1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó technológia III. (dedikált példány)

Ételkészítési ismeretek - Vendéglátóipari szakközépiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-259-2
Megjegyzés: Pető Gyula szerző által dedikált példány. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: 21 937.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Vadakból készíthető ételek9
A vadak húsának jellemzése9
A vadak csoportosítása10
Nagyvadak11
Apróvadak13
Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek16
Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek16
Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek19
Frissen sütéssel készíthető vadhúsételek29
Nagyvadakból frissen sütéssel készíthető ételek29
Apróvadakból frissen sütéssel készíthető ételek33
Párolással készíthető vadhúsételek35
Nagyvadakból práolssal készíthető ételek35
Apróvadakból párolással készíthető ételek44
Meleg előételek49
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek51
Bundázott előételek51
Töltött előételek55
Ropogósok58
Felfújtak61
Csőben sültek64
Egyéb készítmények66
Tésztákból készíthető meleg előételek70
Vajastésztákból készíthető meleg előételek70
Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek77
Főtt tésztákból készíthető meleg előételek83
Palacsintákból készíthető meleg előételek87
Fánkok89
Tekercsek (roulades)89
Rizottók91
Sajtból készíthető meleg előételek94
Bundázott sajotok94
Ropogósok95
Felfújtak96
Egyéb készítmények96
Tojásból készíthető meleg előételek98
Főtt tojások98
Bevert tojás99
Edénykében párolt tojás104
Habart tojás105
Tojáslepény106
Tükörtojás108
Tálon sült tojás108
Rántott tojás109
Töltött tojás109
Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek110
Bundázott előételek110
Ropogósok111
Felfújtak112
Csőben sültek113
Egyéb készítmények113
Meleg vegyes ízelítő115
Hideg előételek119
A hidegkonyha munkájáról általában120
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek127
Összetett saláták127
Töltött zöldség- és főzelékfélék138
Gyümölcsökből készíthető hideg előételek142
Tojásból készíthető hideg előételek145
Töltött tojások145
Kocsonyázott tojások145
Pástétomok151
Kocsonyázott pástétomok vagy habok155
Párolt pástétomok155
Tésztában párolt pástétomok159
Galatinok160
Kocsonyák162
Hideg előételek167
Hideg húsételek- és felvágottak170
Vegyes ízelítők177
Dísztálak189
Szendvicsek193
Nyitott szendvicsek196
Zárt szendvicsek197
Rakott szendvicsek203
Nemzetek konyhája208
A magyar konyha208
A magyar konyha kialakulása208
A mai magyar konyha jellemzője210
A szomszédos népek konyhája211
Az osztrák konyha211
A román konyha212
A jugoszláv konyha213
A csehszlovák konyha214
A francia konyha214
Az orosz konyha216
Az angol konyha218
Az olasz konyha219
A kínai konyha221
A skandináv népek konyhája222
Konyhai munkaszervezés225
Felhasznált irodalom229
Tárgymutató231

Pető Gyula

Pető Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pető Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó technológia III. (dedikált példány) Vendéglátó technológia III. (dedikált példány) Vendéglátó technológia III. (dedikált példány) Vendéglátó technológia III. (dedikált példány) Vendéglátó technológia III. (dedikált példány) Vendéglátó technológia III. (dedikált példány) Vendéglátó technológia III. (dedikált példány)

A borító foltos.

A címlapon a szerző, Pető Gyula névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
4.980 ,-Ft
Kosárba