kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 129 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
A vendéglátás helye, szerepe a népgazdaságban | 5 |
Közgazdasági alapfogalmak | 9 |
A vállalat mint gazdasági egység | 9 |
A vállalat és irányítása | 11 |
Nemzeti jövedelem | 15 |
Az érték - ár kategóriái | 16 |
Verseny, piac, vállalkozás | 17 |
Az állami költségvetés | 21 |
A vendéglátó vállalat és környezete | 24 |
A gazdasági környezet és a piac | 25 |
A gazdasági környezet és a verseny | 26 |
A vendéglátó vállalat üzletpolitikája | 29 |
Az üzletpolitika általános felépítése | 30 |
A vendéglátó hálózat és irányítása | 37 |
Áruforgalom, értékesítés és termelés | 47 |
Árképzés a vendéglátásban | 61 |
Számviteli alapfogalmak | 69 |
Népgazdasági és ágazati számlakeretek | 69 |
A könyvviteli zárlat és a mérlegbeszámoló | 71 |
A bizonylat fogalma, a bizonylati rend | 75 |
A számlázás különleges szabályai | 76 |
A bizonylati szabályzat | 80 |
Új üzemelési formák a vendéglátásban | 82 |
Szerződéses üzemelési forma | 85 |
Jövedelemérdekeltségű rendszer | 94 |
Egyéb üzemelési formák | 99 |
Az adóreform és a vendéglátó vállalatok gazdálkodása | 101 |
A forgalmi- és jövedelemadó rendszerének változása | 102 |
Az általános forgalmi adó (ÁFA) | 107 |
Értékesítés utáni adózás a vendéglátásban | 112 |
A vendéglátó hálózati egységek elszámoltatása | 117 |
A személyi jövedelemadó (SZJA) | 122 |
A bérbruttósítás végrehajtásánál figyelembe vett szempontok a vendéglátásban | 125 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.