1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek II.

Vendéglátóipari szakközép- és szakmunkásképző iskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-844-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21950/1.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vendéglátás üzleti tevékenységének szervezése3
A munkaszervezéssel kapcsolatos alapfogalmak3
A szervezés célja3
A szervezés csoportosítása5
Munkafolyamatok a vendéglátásban5
A szervezés mint munkafolyamat7
Az üzleti tevékenység szervezésének általános szempontjai9
A beszerzés és raktározás szervezése12
Megrendelések készítése13
Az áruátvitel szervezése15
A raktározás szervezése16
Az árukiadás szervezése17
Anyagi felelősség18
A termelés szervezése19
Előkészítése19
Termelés21
A termelés technológiája22
Az értékesítés szervezése24
Hagyományos értékesítés24
Önkiszolgálás28
Kiszolgálás - utcán át történő értékesítés32
Társasétkezések szervezése33
Házon kívüli értékesítés35
Kitelepülés36
Házon kívüli rendezvény - fogadás37
Mosogatás37
A szolgáltalás szervezése38
Ergonómia39
Gazdálkodás a vendéglátásban41
A bevétel és az árrés41
Bevétel41
Eladott áruk beszerzési értéke43
Árrés43
Költség, eredmény44
Költségek44
Eredmény44
Az állami kötségvetés és a vállalkozások kapcsolata45
Irányítás és vezetés47
Vezetési alapismeretek47
A vezetés fogalma47
Vezetéselmélet47
Vezetői képesség48
A született készség jegyei48
Emberismeret49
Vezetési stílusok50
Munkahelyi légkör51
Vezetési szintek51
Az üzletvezető52
A vendéglátás árképzése55
Az árak fogalma, szerepe55
Tisztességtelen piaci magatartás57
A vendéglátásban alkalmazott árak58
Az árak csoportosítása59
Az általános forgalmi adó60
A vendéglátás árképzésének sajátosságai63
Anyaghányad64
Egységár64
Nyersanyagérték65
Hagyományos árképzés65
Piaci árképzés67
Az általános forgalmi adó alkalmazása67
Szállodai árak70
Az árképzéshez kapcsolódó számítások és üzleti megfontolások73
A vendéglátó üzletek ügyvitele78
Az ügyvitel csoportosítása, kapcsolati rendszere79
Kettős könyvvitel79
Egyszeres könyvvitel80
Számviteli törévény80
Analitikus nyilvántartás81
Statisztika82
Operatív számvitel82
Számvitellel kapcsolatos alapfogalmak83
Gazdasági esemény84
Bizonylat86
Nyilvántartás86
Elszámoltatás86
A nyersanyag- és árukészlet-nyilvántartás általános problémái88
Az általános forgalmi adó nyilvántartása90
A nyersanyag- és árukészlet elszámoltatásával összefüggő gazdasági események101
Az üzleti számviteli adatok feldolgozása102
Fogalmi jelentés108
Pénztárjelentés108
A leltár108
A leltárak csoportosítása109
A leltározás felvétele110
A leltárív111
A leltárak számszaki kidolgozása112
A leltáreredmény megállapítása, anyagi felelősség112
A raktárak elszámoltatása113
A termelés elszámoltatása114
Elszámoltatás eladási áron116
Elszámoltatás beszerzési áron117
Az értékesítés elszámoltatása118
A számítástechnika alkalmazása a vendéglátásban121
A számítástechnika fejlődése122
Elektronikus adatfeldolgozási rendszer125
A feldolgozási folyamat az elektronikus adatfeldolgozásban128
Adat-előkészítés128
Adatrögzítés131
Lyukkártya131
Lyukszalag132
Mágnesszalag - mágneslemez132
Optikailag leolvasható bizonylatok132
Adatfeldolgozási rendszer szervezése133
Program134
A programok csoportosítása, programnyelvek137
Software - hardware138
Adatfeldolgozási módok140

Mohácsi Ferenc

Mohácsi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mohácsi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem