Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 201 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-182-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezetés | 5 |
Általános ismeretek | 6 |
Alapfogalmak | 6 |
A tanműhely rendje, munkafegyelem | 6 |
A munkaruhák használata | 6 |
Általános higiéniai követelmények | 6 |
A konyhák és kapcsolódó helyiségeik | 7 |
A raktárak | 7 |
Az előkészítők | 9 |
A termelőhelyiségek | 12 |
Az ételbár | 14 |
A kiegészítő helyiségek | 15 |
A termelés gépei és kezelésük | 16 |
Az előkészítő és termelő helyiségek gépei | 16 |
Gépek kezelése, működtetése | 19 |
Balesetelhárítás | 20 |
Ételkészítés | 21 |
A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 21 |
Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 21 |
Elkészítő tevékenység | 21 |
Kiegészítő tevékenység | 21 |
Befejező tevékenység | 21 |
Termeléshez szükséges eszközök | 22 |
Levesek | 24 |
Híg levesek | 25 |
Húsleves jellegű levesek | 25 |
Magyaros híg levesek | 29 |
Híg levesek betétei | 32 |
Erőleves és módozatai | 36 |
Sűrített levesek | 39 |
Egyszerű sűrített levesek | 41 |
Pürélevesek | 47 |
Krémlevesek | 49 |
Gyümölcslevesek | 53 |
Nyáklevesek | 55 |
Különleges levesek | 56 |
Főzelékek | 64 |
Sűrített főzelékek | 64 |
Egyéb főzelékek | 74 |
Angolos főzelékek | 74 |
Franciás főzelékek | 77 |
Különleges főzelékek | 79 |
Lengyeles főzelékek | 81 |
Köretek | 83 |
Burgonyából készíthető köretek | 83 |
Bő zsírban sült burgonyaköretek | 83 |
Főtt burgonyaköretek | 89 |
Főtt, sült burgonyaköretek | 93 |
Rakott és töltött burgonyaköretek | 95 |
Gabonafélékből készíthető köretek | 97 |
Tésztafélékből készíthető köretek | 100 |
Vegyes- és gyümölcsköretek | 104 |
Saláták | 110 |
Nyers saláták | 111 |
Főzve készült saláták | 114 |
Tartósított saláták | 117 |
Mártások | 119 |
Alapelvek | 119 |
Rövid levek | 120 |
Íz- és zamatkivonatok | 120 |
Meleg mártások | 121 |
Francia alapmártások | 122 |
Francia alapmártásokból készíthető mártások | 128 |
Egyszerű meleg mártások | 136 |
Gyümölcsmártások | 140 |
Hideg mártások | 141 |
Majonéz alapú mártások | 141 |
Egyéb hideg mártások | 144 |
Zománcmártások | 147 |
Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek | 149 |
Halak előkészítése | 150 |
Édesvízi fehérhúsú halakból készíthető ételek | 152 |
Édesvízi barnahúsú halakból készíthető ételek | 155 |
Egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek | 159 |
Vágóállatok csoportosítása | 166 |
Vágóállatok bontása | 166 |
Higiéniai előírások | 166 |
Balesetvédelmi előírások | 167 |
A marhahús részei, felhasználása | 167 |
A marha bontása | 168 |
A negyed marha elejének bontása és csontozása | 170 |
A negyed marha hátuljának bontása és csontozása | 171 |
A marha belsőségei és előkészítésük | 174 |
A borjúhús részei, felhasználása | 175 |
A borjú elejének bontása és csontozása | 177 |
A borjú hátuljának bontása és csontozása | 181 |
A borjú belső részei és előkészítésük | 184 |
A sertéshús részei, felhasználása | 184 |
A félsertés bontása | 186 |
A sertés belső részei, és előkészítésük | 189 |
A bárány- és ürühús részei, felhasználásuk | 190 |
Felhasznált irodalom | 193 |
Tárgymutató | 194 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.