1.063.262

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari árrendeletek összefoglalója 1973

Szerkesztő

Kiadó: HungarHotels Vendéglátó és Szálloda Üzemeltetési Osztály
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 19 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátóipari árrendeletek helyes alkalmazása érdekében szükségessé vált az érvényben lévő miniszteri rendeletek, valamint Vállalatunk által kiadott utasítások összefoglalása, hogy a vezetők,... Tovább

Előszó

A vendéglátóipari árrendeletek helyes alkalmazása érdekében szükségessé vált az érvényben lévő miniszteri rendeletek, valamint Vállalatunk által kiadott utasítások összefoglalása, hogy a vezetők, illetve a kalkulációval megbízott dolgozók rendelkezésére álljon.
Ennek gyűjtött kiadásával kívánjuk elérni, hogy kiküszöböljük a kalkulációban előforduló hibákat.
A vendéglátóiparban alkalmazható ármegállapítások alapja a Belkereskedelmi Miniszter 31-1185/1967. Bk. M.-Á.H. számú utasítása, valamint a Bk.M. 80-66-1968. és 90-804/1967. számú leirata. Az 1968. január 1. Leltározási segédlet VIII. sz. Melléklet a 31-1185/1967 Bk.M.Á.H. számú utasításhoz Italárjegyzék.
Ezekből az érvényben lévő rendelkezéseket közöljük és kiegészítjük a szükséges magyarázatokkal. Vissza

Tartalom

Osztálybasorolás3
Üzlettípusok3
Ételek árképzése5
Húsleves kalkulációja8
Főtt marhahús8
Csontvelő kalkulációja8
Bélszín apróhús kalkulációja8
Borjú, bélszínhús kalkulációja9
Füstölt húsok árkiszámítása10
Borjúláb árkiszámítása10
Csülök árkiszámítása10
Csülök árkiszámítása10
Virsli kalkulációja11
Orosz hússaláta11
Ételek díszítése11
Burgonya téli tárolási vesztesége11
Tisztított mélyhűtött mirelit áruk kalkulációja12
Olaj kalkuláció12
Halak tisztítási vesztesége12
Süllő roston13
Sült keszeg kalkulációja13
Szárnyasok tisztítási vesztesége14
Vadhúsok kalkulációja15
Malac árkiszámítása15
Húsrészenkénti árak16
Reggeli kalkuláció17
Napi menü18
Előfizetéses és személyzeti menü kalkulációja19
Turista menü21
Előre csomagolt cikkek IV. osztályú ára21
Édesipari termékek ára21
Központi termelőüzem cukrász és hidegkonyhai termékei22
Vásárolt és viszonteladott termékek árai22
Feketekávé23
Fagylalt23
Cukrászkészítmények kalkulációja24
Asztali árak26
Rendezvények engedményes és feláras bonyolítása26
20% szoba service27
Trafik27
Sütőipari termékek27
Automata gép által kiadott termékek kalkulációja28
Zene, biztosított fogyasztás és belépődíj alkalmazása28
Csomagolóanyag kalkulációja29
Étel haszonkulcsok30
Italok fogyasztói árának képzése30
Italok haszonkulcsa36
Árforma37
Árkiszámítási lapok vezetése38
Beszerzési árak38
Kerekítési szabályok39
Árkerekítések39
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátóipari árrendeletek összefoglalója 1973 Vendéglátóipari árrendeletek összefoglalója 1973

A borító kissé sérült. A borítón és néhány lapon bejegyzések találhatók. Az előlapon pecsétnyom található.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba