kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 388 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-220-199-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
Bevezető | 7 |
A gépesítésről általában | 9 |
A gépesítés jelentősége a vendéglátóiparban | 9 |
A gépesítés jelene és jövője | 10 |
Elméleti alapok | 14 |
Villamos alapismeretek | 14 |
Nyugvó villamosság (elektrosztatika) | 14 |
Áramló villamosság | 15 |
Villamosság és a mágnesség kapcsolata | 17 |
Indukció, kölcsönös indukció és önindukció | 18 |
Váltakozó áram keletkezése és alkalmazása | 20 |
Háromfázisú áram keletkezése és alkalmazása | 21 |
A villamos fűtés alapismeretei | 21 |
A villamos áram munkája és teljesítménye | 22 |
A villamos áram hőhatása | 23 |
A villamos fűtés alkalmazása és előnyei | 24 |
Ellenállásanyagok | 24 |
A gőztermelés alapismeretei | 25 |
Hőtechnikai állapotjelzők | 26 |
A gőz előállítása | 29 |
Hőtechnikai alapismeretek | 30 |
A testek halmazállapotának változásai | 31 |
Hűtőgépekhez alkalmazott hűtőközegek | 32 |
A kompresszoros hűtőgép működési elve | 33 |
A hűtőkompresszor működési elve | 35 |
A hűtőgép teljesítméye | 36 |
A gáztüzelés alapismeretei | 37 |
A gázok általános tulajdonáságai | 38 |
Természetes és mesterséges gázok | 39 |
A gázok tüzeléstechnikai jellemzői | 41 |
Az olajtüzelés alapismeretei | 44 |
Az olajok fizikaiés kémiai jellemzői | 45 |
Tüzelő- és fűtőolajok tüzeléstechnikai jellemzői | 47 |
A tüzelőolajok osztályozása | 47 |
Az infratüzelés alapismeretei | 49 |
A hősugárzás alapjai | 49 |
Az infravörös sugárzás hasznosítása | 51 |
Gépek, berendezések szerkezeti egységei | 52 |
Villamos meghajtó-, működtető és biztonságtechnikai egységek | 52 |
Villamos motorok | 52 |
Transzformátorok | 55 |
Villamos motorok indító- és védelmi berendezései | 56 |
Villamos gépek, berendezséek érintésvédelme | 61 |
Villamos fűtésű berendezések szerkezeti egységei | 63 |
Készülékek és fűtőelemek osztályozása | 63 |
A fűtőtestek kerámia szigetelő- és tartóanyagai | 64 |
Villamos fűtőtestek szerkezeti kialakítása | 65 |
Gőzüzemű berendezések szerkezeti egységei | 69 |
Gőzelőállító berendezések | 70 |
Gőzfelhasználó készülékek segédberendezései | 71 |
Hűtőgépek, berendezések szerkezeti egységei | 75 |
Hütőkompresszorok osztályozása | 75 |
Kondenzátorok | 81 |
Elpárologtatók (hűtőestek) | 85 |
A hűtőgépek szabályozó- és egyéb szerelvéyei | 86 |
Gáztüzelésű berendezések szerkezeti egységei | 98 |
Gázégők | 98 |
Gázkészülékek biztonsági berendezései | 105 |
Gázkészülékek vezérlő berendezései | 109 |
Olajtüzelő berendezések szerkezeti egységei | 113 |
Olajégők szerkezeti felépítése | 113 |
Egy blokkba épített olajégők főbb szerkezeti részei | 118 |
Infrafűtésű berendezések szerkezeti egységei | 128 |
Villamos árammal üzemelő infravörös hősugárzók | 128 |
Gázüzemű infravörös hősugárzók | 130 |
A termelőüzemek gépei, berendezései | 132 |
Előkészítő gépek | 132 |
Földesáru-előkészítő gépek | 133 |
Húselőkészítő gépek | 141 |
Egyetemes konyhagépek | 162 |
Cukrászati előkészítő gépek | 190 |
Tészta- és habkészítő gépek | 198 |
Dagasztógép | 198 |
Habverő, keverőgép | 201 |
Hengerlőgép | 205 |
Tésztanyújtó gép | 207 |
Tésztaosztó gép | 208 |
Habfúvó gép | 209 |
Hőközlő berendezések | 212 |
Tűzhelyek | 213 |
Sütőkemencék | 221 |
Főzőzsámolyok | 323 |
Speciális főző-, sütőberendezések | 234 |
Ételfőző üstök | 250 |
Hütőberendezések | 267 |
Fagylaltkészítő berendezések | 273 |
Az értékesítő üzletek gépei, berendezései | 279 |
Hőközlő berendezések | 280 |
Gázzsámoly bográcsállvánnyal | 282 |
Salamander | 283 |
Kontakt grillkészülék | 283 |
Toastsütő | 284 |
Feldolgozó- és kiszolgáló készülékek | 284 |
Szeletelő- és aprítógépek | 284 |
Adagoló-, kimérőkészülékek | 289 |
Habkészítő berendezések | 293 |
Tálaló- és tárolóberendezések | 295 |
Hűtő- és fagyasztóberendezések | 303 |
Hűtőberendezések | 304 |
Fagyasztóberendezések | 309 |
Kávéfőző berendezések | 314 |
Kávéfőzési eljárások | 315 |
A kávéfőző gépek fajtái | 318 |
A kávéfőző gépek főbb részei | 319 |
A kávéfőzés segédberendezései | 327 |
A kávéfőző gépek kezelése | 333 |
Italt készítő és kiszolgáló berendezések | 334 |
Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések | 335 |
Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések | 339 |
Szeszes italokat kiszolgáló berendezések | 342 |
Palackozott italokat kiszolgáló berendezések | 344 |
Értékesítőkocsik | 345 |
Automaták | 351 |
Az automaták fajtái | 352 |
Az automaták főbb részei | 354 |
Az automaták kezelése | 358 |
A gépek, berendezések karbantartása | 359 |
A karbantartás fogalma, feladatai | 359 |
A karbantartás szervezése | 362 |
Baleset-elhárítás és elsősegélynyújtás | 365 |
Balesetvédelmi szabályok | 365 |
A munkahely rendje | 366 |
A munkaeszközök | 366 |
A gépek, berendezések kezelése | 367 |
Tűzvédelem | 368 |
Az elsősegélynyújtás általános szabályai | 368 |
Sérülések | 370 |
Hő okozta sérülések | 370 |
Sebek | 372 |
Elektromos áramütés | 374 |
Függelék | 377 |
Útmutató a hagyományos egységek értelmezéséhez és azok "SI" egységekre való átszámításához | 377 |
Vendéglátóipari gépeket és berendezéseket előállító és forgalmazó vállalatok | 380 |
Felhasznált irodalom | 382 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.