1.061.441

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó szakmai alapismeretek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 162 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-637-080-x
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Mi a vendéglátás?7
A vendéglátás rövid története8
A magyar vendéglátás kialakulása8
A vendéglátás fejlődése a II. világháború után10
A vendéglátás feladata12
A vendéglátás tevékenysége15
A termelést megelőző folyamatok16
Árubeszerzés17
Áruszállítás17
Áruátvétel18
Raktározás19
Az áruk, nyersanyagok vételezése24
A termelés25
Előkészítés25
Elkészítés27
Készentartás29
Adagolás, tálalás, szállítás30
A termelőüzemek és dolgozóik30
A termelés eszközigénye38
A választék kialakítása44
Az ételsor összeállításának feltételei47
A választék csoportosítása48
Az étrendek összeállítása51
A választék közlési módja52
A "konyhai" szó értelmezése. Az ételek elnevezése56
Az értékesítés59
Az értékesítés formái59
Felszolgálási rendszerek és módok64
Számlázási módok67
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai68
A társasétkezések és a fogadások73
Az üzleten kívüli értékesítés87
Az értékesítés dolgozói92
Az értékesítés eszközigénye95
Az italajánlat egyes kérdései114
Szolgáltatás118
Vendéglátó szolgáltatások119
Szállodai szolgáltatások122
Szórakoztatás123
Üzleti esztétika124
Vendéglátás üzlethálózata128
Osztálybasorolás128
Szakjelleg és típus130
Melegkonyhás üzletek132
Cukrászdák135
Ital-üzletek135
Egyéb vendéglátóhelyek137
Munkahelyi vendéglátó üzletek139
Kereskedelmi szálláshelyek140
Mellékletek143
Az európai népek konyhái143
Hazánk borvidékei158
Forrásmunkák162

Gundel Ferenc

Gundel Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gundel Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó szakmai alapismeretek Vendéglátó szakmai alapismeretek Vendéglátó szakmai alapismeretek Vendéglátó szakmai alapismeretek

A borító és a lapélek foltosak. Néhány lapon gyermekrajz látható.

Állapot:
1.240 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba