1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeret

A vendéglátó szakképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Képzőművészeti Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 99-203.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Vendéglátó ismeret tankönyv a szakmai oktatás számára készült. A célja, hogy az alapokra épülő, de attól magasabb szintű szakmai ismeretet nyújtson a tanulók számára a vendéglátás területéről. A... Tovább

Előszó

A Vendéglátó ismeret tankönyv a szakmai oktatás számára készült. A célja, hogy az alapokra épülő, de attól magasabb szintű szakmai ismeretet nyújtson a tanulók számára a vendéglátás területéről. A tankönyv bemutatja az üzletek létesítésének főbb szempontjait, az üzletnyitás feltételeit, a vendéglátás tevékenységi folyamatát, ennek szervezési kérdéseit, a szükséges személyi feltételeket és az elszámoltatás, felelősségre vonás problémakörét. Ilyen sok területet csak vázlatosan lehet bemutatni egy rövid lélegzetű tankönyvben. A cél nem is a részletes kifejtés volt, hanem az, hogy olyan ismeretek birtokába kerüljenek a tanulók, amelyek lehetőséget nyújtanak a továbbgondolásra, a más tantárgyakban megtanult ismerettel való összevetésre. Ennek a tankönyvnek az alapja a Vendéglátó szakmai alapismeretek tankönyv, a gazdasági vonatkozásokat a Gazdálkodási alapismeretek és a Vendéglátó gazdálkodási ismeretek mutatják be, de a Szervezés és vezetés, a Marketing ismeretek a Szálloda ismeretek anyaga is továbbgondolja az itt felvetett kérdéseket. Nagyon fontos, hogy a szakmai gyakorlaton tanultakkal az itt közölt ismereteket összevessék, kiegészítsék a tanulók. A jogszabályok ezen a területen gyorsan változnak. A tankönyv az 1998-as előírásokat tartalmazza, de már elkészültekor értesülhettünk róla, hogy módosítások várhatók. Az ismeretek naprakészen tartásához ezért nagyon fontos a folyóiratok, híradások folyamatos figyelemmel kísérése. A tankönyvben különböző betűtípusokkal jelölt anyagrészek vannak. Vastagabban szedett betűkkel jelöltek a definíciók, a különösen fontos anyagrészek. Vastagabb, dőlt betűkkel a tanulás szempontjából fontos kiemelések találhatók. Dőlt betűkkel jelöltek azok a kérdések, amelyek a tananyag kiegészítésére vagy elgondolkodásra, esetleg egy-egy fogalom alaposabb megismerésére kérik a tanulókat. Vissza

Tartalom

Bevezetés ................................................................................5
I. A vendéglátó üzlet nyitásának feltételei ............................................7
1. Előzetes hozzájárulás vagy engedély .................................................8
2. Bejelentési kötelezettség ...............................................17
3. A működés további feltételei ..........................................................................18
II.)A A vendéglátó üzlet............................................................................................22
II.)B Az élelmiszer-előállítás, ételkészítés, -forgalmazás
személyi feltételei ....................................29
III. A vendéglátó tevékenység folyamata.......................................................34
III.)A A beszerzési tevékenység......................................................................35
1. A beszerzési döntések.................................35
2. A beszerzés lebonyolítása .........................................................44
3. A beszerzésben részt vevő személyek ..........................................................47
1. Az áru átvétel .............................................47
2. A raktározás.....................................................50
III.)C A vendéglátó termelés........................57
1. A termelés feladata ............................59
2. A termelőhely fogalma, csoportosítása ...............................................59
lll.)D Az értékesítés....................................................74
III.)E Szolgáltatás ........................................................99
1. Vendéglátó szolgáltatások .............................99
2. Szállodai szolgáltatások................101
IV. Elszámoltatás és anyagi felelősség a vendéglátásban ....................................103
A vendéglátó egységekre vonatkozó fontosabb hatályos jogszabályok 111
Felhasznált irodalom................................................114

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeret
Állapot:
1.980 Ft
990 ,-Ft 50
8 pont kapható
Kosárba