kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezető | 7 |
A vendéglátás és a turizmus kapcsolata | 9 |
A vendéglátás és a turizmus kapcsolódási pontjai | 9 |
A vendéglátás turisztikai jellegű feladatai | 10 |
Turisztikai ellátás | 10 |
Turisztikai elszállásolás | 10 |
A vendéglátás dolgozóinak turisztikai munkája | 10 |
A turisztikai munka előfeltételei | 10 |
A vendéglátás dolgozóinak turisztikai jellegű feladatai | 11 |
Összefoglaló kérdések és feladatok | 13 |
Emelt szint | 15 |
A vendéglátás fejlesztése a turizmus szempontjából | 15 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 13 |
Emelt szint | 15 |
A vendéglátás fejlesztése a turizmus szempontjából | 15 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 16 |
A turizmus és a vendéglátás résztvevői | 17 |
A turizmus résztvevői | 17 |
A látogató | 17 |
A turizmus lebonyolítói | 18 |
A vendéglátás résztvevői | 35 |
A vendég | 35 |
A vendéglsátás lebonyolítóiu | 41 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 44 |
Emelt szint | 45 |
A SPA-k típusai | 45 |
Utasbiztosítások | 46 |
Az együttműködés formái a turizmusban | 47 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 48 |
A turizmus és a vendéglátás feltételei | 49 |
A turizmus tárgyi feltételei | 49 |
A vonzerőhöz és fogadóképességhez kapcsolódó tárgyi feltételek | 49 |
A turisztikai szolgáltatók tárgyi feltételei | 50 |
A turizmus személyi feltételei | 53 |
A turisztikai vállalkozások dolgozói | 53 |
A dolgozókkal szemben támasztott követelmények | 55 |
A vendéglátás tárgyi feltételei | 60 |
A vendéglsátás személyi feltételei | 60 |
A vendéglátó vállalkozások dolgozói | 60 |
A dolgozókkal szemben támasztott követelmények | 62 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 70 |
Emelt szint | 72 |
Borúti karta | 72 |
Az autóbuszos szállítás tárgyi feltételei | 73 |
Helyfoglalási rendszerek | 74 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 76 |
A turizmus piaca | 78 |
A turisztikai szükséglet, igény | 78 |
A turisztikai szükséglet, igény formái | 79 |
A szükségletek kielégítési sorrendje | 80 |
Turisztikai alanytípusok | 82 |
A turisztikai kereslet | 83 |
A turisztikai kereslet elemei | 83 |
A turisztikai kereslet jellemzői | 84 |
A turisztikai kereslet fajtái | 86 |
A turisztikai kínálat | 86 |
A turisztikai kínálat tartalma | 86 |
A turisztikai kínálat sajáatosságai | 87 |
A kereslet és a kínálat kapcsolata a turizmusban | 89 |
Árak a turisztikai piacon | 90 |
A turisztikai árak jellemzői | 90 |
A turisztikai szolgáltatások árát befolyásoló tényezők | 92 |
A turizmus árainak kialakítása | 93 |
A turisztikai árak alkalmazása | 95 |
Verseny és kockázat a turisztikai piacon | 96 |
A piaci verseny | 96 |
Verseny a turisztikai piacon | 96 |
Versenyképesség a turisztikai piacon | 98 |
Kockázat a turisztikai piacon | 99 |
A turisztikai piac sajátosságai | 99 |
A turisztikai piac jelenlegi helyzete | 101 |
A világturizmus helyzete | 102 |
A hazai turizmus helyzete | 104 |
A turisztikai piac fejlődése és fejlesztése | 110 |
A világturizmus fejlődése | 111 |
A magyar turizmus fejlesztése | 112 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 121 |
Emelt szint | 124 |
A turisztikai keresletet befolyásoló tényezők | 124 |
Az árak megállapításának folyamata | 131 |
Beutaztatási kalkuláció | 136 |
Kiutaztatási kalkuláció | 139 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 141 |
A vendéglátás piaca | 144 |
A vendéglátás iránti szükséglet, igény | 144 |
A vendéglátás iránti szükségletek, igények fajtái | 144 |
A vendéglátás iránti kereslet | 146 |
A vendéglátás iránti kereslet jellemzői | 147 |
A vendéglátás iránti kereslet fajtái | 148 |
A vendéglátó kínálat | 148 |
A vendéglátás kínálatának tartalma és összetevői | 148 |
A kereslet és a kínálat kapcsolata a vendéglátásban | 149 |
Árak a vendéglátás piacán | 150 |
A vendéglssátás árainak kialakítása | 150 |
A vendéglátó árképzéssel kapcsolatos fogalmak | 152 |
A vendéglátó árképzés módszerei | 154 |
Az egyes termékcsoportok árképzése | 155 |
Ártájékoztatás | 157 |
Verseny és kockázat a vendéglátás piacán | 158 |
Verseny a vendéglátás piacán | 158 |
Kockázat a vendéglátás piacán | 159 |
A vendéglátás piacának jelenlegi helyzete | 159 |
A vendéglsátás nemzetközi helyzete | 159 |
A vendéglátás hazai helyzete | 160 |
A vendéglátás piacának fejlődése, fejlesztése | 162 |
Általános fejlődési tendenciák | 162 |
A vendéglátás fejlesztése | 164 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 172 |
Emelt szint | 174 |
A vendéglátás iránti keresletet befolyásoló tényezők | 174 |
Gyorséttermi hálózatok | 177 |
A magyar konyha változásai | 179 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 181 |
A turizmus és a vendéglátás ügyvitele | 182 |
Az ügyvitel | 182 |
Ügyviteli feladatok | 183 |
Üzleti levelezés | 183 |
Bizonylatolás | 189 |
Forgatókönyv készítése | 194 |
Leltározás | 198 |
Ellenőrzés | 201 |
Elszámolás, elszámoltatás | 202 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 210 |
Emelt szint | 212 |
A turizmus üzleti levelezései | 212 |
A vendéglátás üzleti levelezései | 218 |
A turizmushoz és a vendéglátáshoz kapcsolódó bizonylatok | 221 |
Forgatókönyv a turizmusban | 226 |
Forgatókönyv a vendéglátásban | 227 |
A leltározás funkciója | 228 |
Az ellenőrzés hatása a gazdálkodásra | 229 |
Az üzletek elszámoltatásához kapcsolódó feladatok | 230 |
Összefoglaló kérdések, feladatok | 234 |
Mellékletek | 236 |
Kislexikon | 283 |
Irodalomjegyzék | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.