kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 177 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-349-7 |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21950. |
A vendéglátás üzleti tevékenységének szervezése | 3 |
A munkaszervezéssel kapcsolatos alapfogalmak | 3 |
A szervezés célja | 3 |
A szervezés csoportosítása | 5 |
Munkafolyamatok a vendéglátásban | 5 |
A szervezés mint munkafolyamat | 7 |
Az üzleti tevékenység szervezésének általános szempontjai | 9 |
A beszerzés és raktározás szervezése | 12 |
Megrendelések készítése | 13 |
Az áruátvitel szervezése | 15 |
A raktározás szervezése | 16 |
Az árukiadás szervezése | 17 |
Anyagi felelősség | 18 |
A termelés szervezése | 19 |
Előkészítése | 19 |
Termelés | 21 |
A termelés technológiája | 22 |
Az értékesítés szervezése | 24 |
Hagyományos értékesítés | 24 |
Önkiszolgálás | 28 |
Kiszolgálás - utcán át történő értékesítés | 30 |
Társasétkezések szervezése | 33 |
Házon kívüli értékesítés | 35 |
Kitelepülés | 35 |
Házon kívüli rendezvény - fogadás | 37 |
Mosogatás | 37 |
A szolgáltalás szervezése | 38 |
Ergonómia | 39 |
Gazdálkodás a vendéglátásban | 41 |
A bevétel és az árrés | 41 |
Bevétel | 41 |
Eladott áruk beszerzési értéke | 43 |
Árrés | 43 |
Költség, eredmény | 44 |
Költségek | 44 |
Eredmény | 44 |
A vállalati gazdálkodás népgazdasági kapcsolata | 45 |
Járulék, adó | 46 |
Az általános forgalmi adó | 46 |
Irányítás és vezetés | 50 |
Az irányítás általános elvei | 50 |
Vezetési alapismeretek | 52 |
A vezetés fogalma | 52 |
Vezetéselmélet | 53 |
Vezetői képesség | 53 |
A született készség jegyei | 53 |
Emberismeret | 55 |
Vezetési stílusok | 55 |
Munkahelyi légkör | 56 |
Vezetési szintek | 57 |
Az üzletvezető | 58 |
A vendéglátó üzletek jellemzése üzemeltetési és gazdálkodási rendszerük szerint | 60 |
Hagyományos vagy közvetlen irányítású üzemeltetés | 61 |
Követett irányítású üzemeltetési rendszerek | 62 |
Bérleti rendszerű üzemeltetés | 62 |
Szerződéses üzemeltetés | 63 |
Jövedelemérdekeltségű üzemeltetés | 64 |
Egyszerűsített jövedelemérdekeltségű üzemeltetés | 65 |
A közvetett irányítású üzemeltetési rendszerekhez fűződő fogalmak | 66 |
Átalánydíj | 67 |
Nyereségterv | 68 |
Prémium | 69 |
Árrészszint | 70 |
Eredménykövetelmény | 71 |
A vállalati döntés az üzlethálózatra vonatkozóan | 72 |
A vendéglátás árképzése | 74 |
Az árak fogalma, szerepe | 74 |
Árrendszer | 75 |
Az árrendszer alkalmazása | 76 |
Az árrendszer új megfontolásai | 78 |
A népgazdaság árformái | 79 |
Árképzéssel kapcsolatos alapfogalmak | 81 |
Az árak csoportosítása | 81 |
A vendéglátás árképzésének sajátosságai | 82 |
Anyaghányad | 82 |
Egységár | 83 |
Nyersanyagérték | 83 |
Osztálybasorolás | 8 |
Haszonkulcs | 84 |
Engedmény | 84 |
Kerekítés | 84 |
Az ételek és italok fogyasztói árának meghatározása | 84 |
Hagyományos árképzés | 84 |
Üzleti szintű árképzés | 88 |
Az általános forgalmi adó alkalmazása | 88 |
Tisztességtelen ár | 94 |
Az árképzéshez kapcsolódó számítások és üzleti megfontolások | 95 |
A vendéglátó üzletek ügyvitele | 101 |
Az ügyvitel csoportosítása, kapcsolati rendszere | 102 |
Kettős könyvvitel | 102 |
Analitikus nyilvántartás | 103 |
Statisztika | 104 |
Operatív számvitel | 104 |
Számvitellel kapcsolatos alapfogalmak | 105 |
Gazdasági esemény | 105 |
Bizonylat | 105 |
Nyilvántartás | 107 |
Elszámoltatás | 108 |
A nyersanyag- és árukészlet-nyilvántartás általános problémái | 108 |
Az üzletek csoportosítása számvitelük szerint | 109 |
Az általános forgalmi adó nyilvántartása | 110 |
A nyersanyag- és árukészlet elszámoltatásával összefüggő gazdasági események | 113 |
Az üzleti számviteli adatok feldolgozása | 124 |
Fogalmi jelentés | 125 |
Pénztárjelentés | 126 |
A leltár | 131 |
A leltárak csoportosítása | 131 |
A leltározás előkészítése | 132 |
A leltározás felvétele | 133 |
A leltárív | 134 |
A leltárak számszaki kidolgozása | 135 |
A leltáreredmény megállapítása, anyagi felelősség | 135 |
A raktárak elszámoltatása | 137 |
A termelés elszámoltatása | 138 |
Elszámoltatás eladási áron | 140 |
Elszámoltatás beszerzési áron | 141 |
Az értékesítés elszámoltatása | 142 |
A szabadkasszás üzletek elszámoltatása | 144 |
A jövedelemérdekeltségű üzletek elszámoltatása | 145 |
Az egyszerűsített jövedelemérdekeltségű üzletek elszámoltatása | 148 |
A szerződéses üzletek kapcsolata a vállalati számvitellel | 149 |
Az új üzemeltetési formákban működő üzletek célszerű ügyvitele | 151 |
A számítástechnika alkalmazása a vendéglátásban | 157 |
A számítástechnika fejlődése | 158 |
Elektronikus adatfeldolgozási rendszer | 161 |
A feldolgozási folyamat az elektronikus adatfeldolgozásban | 164 |
Adat-előkészítés | 164 |
Adatrögzítés | 167 |
Lyukkártya | 167 |
Lyukszalag | 167 |
Mágnesszalag - mágneslemez | 168 |
Optikailag leolvasható bizonylatok | 168 |
Adatfeldolgozási rendszer szervezése | 169 |
Program | 170 |
A programok csoportosítása, programnyelvek | 173 |
Software - hardware | 174 |
Adatfeldolgozási módok | 176 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.