A vendéglátás fejlődése és fejlesztése | 3 |
A vendéglátás rövid története | 3 |
A magyar vendéglátás kialakulásáról | 3 |
Vendéglátásunk fejlődése a felszabadulás után | 7 |
Jellemző irányzatok | 10 |
Korszerűség a vendéglátásban | 11 |
Nem mindig a legújabb a legkorszerűbb! | 12 |
Az általános felhasználhatóság követelménye | 13 |
Kulturáltságot a gyakorlati munkába! | 14 |
Néhány példa | 15 |
A vendéglátás fejlesztése | 16 |
Az étkezési lehetőségek bővítése | 16 |
A vendéglátás a korszerű táplálkozásért | 20 |
Területenként differenciált fejlesztés | 22 |
A vendéglátás további fejlődése | 24 |
A kapitalista és a szocialista vendéglátás (Kiegészítő anyag) | 24 |
A tőkés országok vendéglátása | 24 |
A szocialista vendéglátás | 26 |
A vendéglátás múltja és jövője (összefoglalás) | 29 |
Válaszolj rá! | 29 |
Próbáld meg Te is! | 30 |
Irodalmi ajánlatunk | 30 |
A vendéglátás iránti kereslet | 31 |
Mi a kereslet? | 31 |
A jövedelem hatása a vendéglátás iránti keresletre | 34 |
Az árak és a vendéglátás iránti kereslet összefüggései | 38 |
A népesedési viszonyok és a vendéglátás iránti kereslet összefüggései | 40 |
A foglalkoztatottság szerepe a vendéglátás iránti kereslet alakulásában | 43 |
A fogyasztói szokások hatása a vendéglátás iránti keresletre | 45 |
A vendéglői étkezés gyakorisága | 49 |
A kereslet megismerésének módszere: piackutatás az üzletben | 54 |
Amíg az igényből kereslet lesz (Összefoglalás) | 54 |
Próbálj feleletet adni a következő kérdésekre! | 56 |
Néhány érdekes feladat | 57 |
A vendéglátás kínálata és forgalma | 58 |
A kínálat | 58 |
Áruk és szolgáltatások | 58 |
A választék | 61 |
A reklám | 65 |
A forgalom | 68 |
A forgalom terjedelme | 68 |
A forgalom növekedési üteme | 71 |
A forgalom szerkezete | 76 |
Idényszerűség | 84 |
A forgalom területenkénti alakulása | 89 |
Az üzleti munka: csapatjáték! | 96 |
Az árukínálat és a szolgáltatások bevétele: a forgalom (Összefoglalás) | 97 |
Várjuk válaszodat! | 99 |
A gyakorlat mesterré tesz! | 100 |
Egy kis irodalom | 100 |
Árképzés az üzletben | 101 |
Az árak tartalma | 101 |
Az ár eltér az értéktől | 101 |
Az árrendszer | 102 |
Az ármegállapítás lényege | 105 |
A vendéglátás árait meghatározó tényezők | 107 |
Az eladási árak kiszámítása | 109 |
Az ételek árképzése a kereskedelmi vendéglátásban | 109 |
A munkahelyi vendéglátás ételárképzése | 117 |
Az italok árképzése | 118 |
A szolgáltatások árának megállapítása | 123 |
Árengedmények | 124 |
Kalkulációs hibák a gyakorlatban | 126 |
Néhány fontosabb rendelkezés | 127 |
Árformák (kiegészítő anyag) | 127 |
A vendég és az üzlet közös érdeke: a helyes árképzés (Összefoglalás) | 129 |
Tudsz-e válaszolni? | 130 |
Egy kis házi feladat | 131 |
Szakirodalom | 131 |
Táblázatok és ábrák jegyzéke | 132 |
Fontosabb forrásmunkák | 134 |
Tárgymutató | 135 |