételek297
Marhahúsból készült ételek329
Borjúhúsból készült ételek393
Bárány- és ürühúsból készült ételek427
Sertéshúsból készült ételek441
Házi szárnyasokból készült ételek501
Vadhúsból és vadszárnyasokból készült ételek537
Főzelékek555
Köretek581
Saláták609
Tészták627
Az értékesítés feladatai689
Adagolás, tálalás, díszítés693
Az ételek készentartása, megóvása, maradék értékesítése697
Étlapszerkesztés, étrend összeállítás700
Étlap minták705
Étrend minták717
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátóipari konyhatechnológia Vendéglátóipari konyhatechnológia

Az eredeti borító egy részét az első kötéstáblára ragasztották. Belülről megerősített példány.

Állapot:
9.800 ,-Ft
49 pont kapható
Kosárba