kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 112 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-843-x |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21948/1. |
Bevezetés | 3 |
Gazdálkodás | 5 |
A társadalom és a gazdaság | 5 |
Szükségletek | 6 |
Javak és szolgáltatások | 8 |
A gazdálkodás | 9 |
Termelés | 9 |
Termelőerők - termelési viszonyok | 11 |
Tulajdonviszonyok | 11 |
Társadalmi termelés | 12 |
Az elosztás | 13 |
A fogyasztás | 14 |
A nemzeti jövedelem | 14 |
Érték | 14 |
Ár | 15 |
Nemzeti össztermék | 16 |
A nemzeti jövedelem felosztása | 16 |
A nemzeti jövedelem felhasználása | 16 |
A nemzeti jövedelem újrafelosztása | 17 |
A gazdaság tagozódása | 17 |
A kereskedelem feladata és jelentősége | 21 |
A vendéglátás feladata, tevékenysége | 22 |
A vendéglátás és az idegenforgalom kapcsolata | 24 |
A vendéglátás jelentősége | 25 |
A vendéglátás története | 25 |
A vendéglátás üzlethálózata | 31 |
Az üzlethálózat csoportosítása a szakmai üzletkörök szerint | 32 |
A szakmai üzletkörök | 32 |
Az üzletkörök jellemzése | 33 |
Osztálybasorolás | 35 |
Az üzletek szakjelleg szerinti csoportosítása és jellemzése | 36 |
Melegkonyhás üzletek | 36 |
Cukrászdák, eszpresszók | 39 |
Bárok, éjszakai szórakozás | 39 |
Büfék, bisztrók, italüzletek | 40 |
A vendéglátó üzlet tevékenysége | 42 |
Az áruforgalmi és szolgáltatási tevékenység | 42 |
A vendéglátás áruforgalmi munkafolyamatai | 44 |
Beszerzés és raktározás | 45 |
Termelés | 46 |
Értékesítés | 46 |
Értékesítési rendszerek | 47 |
Értékesítése | 48 |
A vendéglátó üzlet | 52 |
A vendéglátó üzlet helyiségei | 53 |
Értékesítőhelyiségek | 54 |
Az értékesítés kiszolgáló helyiségei | 54 |
Portál | 55 |
Előtér | 56 |
Ruhatár | 56 |
WC, mosdó | 57 |
Telefonfülke | 57 |
Ajándékbolt, ajándékpult | 57 |
Az értékesítőtér | 58 |
Az üzlet hangulati elemei | 58 |
A padlózat, a falak és a mennyezet kiképzése | 58 |
Az állófogyasztás helyiségei | 59 |
A különtermek | 60 |
Az utcai teraszok, kerthelyiségek | 60 |
Termelést előkészítő helyiségek | 61 |
Az áruátvétel helyiségei | 61 |
A raktárak | 62 |
Az előkészítő helyiségek | 64 |
A termelés közvetlen helyiségei | 64 |
A vendéglátó üzlet berendezése és felszerelése | 67 |
Az üzletek berendezési tárgyai | 67 |
Kiszolgálópultok | 67 |
Szekrények, állványok | 68 |
Asztalok és székek | 68 |
Az üzletek felszerelései | 70 |
Fémeszközök | 70 |
Evőeszközök | 71 |
Tálaló- és adagolóeszközök | 72 |
Az értékesítés segédeszközei | 73 |
Finomkerámiából készült eszközök | 74 |
Üvegneműk | 75 |
Poharak | 76 |
Tálaló- és adagolóeszközök | 77 |
Az értékesítés segédeszközei | 78 |
Textilneműk | 78 |
Műanyagok | 79 |
A vendéglátó üzlet dolgozói | 80 |
A termelést és értékesítést előkészítő dolgozók | 81 |
A termelés dolgozói | 82 |
Az értékesítés dolgozói | 85 |
A termelés, értékesítés dolgozóival szemben támasztott követelmények | 86 |
Az üzletvezető | 89 |
A kiegészítő munkafolyamatok dolgozói | 91 |
Az ügyviteli dolgozók | 91 |
A műszaki részleg dolgozói | 91 |
A vendéglátás piaci magatartása | 92 |
A vendéglátás társadalmi és gazdasági környezete | 92 |
A piac és tényezői | 93 |
A vendéglátás kereslete | 94 |
Marketing | 98 |
A keresletkutatás módszerei | 99 |
A reklám | 100 |
A vendéglátás reklámtevékenysége | 102 |
A vendéglátás kínálata | 103 |
A gazdasági verseny | 104 |
Összefoglalás | 106 |
Felhasznált irodalom | 109 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.