kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 337 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-469-8 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákat tartalmaz. |
Bevezetés | 3 |
Marhahúsból készíthető ételek | 5 |
Bélszínből és hátszínből egészbensütéssel készíthető ételek | 7 |
Bélszínből egészbensütéssel készíthető ételek | 7 |
Bélszínből burkolással készíthető egészben sült ételek | 7 |
Hátszínból egészbensütéssel készíthető ételek | 12 |
Ízesített vajak | 18 |
Bélszínből és hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 19 |
Bélszínből frissensütéssel készíthető ételek | 22 |
Hátszínbő frissensütéssel készíthető ételek | 22 |
Párolással készíthető marhahúsételek | 29 |
Egészben párolt marhahúsételek | 34 |
Szeletben párolt marhahúsételek | 34 |
Töltött rostélyosok | 36 |
Főzéssel készíthető marhahúsételek | 40 |
Apróhúsból készíthető marhahúsételek | 43 |
Marhabelsőségből készíthető ételek | 55 |
Borjúhúsból készíthető ételek | 59 |
Egészben sütésssel készíthető borjúhúsételek | 59 |
Frissensütéssel készíthető borjúhúsételek | 67 |
Párolással készíthető borjúhúsételek | 79 |
Főzéssel készíthető borjúhúsételek | 85 |
Borjúbelsőségből készíthető ételek | 87 |
Sertéshúsból készíthető ételek | 90 |
Egészben sütéssel készíthető sertéshúsételek | 90 |
Frissensütéssel készíthető sertéshúsételek | 99 |
Párolással készíthető sertéshúsételek | 107 |
Egyben párolt sertéshúsételek | 108 |
Szeletben párolt sertéshúsételek | 109 |
Apróhúsból készíthető sertéshúsételek | 114 |
Főzéssel készíthető sertéshúsételek | 121 |
Füstölt sertéshúsok | 125 |
Disznótoros | 127 |
Sertésbelsőségekből készíthető ételek | 129 |
Háziszárnyasokból készíthető ételek | 135 |
Egészbensütéssel, töltéssel készíthető háziszárnyasételek | 135 |
Frissensütéssel készíthető háziszárnyasételek | 136 |
Párolással készíthető háziszárnyasételek | 147 |
Főzéssel készíthető háziszárnyasételek | 156 |
Házinyúlból készíthető ételek | 176 |
Bárányhúsból és ürühúsból készíthető ételek | 179 |
Egészbensütéssel készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 179 |
Frissensütéssel készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 185 |
Párolással készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 192 |
Főzéssel készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 197 |
Cukrászati ismeretek | 203 |
Alapismeretek | 205 |
A cukrászipar kialakulása, fejlődése | 205 |
A cukrász szakma szerepe a vendéglátóiparban | 209 |
Üzemi higiénia | 210 |
Személyi higiénia | 210 |
Balesetvédelem | 210 |
Cukrászüzem | 212 |
A cukrászüzem berendezési tárgyai | 212 |
A cukrászüzem gépei | 212 |
A termeléshez szükséges eszközök | 218 |
Alap- és járulékos anyagok előkészítése | 223 |
Cukortartalmú anyagok | 223 |
Lisztek és keményítőtartalmú anyagok | 224 |
Magvak előkészítése | 224 |
Zsiradékok | 226 |
Tej és tojástermékek | 227 |
Tojás és tojáspor | 228 |
Gyümölcsök előkészítése | 229 |
Szesz és szeszes italok | 229 |
Fűszerek, zamatosítók | 229 |
Szilárdanyagok | 230 |
Cukrászipari félkész termékek | 232 |
Töltelékek | 232 |
Gyümölcstöltelékek | 232 |
Tejszínkrémek | 233 |
Tojáskrémek | 235 |
Vajkrémek | 236 |
Becofix, bianca, flaum felhasználásával készült alapkrémek | 236 |
Ízesített vajkrémek | 237 |
Tartós töltelékek | 239 |
Magvakbók készült töltelékek | 240 |
Egyéb töltelékek | 241 |
Cukorkészítmények | 242 |
Főtt cukorkészítmények | 243 |
Olvasztott cukorkészítmények | 244 |
Bevonóanyagok | 245 |
Tésztakészítés | 247 |
Lazítási eljárások | 247 |
Tészták csoportosítása | 249 |
Cukrászsütemények csoportosítása | 249 |
Élesztős tészták | 250 |
Gyúrt élesztős tészták | 250 |
Kevert élesztős tészták | 254 |
Hajtogatott élesztős tészták | 254 |
Omlós élesztős tészta | 258 |
Omlós tészták | 262 |
Gyúrt omlós tészták | 262 |
Sárga linzi tészta | 263 |
Barna linzi tészta | 265 |
Angol linzi tészta | 266 |
Fehér linzi tészta | 267 |
Kakaós linzi tészta | 267 |
Sós linzi tészta | 267 |
Kevert omlós tészta | 267 |
Vajas tészták | 269 |
Forrázott tészták | 273 |
Felvert tészták | 277 |
Hidegen készített könnyű felvertek | 278 |
Hidegen készített nehéz felvertek | 285 |
Melegen készített könnyű felvertek | 286 |
Melegen készített nehéz felvertek | 287 |
Minyonok | 290 |
Desszertek, csemegék | 295 |
Teasütemények | 299 |
Édes teasütemények | 300 |
Vágott sós teasütemények | 306 |
Díszítés | 310 |
Pohárkrémek | 316 |
Tejszínes készítmények | 320 |
Tárgymutató | 325 |
Felhasznált irodalom | 334 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.