1.060.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari ismeretek II.

Tervezés és elemzés/A vendéglátóipari technikum IV. osztálya számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 230 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21357.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. A tervezés általános kérdései 3
A tervezésről általában 3
A tervezés fő feladatai 4
A népgazdasági terv fejezetei 5
A népgazdasági tervek csoportosítása 7
A tervezés szervezete 8
A tervezés módszerei 9
II. A belkereskedelmi áruforgalom tervezése 14
A kiskereskedelmi áruforgalmat meghatározó tényezők 15
A vásárlóalap és árualap összhangja 17
A vendéglátás áruforgalmának nagyságát meghatározó tényezők 18
A vendéglátó forgalom összetételét befolyásoló tényezők 21
A vendéglátó forgalom összetétele a kereskedelmi és üzemi
vendéglátás szerint 22
A vendéglátó forgalom idényszerűsége 23
A népgazdasági terv és a belkereskedelmi terv kapcsolata 27
III. A vendéglátó vállalatok tervei 30
A vendéglátó vállalatok áruforgalmi terve kialakításának
menete 31
A vendéglátó vállalatok áruforgalmi tervének előkészítése 32
Az áruértékesítés elemzése 35
Az értékesítési forgalom összehasonlítása a további évek
adataival 40
Az eladási forgalom összetételének változása 41
A vendéglátó vállalatok termelési és áruértékesítési tervének
összeállítása 44
Termelési és értékesítési terv 46
Az áruk értékesítéséhez szükséges anyagfelhasználás és készletterv 56
Az anyagfelhasználás tervezése 57
A készletek nagyságát és összetételét meghatározó tényezők 61
Az árukészletek elemzése 63
Az árukészletek tervezése 6S
Az árubeszerzési tevékenység elemzése és tervezése 69
Az áruforgalmi mérleg terve 73
A vendéglátó üzletek áruforgalmi tervezése 73
Az üzemi vendéglátás áruforgalmi tervezése 75
IV. A beruházás és hálózatfejlesztés 82
Az állóeszközök bővítése 82
Állóeszköz-állomány megóvása 84
A népgazdasági és vendéglátóipari beruházások összefüggései 85
A vendéglátóipari beruházások csoportosítása 86
'Az állóeszköz-fejlesztés célkitűzései 87
Beruházási program 88
Gazdasági számítás 89
Értékcsökkenési leírás 92
Hálózatfejlesztés 93
V. A vendéglátóipari munkaerő gazdálkodás 101
A munkaügyi tervezés jelentősége 101
A munka termelékenysége 102
A vállalat munkaügyi terve 106
Létszámtervezés 106
Alapbér megtervezése 115
Jutalék tervezése 115
Pótlék, túlóra tervezése
Állományi béralap 118
Állományon kívüli munkabér 119
Tervlebontás 119
Tervek ellenőrzése 124
Termelékenység 124
VI. A vendéglátóipar bérrendszere 127
Alapbér 128
Jutalék 130
Jutalékkiegészítés 133
Egyéb bérezési lehetőségek 139
VII. A vendéglátás forgalmi költségei és jövedelmezősége 142
A forgalmi költség fogalma 142
A forgalmi költségek színvonalát meghatározó tényezők 143
A forgalmi költségek elemzése 145
A forgalmi költségek tervezése 151
A hálózati költségek tervezése 152
Vállalati általános költségek 157
VIII. A vendéglátóipari vállalatok jövedelmezősége 159
Az árrés 159
Az árrés vizsgálata a vendéglátóiparban 163
Az árrés tervezése 163
A jövedelmezőség elemzése 163
A vállalati eredmény vizsgálata 167
A jövedelmezőségi terv összeállítása 177
A jutalmazási alap 185
Igazgatói alap 190
Feladatgyűjtemény 191
Feladatok az áruforgalom elemzésére és tervezésére 191
Feladatok az anyagfelhasználás elemzésére és tervezésére 200
Feladatok az árubeszerzés és készletek elemzésére és tervezésére 203
Feladatok a létszám, termelékenység, bér (jutalék) kiszámítására 210
Feladatok a költségek elemzésére és tervezésére 219
Feladatok a vállalati eredmény elemzésére 223
Felhasznált irodalom 227
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem