1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó technológia I.

Felszolgálási ismeretek - Vendéglátóipari szakközépiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím: KJK-Kerszöv Kiadványok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-611-9
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21930. Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyarországi vendéglátás kialakulása a középkortól kezdve nagyjából hasonlít a környező népekéhez és államokéhoz, de olyan egyedi vonásokat is mutat, amelyek természetes következményei népünk... Tovább

Előszó

A magyarországi vendéglátás kialakulása a középkortól kezdve nagyjából hasonlít a környező népekéhez és államokéhoz, de olyan egyedi vonásokat is mutat, amelyek természetes következményei népünk szokásainak és országunk földrajzi helyzetének. A mai magyar konyha kialakulására leginkább a német, a török és a francia konyha hatott. A XIX. századi francia hatás és a magyar ízek harmóniája Európa-szerte kedveltté tette a magyar ételeket. Jóhírünk kialakulásához hozzájárult a magyaros vendégszeretet is.
A vendégszeretet egyik legközvetlenebb megnyilvánulási lehetősége: a vendég és a felszolgáló találkozása. Akár belföldi, akár külföldi vendégeket fogadunk, azokat el kell látnunk, mégpedig oly módon, hogy érezzék munkánkból a vendégszeretetet. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
A vendéglátó tevékenység és alapfogalmai7
Az éttermi munka technikai és személyi feltételei10
Az étterem és berendezése10
Az éttermi felszerelések és eszközök14
Az éttermi felszerelések megóvása29
A felszolgálókkal szemben támasztott követelmények32
Az éttermi felszolgálás előkészítése és szervezése36
Előkészületek az étterem nyitása előtt36
Az éttermi eszközök és felszerelések előkészítése39
Az egyszerű terítés41
Előkészületek a vendég fogadására50
A felszolgálás általános szabályai51
Az italok felszolgálása62
Az italok csoportosítása62
Az itallap66
Az italrendelés felvétele68
Az italok hőmérséklete69
A sörök felszolgálása70
A borok felszolgálása72
Az egyéb szeszes italok felszolgálása77
Az alkoholmentes üditő italok felszolgálása78
Kiegészítő ismeretek az értékesítési munkához81
A társas érintkezés általános szabályai81
Az utasellátás82
Felszolgálás szállodai szobában82
Felszolgálás eszpresszóban és cukrászdában85
Felszolgálás a bárban88
Felhasznált irodalom100

Kiss Imre

Kiss Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem