1.062.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó alapismeretek

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mi a Vendéglátás?
Milyen legyen a Jó vendéglátó szakember?
Melyek a vendéglátás főbb tevékenységi területei?

Ilyen és hasonló kérdésekre igyekeztünk válaszolni a tananyagban, bemutatva a... Tovább

Előszó

Mi a Vendéglátás?
Milyen legyen a Jó vendéglátó szakember?
Melyek a vendéglátás főbb tevékenységi területei?

Ilyen és hasonló kérdésekre igyekeztünk válaszolni a tananyagban, bemutatva a vendéglátás feladatait és legfontosabb jellemzőit.
Szakmánknak mind nagyobb szerepe lesz a lakosság napi ellátásában, a háztartási munka megkönnyítésében, a szabad idő kulturált eltöltésében és az idegenforgalomban. A vendéglátás egyre inkább az emberek életének elválaszthatatlan részévé válik. Voltaképpen ebben rejlik hasznossága és a szépsége.
A vendéglátás dolgozóira pedig - akik mindezt megvalósítják - szép, fontos, de nehéz feladatok várnak hivatásuk teljesítése során. Mindehhez nagy szorgalomra, tudásra és megalapozott ismeretekre van szükség. Ehhez kívánunk mi is segítséget nyújtani. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS 5
I. MI A VENDÉGLÁTÁS? 7
A/ A VENDÉGLÁTÁS RÖVID TÖRTÉNETE 8
1. A magyar vendéglátás kialakulása 8
2. A vendéglátás fejlődése a II. világháború után 10
B/ A VENDÉGLÁTÁS FELADATA 12
II. A VENDÉGLÁTÁS TEVÉKENYSÉGE 15
A/ A TERMELÉST MEGELŐZŐ FOLYAMATOK 15
1. Árúbeszerzés 15
2. Árúszállítás 16
3. Árúátvétel 16
k. Raktározás 16
5. Az áruk, nyersanyagok vételezése 17
B/ A TERMELÉS 17
1. Előkészítés 19
2. Elkészítés 18
3. Készen tartás 19
Adagolás, tálalás 20
A termelőüzemek és dolgozóik 20
6. A termelés eszközigénye 21
A VÁLASZTÉK KIALAKÍTÁSA 22
1. Az ételsor összeállításának feltételei 23
2. A választék csoportosítása 24
Az étrendek összeállítása 27
A választék közlési módja 28
5. A "konyhai" szó értelmezése. Az ételek elnevezése 31
AZ ÉRTÉKESÍTÉS 33
Az értékesítés formái 34
2. Felszolgálási rendszerek és módok 38
3. Számlázási módok 41
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai 42
5. A társasétkezések és fogadások 46
6. Az Üzleten kívüli értékesítés 54
Az értékesítés dolgozói 55
Az értékesítés eszközigénye 57
Az italajánlat egyes kérdései 65
E/ SZOLGÁLTATÁS 70
Vendéglátói szolgáltatások 70
Szállodai szolgáltatások 73
Szórakoztatás 74
Hl/ A VENDÉGLÁTÁS ÜZLETHÁLÓZATA 75
A/ OSZTÁLYBASOROLÁS 76
B/ SZAKJELLEG ÉS TÍPUS 78
Melegkonyhás üzletek 79
Cukrászdák 82
Italüzletek 82
Egyéb vendéglátóhelyek 84
Munkahelyi vendéglátó üzletek 86
Kereskedelmi szálláshelyek 86
Mellékletek
Az európai nemzetek konyhái 90
Hazánk borvidékei 105
Forrásmunkák 109
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó alapismeretek

Az előlapon tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
1.640 Ft
820 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba