kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 163 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-220-494-8 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21 404. |
Hogyan tanulj ebből a könyvből? | 3 |
Mi a vendéglátás? | 5 |
A vendéglátás lényege és feladatai | 6 |
A háztartási munka megkönnyítése | 8 |
A vendéglátás szerepe a korszerű táplálkozás elterjesztésében | 9 |
Új fogyasztói szokások kialakítása és a vendéglátás hagyományainak ápolása | 11 |
A vendéglátás népgazdasági előnyei | 12 |
A szabad idő, a turizmus és a vendéglátás kapcsolata | 13 |
A vendéglátás tevékenysége | 15 |
A vendéglátás árubeszerzési tevékenysége | 15 |
A vendéglátás termelőtevékenysége | 15 |
A vendéglátás értékesítési és szolgáltató tevékenysége | 16 |
A vendéglátás szakágazati felosztása | 19 |
Kereskedelmi vendéglátás | 19 |
Munkahelyi vendéglátás | 21 |
A vendéglátás szerepe a lakosság élelmiszer-ellátásában | 22 |
A vendéglátás és az idegenforgalom | 23 |
Az élelmiszer-kereskedelem és más szervezetek vendéglátó tevékenysége (Kiegészítő anyag) | 27 |
Szép szakmánk: a vendéglátás (Összefoglalás) | 29 |
Gondolkozz és válaszolj! | 29 |
Figyeld meg a következőket, és végezd el a feladatokat! | 30 |
Olvasd el! | 30 |
A vendéglátás dolgozói | 31 |
Általános követelmények | 32 |
A legfontosabb: a kapcsolatteremtés | 36 |
Alapvető embertípusok | 39 |
Ilyen legyen a jó felszolgáló, eladó, szakács és cukrász! | 45 |
Az értékesítési dolgozók iránti sajátos követelmények | 45 |
A termelési dolgozók iránti sajátos követelmények | 51 |
A dolgozó gondolatvilága | 55 |
Politika | 56 |
Jog | 57 |
Erkölcs | 58 |
Tudomány | 60 |
Művészet | 61 |
Esztétika a vendéglátásban (kiegészítő anyag) | 63 |
A vendéglátásban is a legfontosabb: a dolgozó ember! (Összefoglalás) | 67 |
Próbálj meg válaszolni a következő kérdésekre! | 68 |
Lapozd át a II. fejezetet, és oldd meg a következő feladatokat! | 69 |
Olvasnivaló | 69 |
A vendéglátás helye: az üzlethálózat | 70 |
A vendéglátó üzlethálózat feladatai | 72 |
Napi feladatok | 73 |
Szórakoztatási feladatok | 75 |
Szállodai feladatok | 76 |
Az üzlethálózat főbb jellemzői | 77 |
Az osztályba sorolás | 77 |
Szakjelleg és típus | 77 |
A vendéglátás termelőüzemei | 84 |
Önálló termelőüzemek | 85 |
A vendéglátó üzem termelőrészlegei | 86 |
A hálózatfejlesztés alapelvei (Kiegészítő anyag) | 88 |
A vendéglátás alapegysége: az üzlet (Összefoglalás) | 90 |
Kérdezünk - válaszolj! | 91 |
Meg tudod-e oldani? | 92 |
Kiegészítő olvasmányok | 92 |
Az üzleti és üzemi munkaszervezés | 93 |
A munkafolyamatok | 94 |
Árubeszerzés és raktározás | 96 |
Termelés | 97 |
Értékesítés és szolgáltatás | 98 |
Az üzleti és az üzemi szervezet | 100 |
Vonalas szervezet | 101 |
Funkcionális szervezet | 101 |
A szervezési munka fontosabb alapelvei | 103 |
A szervezés felosztása és szakaszai | 103 |
A termelés és az értékesítés megszervezése | 105 |
A munkahely megszervezésének alapelvei | 109 |
Üzlet- és üzemvezetés (Kiegészítő anyag) | 113 |
Mindannyiunk feladata: a munka jó megszervezése! (Összefoglalás) | 114 |
Tudsz-e válaszolni ezekre a kérdésekre? | 115 |
Gondolkozz és oldd meg! | 115 |
Jó lenne, ha elolvasnád! | 115 |
Ügyviteli tudnivalók | 116 |
Szükség van az ügyvitelre! | 116 |
Az üzlet vagyoni helyzetét befolyásoló gazdasági események | 117 |
Az eszközök változásának nyilvántartása | 127 |
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása | 128 |
A norma (kalkuláció) szerinti anyagfelhasználás | 128 |
A tényleges anyagfelhasználás | 132 |
Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása | 134 |
Bizonylatolás pénztárgépen | 134 |
Bizonylatolás előrenyomott blokkokkal | 135 |
Bizonylatolás franciablokkal | 136 |
A helyes bizonylatolás ellenőrzése az üzletben | 137 |
Az üzleti vagyon felmérése: a leltározás | 138 |
A vagyonmegállapító leltár | 138 |
Az elszámoltató leltár | 139 |
A leltározás művelete | 139 |
Állóeszközök, fogyóeszközök nyilvántartása és elszámoltatása | 143 |
A dolgozók anyagi felelőssége | 145 |
Az üzleti és a központi ügyvitel kapcsolata (Kiegészítő anyag) | 146 |
Forgalmi jelentés | 146 |
Pénztárjelentés | 148 |
Nekünk segít az adminisztráció és az ügyvitel! (Összefoglalás) | 151 |
Kérdezünk - válaszolj! | 152 |
Jobban megismered az ügyvitel lényegét, ha megoldasz néhány feladatot! | 152 |
Táblák és ábrák jegyzéke | 154 |
Fontosabb forrásmunkák | 155 |
Tárgymutató | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.