kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-844-8 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21950/1. |
A vendéglátás üzleti tevékenységének szervezése | 3 |
A munkaszervezéssel kapcsolatos alapfogalmak | 3 |
A szervezés célja | 3 |
A szervezés csoportosítása | 5 |
Munkafolyamatok a vendéglátásban | 5 |
A szervezés mint munkafolyamat | 7 |
Az üzleti tevékenység szervezésének általános szempontjai | 9 |
A beszerzés és raktározás szervezése | 12 |
Megrendelések készítése | 13 |
Az áruátvitel szervezése | 15 |
A raktározás szervezése | 16 |
Az árukiadás szervezése | 17 |
Anyagi felelősség | 18 |
A termelés szervezése | 19 |
Előkészítése | 19 |
Termelés | 21 |
A termelés technológiája | 22 |
Az értékesítés szervezése | 24 |
Hagyományos értékesítés | 24 |
Önkiszolgálás | 28 |
Kiszolgálás - utcán át történő értékesítés | 32 |
Társasétkezések szervezése | 33 |
Házon kívüli értékesítés | 35 |
Kitelepülés | 36 |
Házon kívüli rendezvény - fogadás | 37 |
Mosogatás | 37 |
A szolgáltalás szervezése | 38 |
Ergonómia | 39 |
Gazdálkodás a vendéglátásban | 41 |
A bevétel és az árrés | 41 |
Bevétel | 41 |
Eladott áruk beszerzési értéke | 43 |
Árrés | 43 |
Költség, eredmény | 44 |
Költségek | 44 |
Eredmény | 44 |
Az állami kötségvetés és a vállalkozások kapcsolata | 45 |
Irányítás és vezetés | 47 |
Vezetési alapismeretek | 47 |
A vezetés fogalma | 47 |
Vezetéselmélet | 47 |
Vezetői képesség | 48 |
A született készség jegyei | 48 |
Emberismeret | 49 |
Vezetési stílusok | 50 |
Munkahelyi légkör | 51 |
Vezetési szintek | 51 |
Az üzletvezető | 52 |
A vendéglátás árképzése | 55 |
Az árak fogalma, szerepe | 55 |
Tisztességtelen piaci magatartás | 57 |
A vendéglátásban alkalmazott árak | 58 |
Az árak csoportosítása | 59 |
Az általános forgalmi adó | 60 |
A vendéglátás árképzésének sajátosságai | 63 |
Anyaghányad | 64 |
Egységár | 64 |
Nyersanyagérték | 65 |
Hagyományos árképzés | 65 |
Piaci árképzés | 67 |
Az általános forgalmi adó alkalmazása | 67 |
Szállodai árak | 70 |
Az árképzéshez kapcsolódó számítások és üzleti megfontolások | 73 |
A vendéglátó üzletek ügyvitele | 78 |
Az ügyvitel csoportosítása, kapcsolati rendszere | 79 |
Kettős könyvvitel | 79 |
Egyszeres könyvvitel | 80 |
Számviteli törévény | 80 |
Analitikus nyilvántartás | 81 |
Statisztika | 82 |
Operatív számvitel | 82 |
Számvitellel kapcsolatos alapfogalmak | 83 |
Gazdasági esemény | 84 |
Bizonylat | 86 |
Nyilvántartás | 86 |
Elszámoltatás | 86 |
A nyersanyag- és árukészlet-nyilvántartás általános problémái | 88 |
Az általános forgalmi adó nyilvántartása | 90 |
A nyersanyag- és árukészlet elszámoltatásával összefüggő gazdasági események | 101 |
Az üzleti számviteli adatok feldolgozása | 102 |
Fogalmi jelentés | 108 |
Pénztárjelentés | 108 |
A leltár | 108 |
A leltárak csoportosítása | 109 |
A leltározás felvétele | 110 |
A leltárív | 111 |
A leltárak számszaki kidolgozása | 112 |
A leltáreredmény megállapítása, anyagi felelősség | 112 |
A raktárak elszámoltatása | 113 |
A termelés elszámoltatása | 114 |
Elszámoltatás eladási áron | 116 |
Elszámoltatás beszerzési áron | 117 |
Az értékesítés elszámoltatása | 118 |
A számítástechnika alkalmazása a vendéglátásban | 121 |
A számítástechnika fejlődése | 122 |
Elektronikus adatfeldolgozási rendszer | 125 |
A feldolgozási folyamat az elektronikus adatfeldolgozásban | 128 |
Adat-előkészítés | 128 |
Adatrögzítés | 131 |
Lyukkártya | 131 |
Lyukszalag | 132 |
Mágnesszalag - mágneslemez | 132 |
Optikailag leolvasható bizonylatok | 132 |
Adatfeldolgozási rendszer szervezése | 133 |
Program | 134 |
A programok csoportosítása, programnyelvek | 137 |
Software - hardware | 138 |
Adatfeldolgozási módok | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.