1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 2.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-489-7
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21412.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vendéglátás fejlődése és fejlesztése3
A vendéglátás rövid története3
A magyar vendéglátás kialakulásáról3
Vendéglátásunk fejlődése a felszabadulás után7
Jellemző irányzatok10
Korszerűség a vendéglátásban11
Nem mindig a legújabb a legkorszerűbb!12
Az általános felhasználhatóság követelménye13
Kulturáltságot a gyakorlati munkába!14
Néhány példa15
A vendéglátás fejlesztése16
Az étkezési lehetőségek bővítése16
A vendéglátás a korszerű táplálkozásért20
Területenként differenciált fejlesztés22
A vendéglátás további fejlődése24
A kapitalista és a szocialista vendéglátás (Kiegészítő anyag)24
A tőkés országok vendéglátása24
A szocialista vendéglátás26
A vendéglátás múltja és jövője (összefoglalás)29
Válaszolj rá!29
Próbáld meg Te is!30
Irodalmi ajánlatunk30
A vendéglátás iránti kereslet31
Mi a kereslet?31
A jövedelem hatása a vendéglátás iránti keresletre34
Az árak és a vendéglátás iránti kereslet összefüggései38
A népesedési viszonyok és a vendéglátás iránti kereslet összefüggései40
A foglalkoztatottság szerepe a vendéglátás iránti kereslet alakulásában43
A fogyasztói szokások hatása a vendéglátás iránti keresletre45
A vendéglői étkezés gyakorisága49
A kereslet megismerésének módszere: piackutatás az üzletben54
Amíg az igényből kereslet lesz (Összefoglalás)54
Próbálj feleletet adni a következő kérdésekre!56
Néhány érdekes feladat57
A vendéglátás kínálata és forgalma58
A kínálat58
Áruk és szolgáltatások58
A választék61
A reklám65
A forgalom68
A forgalom terjedelme68
A forgalom növekedési üteme71
A forgalom szerkezete76
Idényszerűség84
A forgalom területenkénti alakulása89
Az üzleti munka: csapatjáték!96
Az árukínálat és a szolgáltatások bevétele: a forgalom (Összefoglalás)97
Várjuk válaszodat!99
A gyakorlat mesterré tesz!100
Egy kis irodalom100
Árképzés az üzletben101
Az árak tartalma101
Az ár eltér az értéktől101
Az árrendszer102
Az ármegállapítás lényege105
A vendéglátás árait meghatározó tényezők107
Az eladási árak kiszámítása109
Az ételek árképzése a kereskedelmi vendéglátásban109
A munkahelyi vendéglátás ételárképzése117
Az italok árképzése118
A szolgáltatások árának megállapítása123
Árengedmények124
Kalkulációs hibák a gyakorlatban126
Néhány fontosabb rendelkezés127
Árformák (kiegészítő anyag)127
A vendég és az üzlet közös érdeke: a helyes árképzés (Összefoglalás)129
Tudsz-e válaszolni?130
Egy kis házi feladat131
Szakirodalom131
Táblázatok és ábrák jegyzéke132
Fontosabb forrásmunkák134
Tárgymutató135

Dr. Hajdu Endre

Dr. Hajdu Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Hajdu Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem