1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó szakmai alapismeretek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Képzőművészeti Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-336-971-1
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21014/1.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés9
A vendéglátás fogalma11
A vendéglátás rövid története13
A vendéglátás korai szakasza13
A 19-20. századi vendéglátás16
A vendéglátás helyzete a II. világháború után17
A magyar vendéglátás jelenlegi helyzete18
A vendéglátó szakmai ismeret alapjai21
A vendéglátás feladatai21
Egy adott területen lakók ellátásával kapcsolatos feladatok21
A turizmusban részt vevők ellátása22
A vendéglátás jelentősége22
A vendéglátás gazdasági jelentősége23
A vendéglátás társadalmi jelentősége23
A vendéglátás tevékenysége24
A vendéglátás fő tevékenységi körei25
A főtevékenységhez kapcsolódó tevékenységek41
A vendéglátás tárgyi feltételei43
A vendéglátó üzletek43
Az üzletek csoportosítása üzletkör szerint44
Az üzletek csoportosítása típusok, kategóriák szerint51
Az üzletek helyiségei, berendezési, felszerelési tárgyai53
A vendéglátó tevékenység személyi feltételei61
A különböző tevékenységekhez kapcsolódó munkakörök61
A termelést és értékesítést előkészítő dolgozók62
A termelés dolgozói62
Az értékesítés és a szolgáltatás dolgozói63
Az ügyviteli dolgozók65
A műszaki dolgozók65
A vezetők65
Alkalmassági feltételek65
Egészségügyi alkalmasság66
Jellembeli követelmények67
Szakmai követelmények68
Különleges követelmények69
A munkaviszonnyal kapcsolatos rendelkezések69
A munkaviszony létesítése, a munkaszerződés69
A munkaviszony módosítása, megszűnése, megszüntetése70
A munkáltató kötelességei71
A munkavállaló kötelességei72
A vendéglátás és a turizmus73
A turizmus fogalma73
A turizmus jelentősége74
A turizmus gazdasági jelentősége75
A turizmus kulturális és politikai jelentősége75
A turizmus szociális és egészségügyi jelentősége76
A turizmus formái76
A turizmus földrajzi szempontból76
A turizmus célja szerinti csoportosítás78
A turizmusban részt vevők száma szerinti csoportosítás81
A tartózkodás időtartama szerinti csoportosítás81
Aktív és passzív turizmus59
A turizmus feltételeinek biztosítása82
A turizmus szervezete83
Utazási irodák83
Utazási ügynökségek84
Idegenforgalmi szolgáltató irodák84
Utazásszervező, közvetítő tevékenység84
A vagyoni biztosíték85
Szállodai alapismeretek87
A szálláshelyek csoportosítása rendeltetésük szerint87
Szálloda88
Gyógyszálloda89
Wellness szálloda90
Garniszálloda90
Apartman szálloda90
Panzió (fogadó)91
Kemping91
Üdülőház91
Turistaszálló91
Ifjúsági szálló91
A szálláshelyek csoportosítása színvonaluk szerint92
Az osztályba sorolással kapcsolatos előírások92
A szállodák osztályba sorolásának feltételei93
A panziók osztályba sorolásának feltételei94
A kempingek osztályba sorolásának feltételei94
Az üdülőházak osztályba sorolásának feltételei94
A turistaszállók osztályba sorolásának feltételei95
Az ifjúsági szállók osztályba sorolásának feltételei95
A fizetővendéglátó szálláshelyek osztályba sorolási követelményei95
A falusi szálláshely keretében hasznosított magánszálláshelyek minősítési feltételei95
A szállodák főbb helyiségei96
A vendégfogadás és elszállásolás helyiségei96
Az ellátás helyiségei98
Az egyéb szolgáltató tevékenységek helyiségei99
A járulékos funkciók helyiségei99
A szállodai tevékenység főbb munkakörei100
A szállodai menedzsment100
Földszinti munkakörök (front office)101
Emeleti munkakörök101
Vezetési és szervezési alapismeretek103
A vezető szerepe104
Vezetői képességek105
Veleszületett képességek105
Tanult ismeretek106
A tulajdonos és a menedzser106
A vezetővel szembeni követelmények106
A munkaszervezés alapjai107
Az üzlet szervezete108
Az egyszerű szervezet109
A lineáris-funkcionális szervezet109
Kommunikációs alapismeretek112
A kommunikáció fogalma, formái112
Az üzleti kommunikáció alapvető eszközei114
Kommunikáció a vendégekkel119
A vendégkör119
Személyiségtípusok, vendégtípusok120
Kapcsolatteremtés a vendégekkel125
A vendégek kiszolgálásával kapcsolatos szabályok126
A vendégek érdekvédelmének rendszere127
Az értékesítés ellenőrzése127
A vendégek panaszainak, észrevételeinek, reklamációinak intézése128
Marketing alapismeretek130
A vendéglátás piaci környezete, a gazdasági verseny130
A marketing alapfogalmai130
A marketing részterületei és a marketing-mix131
A passzív marketing132
Az aktív marketing133
A reklám136
A vendéglátás speciális reklámeszközei137
Szállodai reklámtevékenység139
Idegenforgalmi reklámtevékenység139
Munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelem141
Munkavédelem141
A munkaadók feladatai a munkavédelemmel kapcsolatban141
A munkavállalók feladatai a munkavédelemmel kapcsolatban142
Védőruhák, védőeszközök143
Munkavédelmi oktatás143
Balesetvédelem144
Tűzvédelem145
Tűzvédelmi szabályzat készítése145
A tűzmegelőzéssel, tűzoltással kapcsolatos feladatok146
Néhány különleges tűzrendészeti kérdés146
Környezetvédelem a vendéglátásban147
Függelék151

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó szakmai alapismeretek Vendéglátó szakmai alapismeretek

A lapélek foltosak.

Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba