1.060.504

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari gépek és kezelésük

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 388 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-220-199-x
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Bevezető7
A gépesítésről általában9
A gépesítés jelentősége a vendéglátóiparban9
A gépesítés jelene és jövője10
Elméleti alapok14
Villamos alapismeretek14
Nyugvó villamosság (elektrosztatika)14
Áramló villamosság15
Villamosság és a mágnesség kapcsolata17
Indukció, kölcsönös indukció és önindukció18
Váltakozó áram keletkezése és alkalmazása20
Háromfázisú áram keletkezése és alkalmazása21
A villamos fűtés alapismeretei21
A villamos áram munkája és teljesítménye22
A villamos áram hőhatása23
A villamos fűtés alkalmazása és előnyei24
Ellenállásanyagok24
A gőztermelés alapismeretei25
Hőtechnikai állapotjelzők26
A gőz előállítása29
Hőtechnikai alapismeretek30
A testek halmazállapotának változásai31
Hűtőgépekhez alkalmazott hűtőközegek32
A kompresszoros hűtőgép működési elve33
A hűtőkompresszor működési elve35
A hűtőgép teljesítméye36
A gáztüzelés alapismeretei37
A gázok általános tulajdonáságai38
Természetes és mesterséges gázok39
A gázok tüzeléstechnikai jellemzői41
Az olajtüzelés alapismeretei44
Az olajok fizikaiés kémiai jellemzői45
Tüzelő- és fűtőolajok tüzeléstechnikai jellemzői47
A tüzelőolajok osztályozása47
Az infratüzelés alapismeretei49
A hősugárzás alapjai49
Az infravörös sugárzás hasznosítása51
Gépek, berendezések szerkezeti egységei52
Villamos meghajtó-, működtető és biztonságtechnikai egységek52
Villamos motorok52
Transzformátorok55
Villamos motorok indító- és védelmi berendezései56
Villamos gépek, berendezséek érintésvédelme61
Villamos fűtésű berendezések szerkezeti egységei63
Készülékek és fűtőelemek osztályozása63
A fűtőtestek kerámia szigetelő- és tartóanyagai64
Villamos fűtőtestek szerkezeti kialakítása65
Gőzüzemű berendezések szerkezeti egységei69
Gőzelőállító berendezések70
Gőzfelhasználó készülékek segédberendezései71
Hűtőgépek, berendezések szerkezeti egységei75
Hütőkompresszorok osztályozása75
Kondenzátorok81
Elpárologtatók (hűtőestek)85
A hűtőgépek szabályozó- és egyéb szerelvéyei86
Gáztüzelésű berendezések szerkezeti egységei98
Gázégők98
Gázkészülékek biztonsági berendezései105
Gázkészülékek vezérlő berendezései109
Olajtüzelő berendezések szerkezeti egységei113
Olajégők szerkezeti felépítése113
Egy blokkba épített olajégők főbb szerkezeti részei118
Infrafűtésű berendezések szerkezeti egységei128
Villamos árammal üzemelő infravörös hősugárzók128
Gázüzemű infravörös hősugárzók130
A termelőüzemek gépei, berendezései132
Előkészítő gépek132
Földesáru-előkészítő gépek133
Húselőkészítő gépek141
Egyetemes konyhagépek162
Cukrászati előkészítő gépek190
Tészta- és habkészítő gépek198
Dagasztógép198
Habverő, keverőgép201
Hengerlőgép205
Tésztanyújtó gép207
Tésztaosztó gép208
Habfúvó gép209
Hőközlő berendezések212
Tűzhelyek213
Sütőkemencék221
Főzőzsámolyok323
Speciális főző-, sütőberendezések234
Ételfőző üstök250
Hütőberendezések267
Fagylaltkészítő berendezések273
Az értékesítő üzletek gépei, berendezései279
Hőközlő berendezések280
Gázzsámoly bográcsállvánnyal282
Salamander283
Kontakt grillkészülék283
Toastsütő284
Feldolgozó- és kiszolgáló készülékek284
Szeletelő- és aprítógépek284
Adagoló-, kimérőkészülékek289
Habkészítő berendezések293
Tálaló- és tárolóberendezések295
Hűtő- és fagyasztóberendezések303
Hűtőberendezések304
Fagyasztóberendezések309
Kávéfőző berendezések314
Kávéfőzési eljárások315
A kávéfőző gépek fajtái318
A kávéfőző gépek főbb részei319
A kávéfőzés segédberendezései327
A kávéfőző gépek kezelése333
Italt készítő és kiszolgáló berendezések334
Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések335
Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések339
Szeszes italokat kiszolgáló berendezések342
Palackozott italokat kiszolgáló berendezések344
Értékesítőkocsik345
Automaták351
Az automaták fajtái352
Az automaták főbb részei354
Az automaták kezelése358
A gépek, berendezések karbantartása359
A karbantartás fogalma, feladatai359
A karbantartás szervezése362
Baleset-elhárítás és elsősegélynyújtás365
Balesetvédelmi szabályok365
A munkahely rendje366
A munkaeszközök366
A gépek, berendezések kezelése367
Tűzvédelem368
Az elsősegélynyújtás általános szabályai368
Sérülések370
Hő okozta sérülések370
Sebek372
Elektromos áramütés374
Függelék377
Útmutató a hagyományos egységek értelmezéséhez és azok "SI" egységekre való átszámításához377
Vendéglátóipari gépeket és berendezéseket előállító és forgalmazó vállalatok380
Felhasznált irodalom382
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem