1.062.212

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó receptkönyv és ételkészítési technológia II.

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Novorg International Szervező és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 783 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-485-150-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A könyv címlapján olvasható: a recepteket gyűjtötte és szerkesztette Szigeti Andor. Én ezt két dologgal indokolom: * 20 éve gyűjtöm a magyar tájak ételeit, és most a Novorg Kiadó jóvoltából... Tovább

Előszó

A könyv címlapján olvasható: a recepteket gyűjtötte és szerkesztette Szigeti Andor. Én ezt két dologgal indokolom: * 20 éve gyűjtöm a magyar tájak ételeit, és most a Novorg Kiadó jóvoltából megvalósíthatom egyik régi álmomat, és az így összegyűjtött ételek most együtt, könyv alakban is megjelenhetnek. Az itt leírt recepteknek maximum 1/3-a olvasható az utóbbi 20 évben megjelent szakácskönyvekben. A felhasznált szakácskönyvek jegyzékét a könyv végén feltüntettem, íróiknak ezúton is megköszönöm tudásukat. A receptek nagy része régi híres szakácsmesterek, a főzéshez - sütéshez kiválóan hozzáértőik, újságokban, folyóiratokban, néprajzi kiadványokban, táji vendéglátó szervezetek és éttermek különböző kiadványokban megjelent, féltve őrzött, kipróbált sikeres receptjei. * Ami a szerkesztés szóhasználatát illeti; azt jelenti, hogy a recepteket éppen a könnyebb használhatóság érdekében - már ahol ez szükséges - hozzávalók, előkészítés, elkészítés tagolásra átírtam. Úgy gondolom, kevés ilyen szerkesztésű szakácskönyv van Magyarországon. Mit nyújt a könyv? 14 ételcsoportra tagolt több mint 1200 étel leírását, * Minden egyes ételcsoport előtt van egy technológiai rész, amely az - ételkészítés olyan apró fogásait, fortélyait tartalmazza, amelyeket híres szakácsmesterek, neves háziasszonyok sokéves tapasztalataiból gyűjtöttem össze. Köszönettel felsorolom nevüket a könyv végén. * Lehetőséget nyújt az ismert magyar tájak nevével jelzett népszerű ételeinek bemutatására. Talán az is értéknek tekinthető, hogy a könyv a régi magyar, lakta, így Erdély, Székelyföld, Bánát, Bácska és Felvidék kb. 250 ételspecialitását is tartalmazza. Napjainkban Budapesten és vidéken egymás után nyílnak a más népek ételeit kínáló - nagyrészt külföldi tulajdonban álló vendéglők, Úgy gondolom, hogy a mai és a régi magyar tájak ételeit, ízeit kínáló vendéglők az ételkínálatot színesítik, és nemcsak méltó versenytársak lehetnek, hanem az oly értékes kulináris nemzeti hagyományaink megőrzésében is segíthetnek. Szigeti Andor Vissza

Tartalom

Előszó
Levesek 5
Levesbetétek 77
Mártások, alaplevek, fűszervajak 93
Köretek, főzelékek 119
Előételek, könnyű vacsoraételek 159
Saláták 191
Hal-, rák-, béka-, csigaételek 217
Húsételek 269
Marhahúsételek 277
Borjúhúsételek 325
Sertéshúsételek 349
Bárány- és ürühúsételek 435
Többféle húsból készült ételek 457
Szárnyashúsételek 469
Vad- és vadszárnyas húsételek 517
Laktató egytálételek 543
Konyhai tészták és házisütemények 593
Gyümölcsös készítmények 687
Sajtos ételek 703
Házi mértékegységek és átszámításuk 725
Konyhatechnológiai kislexikon 727
Felhasznált szakirodalom 735
Étel kereső ételcsoportok szerint 737
Ételkereső szakmai elnevezés szerint ABC-ben 759
Tartalomjegyzék 783
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem