kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Duál Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 156 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: D-5. |
Előszó | 7 |
A vendéglátás általános jellemzői | 9 |
A vendéglátás célja, feladata | 9 |
A vendéglátás rövid története | 10 |
Napjaink vendéglátó piacának jellemzői | 16 |
Vállalkozási formák a vendéglátásban | 19 |
Jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok | 20 |
Jogi személyiségű gazdasági társaságok | 22 |
Egyéni vállalkozás | 25 |
Franchising a vendéglátásban | 26 |
A vendéglátó tevékenység folyamata | 29 |
Beszerzés | 29 |
Raktározás | 34 |
A vendéglátóipari termelés | 37 |
A vendéglátóipari értékesítés | 49 |
A vendéglátóipari szolgáltatás | 61 |
Vendéglátó üzletek | 68 |
A vendéglátó üzlet jellemzői | 68 |
Az üzlet megnyitása, megszüntetése | 69 |
Üzletkörök a vendéglátásban | 71 |
Az üzlet nyitvatartása | 73 |
Az üzlet megjelölése | 74 |
Üzleti tájékoztatók | 74 |
Az üzletek osztálybasorolása | 75 |
Üzleti munkarend | 76 |
A vendéglátóipari árak | 78 |
Az ár tartalma | 78 |
Árformák a vendéglátásban | 78 |
Az árak nagyságát meghatározó tényezők | 80 |
Árképzés a vendéglátásban | 80 |
Ártájékoztatás | 88 |
Az üzleti választék | 89 |
Az üzleti választék kialakításának szempontjai | 89 |
Étrendszerkesztés | 93 |
A választékközlés módszerei | 100 |
Üzleten kívüli és szezonális üzemeltetés | 108 |
Üzleten kívüli értékesítés | 108 |
Szezonális üzemeltetés | 111 |
Folyamatosan üzemelő üzletek szezonális feladatai | 114 |
Vendéglátó üzletek üzemeltetésének személyi feltételei | 115 |
Munkakörök | 115 |
Alkalmassági feltételek | 117 |
Szervezeti felépítés | 122 |
A létszám meghatározása | 123 |
A munkaerő beosztása | 124 |
A munkabér | 125 |
Marketing a vendéglátásban | 129 |
A marketing tartalma | 129 |
A marketing tevékenység folyamata | 130 |
Ellenőrzés a vendéglátásban | 136 |
Belső ellenőrzés | 136 |
Külső (hatósági) ellenőrzés | 138 |
Ellenőrzési napló | 139 |
Vásárlók könyve | 139 |
Függelék | 141 |
Munkavédelem | 142 |
Tűzvédelem | 150 |
Környezetvédelem | 153 |
Felhasznált irodalom | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.