1.060.421

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó tevékenység alapismeretei

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím: Szállodai szakemberek középfokú képesítő tanfolyama
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 1050 példányban készült.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vendéglátás célja és feladata5
A vendéglátás feladatköre13
A termelőtevékenység feladata és szervezése14
Az értékesítés feladata és szervezése18
A szolgáltatás fajtái20
A vendéglátás üzlethálózata21
Éttermek - vendéglők22
Gyors étkezőhelyek26
Cukrászdák - eszpressziók28
Italüzletek30
Szórakozóhelyek32
Üzletházak, kombinátok33
A vendéglátóipari árképzés és osztálybasosorlás irányelvei37
Árformák37
Az ételek és italok ármegállapítása39
Asztali fogyasztás, zenedij, egyéb szolgáltatások dijai42
A vendéglátó üzletek osztálybasorolása45
A vendéglátás termelőtevékenysége49
A termelőtevékenységet megelőző feladatok49
A termelőtevékenység fázisai, alapfeltételei58
A francia és a magyar konyha jellemzői69
A választék kialakitása, csoportosítása és közlési módjai73
Az étrendek összeállításának szempontjai84
A termelőüzemek és dolgozóik86
A termelés eszközigénye91
Európai nemzetek konyhái94
A vendéglátás értékesítő tevékenysége123
Az értékesités formái124
Felszolgálási rendszerek és módok131
Számlázási módok136
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai137
Az értékesités dolgozói142
Az értékesités eszközigénye147
A társasétkezések és fogadások fajtái és szervezésük160
Üzleteken kivüli értékesitési formák179
A vendéglátás italértékesitési tevékenysége187
Az italok fajtái és jellemzőik188
A kevert, illetve a báritalok205
Étvágygerjesztő italok208
Az italajánlat irányelvei210
A vendéglátás szolgáltató tevékenysége217
A vendégek kényelmét szolgáló szolgáltatások217
A szórakoztatás fajtái218
Egyéb szolgáltatások219
A szállodák vendéglátó feladatai221
Étkezési és szórakoztatási lehetőségek a szállodákban221
A reggelik fajtái és lebonyolitásuk223
A szállodai szobákban történő értékesités228
A szállodákban lebonyolított rendezvények232
A vendéglátás vezetőinek és dolgozóinak anyagi és erkölcsi felelőssége235

Gundel Ferenc

Gundel Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gundel Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem