kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 164 oldal |
Sorozatcím: | Idegenvezetőképző tanfolyam |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 370 példányban. |
Gazdasági alapfogalmak | 3 |
A szükségletek fogalma, csoportosítása | 3 |
A szükségletek kielégítése | 5 |
A gazdasági tevékenység | 7 |
A kereslet szerepe a vendéglátó piacon | 8 |
A népgazdaság és ágai | 11 |
A kereskedelem jelentősége | 18 |
A kereskedelem társadalmi jelentősége | 18 |
A kereskedelem gazdasági jelentősége | 20 |
A kereskedelem tagozódása | 22 |
A vendéglátás gazdálkodási alapegységei | 23 |
Az állami vállalat | 23 |
Az állami vállalatok irányítása | 24 |
A vendéglátó vállalatok irányítása | 27 |
A szövetkezetek irányítása | 28 |
A vendéglátó vállalat felépítése | 29 |
Az üzletek szervezeti felépítése | 30 |
Vendéglátó üzletkörök | 31 |
Üzlettípusok | 34 |
Az üzletek osztálybasorolása | 39 |
A szálloda funkciói | 42 |
A szálláshelyek fajtái | 45 |
A szállodák rendeltetés szerinti csoportosítása | 46 |
Nemzetközi szállodaláncok | 49 |
Férőhelyfoglalási szervezetek | 51 |
A szállodai szervezet és szolgáltatásai | 53 |
A szállodai szervezet | 53 |
Szállodai munkakörök | 55 |
A szállodák és utazási irodák kapcsolata | 61 |
Szállodai számlázás | 62 |
A számla kiállítása és kezelése | 64 |
A szállodák kárfelelőssége | 66 |
A szállodák osztálybasorolása | 72 |
A vendéglátó árképzés | 76 |
Az ár fogalma, gazdasági szerepe | 76 |
Árrendszer, ártípusok | 78 |
Az árformák fogalma | 80 |
Árformák a vendéglátásban | 81 |
A szolgáltatások ára | 84 |
A vendéglátó üzlet tevékenysége | 88 |
Az értékesítés | 88 |
Értékesítési módok | 89 |
Értékesítési rendszerek | 92 |
az értékesítés helye | 95 |
A vendéglátó üzlet szervezeti felépítése | 96 |
A vopnalas szervezet | 96 |
A funkckonális szervezet | 98 |
A vendéglátó üzletek kárfelelőssége | 99 |
Felszolgálási alapismeretek | 102 |
Felszolgálási módok | 102 |
Terítési módok | 104 |
Az étlap | 107 |
Az itallap | 110 |
Ételfelszolgálási alapfogalmak | 111 |
Italfelszolgálási alapfogalmak | 113 |
A borok felszolgálása | 113 |
Egyéb szeszes italok felszolgálása | 115 |
A fogadások lebonyolítása | 116 |
A koktélpartik lebonyolítása | 119 |
Ültetési rend | 119 |
Étel- és italkínálat | 121 |
A magyar konyha | 121 |
Nemzetek konyhái | 125 |
A francia konyha | 126 |
Az orosz konyha | 130 |
A lengyel konyha | 133 |
A csehszlovák konyha | 135 |
Az osztrák konyha | 136 |
A jugoszláv konyha | 137 |
Az olasz konyha | 139 |
A német konyha | 141 |
A svájci konyha | 143 |
Az angol konyha | 143 |
A Közel-Kelet és Észak-Afrika konyhája | 146 |
Az étrend összeállítása | 147 |
Az italajánlás általános szempontjai | 149 |
A bor helye az étrendben | 150 |
Az idegenvezető jogai a vendéglátó helyeken | 152 |
Függelék - hazánk borvidékei | 154 |
Felhasznált irodalom | 159 |