kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 285 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
A kereskedelem és a vendéglátóipar | 3 |
A kereskedelem helye és szerepe a népgazdaságban | 3 |
A belkereskedelem feladata, szervezetének szektorális és funkciók szerinti tagolása | 4 |
A vendéglátóipar szerepe a népgazdaságban és fejlődésének rövid története | 7 |
A vendéglátóipar szervezeti felépítése | 12 |
A vendéglátóipar üzemtípusai | 12 |
A vendéglátó üzemek osztálybasorolása | 17 |
A vendéglátóipar közvetlen irányító szervei | 18 |
Az állami vendéglátóipari vállalat központjának felépítése | 20 |
A vendéglátóipar közvetett irányító szervei | 23 |
Személyi és üzemi higiénia, balesetelhárítás | 28 |
Bakteriológiai alapfogalmak | 28 |
Személyi higiénia | 29 |
Üzemi higiénia | 32 |
Balesetelhárítás | 36 |
A kereskedelmi helyiségek felszerelése | 41 |
Értékesítés | 41 |
Kereskedelmi helyiségek és felszerelések | 41 |
Fémeszközök | 42 |
Finom kerámiából készített eszközök | 48 |
Üvegneműek | 50 |
Műanyagok | 58 |
Textilneműek | 59 |
Egyéb eszközök | 61 |
Az értékesító üzemek bútorzata, berendezése, mérőeszközei | 64 |
Az üzlethelyiségek belső kiképzése | 64 |
Az értékesítő üzemrészek bútorzata | 65 |
Az értékesítő helyiségek mellékhelyiségei | 67 |
Hűtőberendezések | 68 |
Kiszolgáló gépek | 72 |
Mérlegek, mérőeszközök | 75 |
Pénztárgépek | 78 |
Pultok | 80 |
Egyéb berendezések | 83 |
A berendezés karbantartása | 84 |
A vendéglátóipar dolgozói | 86 |
Az üzletvezető | 86 |
Az üzlet dolgozói | 88 |
A vendéglátóipari dolgozók jogai és kötelességei | 93 |
Az eladók felkészültsége, magatartása | 100 |
Általános követelmények | 100 |
Általános illemtani szabályok | 100 |
Öltözködés | 102 |
Magatartás | 103 |
A vendégek kiszolgálásának módszerei | 106 |
A vendégek kiszolgálása felszolgálók igénybevételével | 106 |
Vendégek közvetlen kiszolgálása | 107 |
Önkiszolgálás | 107 |
Áruforgalom | 111 |
Az árubeszerzés módja és forrásai | 111 |
Megrendelés | 113 |
Az áruk szállítása | 114 |
Az áruk átvétele | 115 |
Az áru tárolása és raktározása | 117 |
Göngyölegek kezelése | 122 |
Az áruforgalommal kapcsolatos adminisztráció | 125 |
Az értékesítés előkészítése | 135 |
A kalkuláció | 135 |
A vendégek tájékoztatása | 140 |
Az eladással foglalkozó dolgozók előkészületi munkái | 146 |
Értékesítés | 151 |
A vendégek fogadása, ajánlat, kínálat | 151 |
A kiszolgálás szabályai | 152 |
Ételek kiszolgálása | 154 |
Italok kiszolgálása | 160 |
Felszolgálás cukrászdákban és eszpresszókban | 169 |
Csomagolás, házhozszállítás | 178 |
Panaszok, észrevételek | 181 |
Az értékesítés bizonylatai | 188 |
Üzemen kívüli értékesítés | 193 |
Házon kívüli fogadások | 193 |
Házon kívüli fogadások lebonyolítása | 199 |
Kitelepülések | 202 |
A vendéglátóipari munka irányítása | 204 |
A felső irányítást meghatározó jogszabályok | 204 |
A középfokú irányító munkára vonatkozó jogszabályok | 206 |
A vállalati munka irányítását meghatározó utasítások | 208 |
Az üzleti munka irányításának szabályai | 209 |
Az értékesítéssel kapcsolatos egyéb tudnivalók | 214 |
A vezetési munkát tökéletesítő módszerek | 216 |
Keresletkutatás és reklám a vendéglátóiparban | 217 |
Keresletkutatás a vendéglátóiparban | 217 |
Reklám a vendéglátóiparban | 223 |
Vendégkör, vendégismeret | 227 |
Vendégkör | 227 |
Vendégismeret | 228 |
Leltározási alapismeretek | 234 |
A leltározás irányítása és előkészítése | 235 |
A leltárfelvétel bonyolítása | 237 |
A leltár eredményének értékelése | 240 |
Az üzlet dolgozóinak felelőssége a leltározással kapcsolatban | 241 |
Gazdálkodási alapismeretek | 242 |
Az elszámolás | 242 |
A vendéglátó vállalatok eszközeinek osztályozása | 244 |
A tervezés | 246 |
Árrés, anyagfelhasználás, termelékenység | 249 |
Költséggazdálkodás | 251 |
A vendéglátóipari eladók feladata a költséggazdálkodással kapcsolatban | 254 |
Üzleti eredmény | 254 |
Idegenforgalmi alapismeretek | 256 |
Az idegenforgalom alapfogalmai | 256 |
Az idegenforgalom formái | 257 |
Az idegenforgalom célja | 259 |
Az idegenforgalom előfeltételei | 260 |
Az idegenforgalmi munka feladatai | 263 |
Az idegenforgalom jelentősége | 264 |
Hazánk idegenforgalma | 267 |
Magyarország idegenforgalmi adottságai | 268 |
A magyar idegenforgalom szervezete és kapcsolatai | 273 |
A vendéglátóipar feladatköre az idegenforgalomban | 275 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.