kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 162 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-637-080-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
Mi a vendéglátás? | 7 |
A vendéglátás rövid története | 8 |
A magyar vendéglátás kialakulása | 8 |
A vendéglátás fejlődése a II. világháború után | 10 |
A vendéglátás feladata | 12 |
A vendéglátás tevékenysége | 15 |
A termelést megelőző folyamatok | 16 |
Árubeszerzés | 17 |
Áruszállítás | 17 |
Áruátvétel | 18 |
Raktározás | 19 |
Az áruk, nyersanyagok vételezése | 24 |
A termelés | 25 |
Előkészítés | 25 |
Elkészítés | 27 |
Készentartás | 29 |
Adagolás, tálalás, szállítás | 30 |
A termelőüzemek és dolgozóik | 30 |
A termelés eszközigénye | 38 |
A választék kialakítása | 44 |
Az ételsor összeállításának feltételei | 47 |
A választék csoportosítása | 48 |
Az étrendek összeállítása | 51 |
A választék közlési módja | 52 |
A "konyhai" szó értelmezése. Az ételek elnevezése | 56 |
Az értékesítés | 59 |
Az értékesítés formái | 59 |
Felszolgálási rendszerek és módok | 64 |
Számlázási módok | 67 |
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai | 68 |
A társasétkezések és a fogadások | 73 |
Az üzleten kívüli értékesítés | 87 |
Az értékesítés dolgozói | 92 |
Az értékesítés eszközigénye | 95 |
Az italajánlat egyes kérdései | 114 |
Szolgáltatás | 118 |
Vendéglátó szolgáltatások | 119 |
Szállodai szolgáltatások | 122 |
Szórakoztatás | 123 |
Üzleti esztétika | 124 |
Vendéglátás üzlethálózata | 128 |
Osztálybasorolás | 128 |
Szakjelleg és típus | 130 |
Melegkonyhás üzletek | 132 |
Cukrászdák | 135 |
Ital-üzletek | 135 |
Egyéb vendéglátóhelyek | 137 |
Munkahelyi vendéglátó üzletek | 139 |
Kereskedelmi szálláshelyek | 140 |
Mellékletek | 143 |
Az európai népek konyhái | 143 |
Hazánk borvidékei | 158 |
Forrásmunkák | 162 |