1.062.063

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó gazdálkodási ismeretek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím: Üzletvezetőképző tanfolyam
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. FEJEZET
KÖZGAZDASÁGI ALAPFOGAINK 7
1.1. Szükségletek, javak, szolgáltatások 7
1.2. Kereslet, kínálat, piac 9
1.3. A gazdálkodás 16
1.4. Érték - ár 17
1.5. Nemzeti jövedelem 20
1.6. Az állami költségvetés 22
2. FEJEZET
A VÁLLALATOK IRÁNYÍTÁSA, ELLENŐRZÉSE, FELÉPÍTÉSI
RENDSZERE, ALKALMAZOTT ÜZEMELTETÉSI FORMÁK 25
2.1. Az állami vállalat 25
2.2. A szövetkezetek 30
2.3. Az állami vállalatok irányitása 32
2.4. A vendéglátó vállalatok irányitása 33
2.5. A vendéglátó vállalatok felügyelete és ellenőrzése 35
2.6. A vendéglátó vállalat felépitése 40
2.7. Üzemeltetési formák a vendéglátásban 46
3. FEJEZET
ÁRKÉPZÉS A VENDÉGLÁTÁSBAN 56
3.1. Az árak felépitése 56
3.2. Az árformák és alkalmazásuk a vendéglátásban 57
3.3. Az árak csoportositása 61
3.4. A vendéglátás árképzése 63
3.5. Árképzési példák 69
3.6. Az üzletvezetői hatáskörű árképzési rendszer 89
3.7. A szerződéses üzletek árképzése 95
3.8. A szolgáltatások árképzése 96
4. FEJEZET
A VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEK SZÁMVITELE 98
4.1. A gazdálkodás célja, folyamata 98
4.2. A vállalati /üzleti/ gazdálkodással kapcsolatos fogalmak 100
4.3. A számvitel célja és tagolása 102
4.4. Számviteli alapfogalmak 105
4.5. Az üzleti tevékenység és a nyilvántartás összefüggése 110
4.6. Forgalmi és pénztárjelentés 114
4.7. Számlaellenőrzés a vállalat központjában 138
4.8. Az új üzemeltetési formában működő üzletek ügyvitele 141
4.9. A számitástechnika alkalmazása a vendéglátásban 145
5. FEJEZET
A VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEK ELSZÁMOLTATÁSI RENDSZERE 161
5.1. A leltár 161
5.2. Az elszámoltatás 168
5.3. Anyagi felelősség a leltárhiánnyal kapcsolatban 192
5.4. Az új üzemeltetési formában működő üzletek elszámoltatása 200
6. FEJEZET
ESZKÖZGAZDÁLKODÁS 206
6.1. Az eszközgazdálkodáshoz kapcsolódó számitások 206
6.2. Az eszközök csoportosítása 207
6.3. Az állóeszközök 212
6.4. Beruházások 216
6.5. A forgóeszközök 219
6.6. Eszközfenntartás 228
6.7. Az állóeszközök nyilvántartása 229
6.8. A kereskedelmi fogyóeszközök nyilvántartása 230
6.9. A munkaruhák és védőöltözetek nyilvántartása 231
6.10. Az üzletvezetők feladatai az eszközgazdálkodással kapcsolatban 232
7. FEJEZET
A MUNKAERŐ- ÉS BÉRGAZDÁLKODÁS 240
7.1. A munkaerő-gazdálkodás
7.2. Munkabér-gazdálkodás 247
7.3. Az új üzemeltetési formában működő üzletek
munkaerő- és bérgazdálkodása 258
7.4. Az üzletvezető feladatai a munkaerő- és bérgazdálkodásban 264
8. FEJEZET
AZ EREDMÉNYGAZDÁLKODÁS 267
8.1. A vendéglátás állami támogatása 267
8.2. Az árrés 268
8.3. A költségek 273
8.4. A jövedelmezőség 281
8.5. Az üzletvezető feladatai a jövedelmező gazdálkodás érdekében 282
8.6. Eredménygazdálkodás a jövedelemérdekeltségü üzletekben 283
8.7. A jövedelem szabályozása a vendéglátó vállalatoknál 288
9. FEJEZET
A VENDÉGLÁTÁS TERVEZÉSE 291
9.1. A népgazdasági terv 291
9.2. A gazdaságirányitás 293
9.3. Vállalati tervezés 294
9.4. Az üzleti tervezés 295
9.5. Az áruforgalmi terv 296
9.6. Az árrés tervezése 304
9.7. A létszám tervezése 307
9.8. A költségek tervezése 309
9.9. A jövedelmezőség tervezése 312
9.10. Az új üzemeltetési formában működő üzletek tervezése 315
IRODALOMJEGYZÉK 320
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó gazdálkodási ismeretek Vendéglátó gazdálkodási ismeretek Vendéglátó gazdálkodási ismeretek

A borító kissé kopottas, sérült, bejegyzések találhatók rajta.

Állapot:
2.840 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba