kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 238 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-221-259-2 |
Megjegyzés: | Pető Gyula szerző által dedikált példány. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: 21 937. |
Bevezetés | 5 |
Vadakból készíthető ételek | 9 |
A vadak húsának jellemzése | 9 |
A vadak csoportosítása | 10 |
Nagyvadak | 11 |
Apróvadak | 13 |
Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek | 16 |
Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 16 |
Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 19 |
Frissen sütéssel készíthető vadhúsételek | 29 |
Nagyvadakból frissen sütéssel készíthető ételek | 29 |
Apróvadakból frissen sütéssel készíthető ételek | 33 |
Párolással készíthető vadhúsételek | 35 |
Nagyvadakból práolssal készíthető ételek | 35 |
Apróvadakból párolással készíthető ételek | 44 |
Meleg előételek | 49 |
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek | 51 |
Bundázott előételek | 51 |
Töltött előételek | 55 |
Ropogósok | 58 |
Felfújtak | 61 |
Csőben sültek | 64 |
Egyéb készítmények | 66 |
Tésztákból készíthető meleg előételek | 70 |
Vajastésztákból készíthető meleg előételek | 70 |
Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek | 77 |
Főtt tésztákból készíthető meleg előételek | 83 |
Palacsintákból készíthető meleg előételek | 87 |
Fánkok | 89 |
Tekercsek (roulades) | 89 |
Rizottók | 91 |
Sajtból készíthető meleg előételek | 94 |
Bundázott sajotok | 94 |
Ropogósok | 95 |
Felfújtak | 96 |
Egyéb készítmények | 96 |
Tojásból készíthető meleg előételek | 98 |
Főtt tojások | 98 |
Bevert tojás | 99 |
Edénykében párolt tojás | 104 |
Habart tojás | 105 |
Tojáslepény | 106 |
Tükörtojás | 108 |
Tálon sült tojás | 108 |
Rántott tojás | 109 |
Töltött tojás | 109 |
Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek | 110 |
Bundázott előételek | 110 |
Ropogósok | 111 |
Felfújtak | 112 |
Csőben sültek | 113 |
Egyéb készítmények | 113 |
Meleg vegyes ízelítő | 115 |
Hideg előételek | 119 |
A hidegkonyha munkájáról általában | 120 |
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek | 127 |
Összetett saláták | 127 |
Töltött zöldség- és főzelékfélék | 138 |
Gyümölcsökből készíthető hideg előételek | 142 |
Tojásból készíthető hideg előételek | 145 |
Töltött tojások | 145 |
Kocsonyázott tojások | 145 |
Pástétomok | 151 |
Kocsonyázott pástétomok vagy habok | 155 |
Párolt pástétomok | 155 |
Tésztában párolt pástétomok | 159 |
Galatinok | 160 |
Kocsonyák | 162 |
Hideg előételek | 167 |
Hideg húsételek- és felvágottak | 170 |
Vegyes ízelítők | 177 |
Dísztálak | 189 |
Szendvicsek | 193 |
Nyitott szendvicsek | 196 |
Zárt szendvicsek | 197 |
Rakott szendvicsek | 203 |
Nemzetek konyhája | 208 |
A magyar konyha | 208 |
A magyar konyha kialakulása | 208 |
A mai magyar konyha jellemzője | 210 |
A szomszédos népek konyhája | 211 |
Az osztrák konyha | 211 |
A román konyha | 212 |
A jugoszláv konyha | 213 |
A csehszlovák konyha | 214 |
A francia konyha | 214 |
Az orosz konyha | 216 |
Az angol konyha | 218 |
Az olasz konyha | 219 |
A kínai konyha | 221 |
A skandináv népek konyhája | 222 |
Konyhai munkaszervezés | 225 |
Felhasznált irodalom | 229 |
Tárgymutató | 231 |