1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó receptkönyv

A Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátó Főigazgatóság részére

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 325 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Regiszteres kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Vendéglátó Receptkönyv 1957" az előző kiadások figyelembevételével, valamint a Közétkeztetési Főigazgatóság Kísérleti konyhájának gyakorlati tapasztalatai alapján készült.
Fejlődő... Tovább

Előszó

A "Vendéglátó Receptkönyv 1957" az előző kiadások figyelembevételével, valamint a Közétkeztetési Főigazgatóság Kísérleti konyhájának gyakorlati tapasztalatai alapján készült.
Fejlődő vendéglátóiparunk megköveteli a termelési tevékenység tudományos alapjainak minél pontosabb lefektetését nemcsak a technika, a technológia, hanem a termékek (recepturák) összeállítása terén is.
A "Vendéglátó Receptkönyv 1957" új módszerekkel, a gyakorlati munka legmesszebbmenő figyelembevételével készült. Az egyes receptekhez szükséges nyersanyagkiszabatokat gyakorlati főzés alapján, a szakmai szempontok szem előtt tartásával állították össze. Újszerű e könyvben a nyersanyagok természetes veszteségeinek meghatározása és rendszerbe foglalása, a húsok - mint legfontosabb nyersanyag - egységes bontási módszerének kialakítása, a magyar konyha bontási eljárásainak rögzítése. Vissza

Tartalom

Előszó3
Bevezető4
Általános megjegyzések4
A főcsoportokra vonatkozó megjegyzések5
Anyagkiszabatok7
Levesek, levesbetétek7
Mártások (hideg és meleg)27
Hideg előételek41
Meleg előételek51
Húspótló ételek63
Tojásételek (hideg és meleg)83
Marhahúsok97
Borjúhúsok123
Sertés- és malachúsok145
Bárány- és ürühúsok165
Szárnyasok171
Vadhúsok és vadszárnyasok185
Főzelékek193
Köretek201
Saláták211
Tészták217
Befőttek (párolt és kész kompótok)241
Gyümölcsök (friss idény)245
Sajtok247
Italok251
Függelék265
I. sz. Függelék269
Tárgymutató316
Tartalomjegyzék326
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem