1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 3.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-799-3
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21413.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha visszagondolsz az elmúlt két évben tanultakra, akkor láthatod, hogy a vendéglátás milyen nagy emberi és anyagi erőket mozgat meg a lakosság ellátásának érdekében. A személyi és tárgyi feltételek... Tovább

Előszó

Ha visszagondolsz az elmúlt két évben tanultakra, akkor láthatod, hogy a vendéglátás milyen nagy emberi és anyagi erőket mozgat meg a lakosság ellátásának érdekében. A személyi és tárgyi feltételek összehangolása, a tevékenység tudatos megszervezése elsősorban tehát ezért fontos.
És még valamiért!
Az eredményes gazdálkodásért! Vissza

Tartalom

Gazdálkodás az üzletben3
Bevétel vagy forgalom?5
Az árrés8
A költségek11
Az eredmény17
Üzemgazdasági mutatók19
Termelékenység21
Árrésszínvonal25
Költségszínvonal29
Eredményszínvonal31
Bérezési formák35
Az üzleti forgalom tervezése (kiegészítő anyag)41
Te is gazdálkodj okosan! (összefoglalás)44
Kérdéseink 46
Oldd meg!47
Ajánlott irodalom47
A vendéglátás szervezeti és irányítási rendszere48
A vendéglátás szervezési elvei49
A vendéglátás országos szervezete52
Állami vendéglátás54
A szövetkezeti vendéglátás58
A vendéglátó vállalat szervezete58
Kétágú szervezet61
Háromágú szervezet62
A szövetkezet szervezete65
A vendéglátás helye a népgazdaságban és a kereskedelemben66
A vendéglátás irányítási és felügyeleti rendszere (kiegészítő anyag)69
A vendéglátás országos irányítása70
A vendéglátás területi irányítása71
Az üzletek irányítása71
A vendéglátó szervezetek versenye (kiegészítő anyag)73
A jól működő vendéglátás (összefoglalás)75
Mi a helyes válasz?76
Az utolsó feladatok76
Ne csukd be még a könyvet!77
Példatár79
Táblák és ábrák jegyzéke95
Fontosabb forrásmunkák96
Tárgymutató97

Dr. Hajdu Endre

Dr. Hajdu Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Hajdu Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem