1.060.379

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó és szállodai ismeretek

Idegenvezetőképző tanfolyam részére

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím: Idegenvezetőképző tanfolyamok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Gazdasági alapfogalmak3
A szükségletek fogalma, csoportosítása3
A szükségletek kielégítése5
A gazdasági tevékenység7
A kereslet szerepe a vendéglátó piacon8
A népgazdaság és ágai11
A kereskedelem jelentősége18
A kereskedelem társadalmi jelentősége18
A kereskedelem gazdasági jelentősége20
A kereskedelem tagozódása22
A vendéglátás gazdálkodási alapegységei23
Az állami vállalat23
Az állami vállalatok irányítása24
A vendéglátó vállalatok irányítása27
A szövetkezetek irányítása28
A vendéglátó vállalat felépítése29
Az üzletek szervezeti felépítése30
Vendéglátó üzletkörök31
Üzlettípusok34
Az üzletek osztálybasorolása39
A szálloda funkciói42
A szálláshelyek fajtái45
A szállodák rendeltetés szerinti csoportosítása46
Nemzetközi szállodaláncok49
Férőhelyfoglalási szervezetek51
A szállodai szervezet és szolgáltatásai53
A szállodai szervezet53
Szállodai munkakörök55
A szállodák és utazási irodák kapcsolata61
Szállodai számlázás62
A számla kiállítása és kezelése64
A szállodák kárfelelőssége66
A szállodák osztálybasorolása72
A vendéglátó árképzés76
Az ár fogalma, gazdasági szerepe76
Árrendszer, ártípusok78
Az árformák fogalma80
Árformák a vendéglátásban81
A szolgáltatások ára84
A vendéglátó üzlet tevékenysége88
Az értékesítés88
Értékesítési módok89
Értékesítési rendszerek92
az értékesítés helye95
A vendéglátó üzlet szervezeti felépítése96
A vopnalas szervezet96
A funkckonális szervezet98
A vendéglátó üzletek kárfelelőssége99
Felszolgálási alapismeretek102
Felszolgálási módok102
Terítési módok104
Az étlap107
Az itallap110
Ételfelszolgálási alapfogalmak111
Italfelszolgálási alapfogalmak113
A borok felszolgálása113
Egyéb szeszes italok felszolgálása115
A fogadások lebonyolítása116
A koktélpartik lebonyolítása119
Ültetési rend119
Étel- és italkínálat121
A magyar konyha121
Nemzetek konyhái125
A francia konyha126
Az orosz konyha130
A lengyel konyha133
A csehszlovák konyha135
Az osztrák konyha136
A jugoszláv konyha137
Az olasz konyha139
A német konyha141
A svájci konyha143
Az angol konyha143
A Közel-Kelet és Észak-Afrika konyhája146
Az étrend összeállítása147
Az italajánlás általános szempontjai149
A bor helye az étrendben150
Az idegenvezető jogai a vendéglátó helyeken152
Függelék - hazánk borvidékei154
Felhasznált irodalom159
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem