1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó technológia III.

Felszolgálási ismeretek/Vendéglátóipari szakközépiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-263-0
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21938. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szakközépiskolai tanulmányok első évében (öt fejezetben) megismerkedtetek a vendéglátó-tevékenység alapfogalmaival, az éttermi munka személyi és technikai feltételeivel, az éttermi munka... Tovább

Előszó

A szakközépiskolai tanulmányok első évében (öt fejezetben) megismerkedtetek a vendéglátó-tevékenység alapfogalmaival, az éttermi munka személyi és technikai feltételeivel, az éttermi munka szervezésével és az italok felszolgálásával.
Ebben a fejezetben az ételfelszolgálással foglalkozunk. Az eddigi tanulmányokra támaszkodva meg kell ismerkednünk a különböző reggelik, elő-, fő- és befejező fogások felszolgálásával. A felszolgálási ismeretek megismeréséhez feltétlenül szükségesek az ételkészítési ismeretekben megszerzett tudnivalók, mert a felszolgálást megelőző tálalással e tantárgy keretein belül, ha érintőlegesen is, de foglalkoznunk kell! Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Az ételfelszolgálás általános szabályai, tudnivaló7
A reggeli felszolgálása11
Az egyszerű reggeli11
A komplett reggeli13
A bővített komplett reggeli14
Az angol-amerikai reggeli16
A svédasztal17
Az előételek felszolgálása20
A hideg előételek csoportosítása és felszolgálása20
A meleg előételek csoportosítása és felszolgálása28
A levesek felszolgálása34
A főzelékek, köretek, saláták és a mártások tálalása, felszolgálása38
Főzelékek, köretek tálalása, felszolgálása38
A saláták tálalása és felszolgálása39
A mártások tálalása és felszolgálása40
A húsételek tálalása és felszolgálása41
A halak, a rákok, a békák, a csigák tálalása és felszolgálása41
A házi szárnyasokból készült ételek tálalása és felszolgálása47
A borjúhúsból készült ételek tálalása és felszolgálása49
A marhahúsból készült ételek tálalása és felszolgálása51
A sertéshúsokból készült ételek tálalása és felszolgálása52
Az étkezést befejező fogások felszolgálása55
Felhasznált irodalom59

Kiss Imre

Kiss Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem