1.056.330

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás gazdaságtana

Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat gyanánt

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 406 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat gyanánt. 480 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés1
A szocialista belkereskedelem5
A termelés és a fogyasztás közti kapcsolat6
A vásárlóerő és az árualapok közötti összhang8
A belkereskedelem a műszaki fejlődés szolgálatában10
A társadalmi - gazdasági fejlődés és a belkereskedelem11
A belkereskedelem szerepe az állami akkumuláció realizálásában13
A kereskedelem szerepe a vásárlóerő lekötésében13
A belkereskedelmi forgalom és a fogyasztás kapcsolata18
A szocialista belkereskedelem formái és irányítása23
A szocialista belkereskedelem kialakulása23
A belkereskedelem szocialista szektora25
A piaci kereskedelem27
A belkereskedelem magánszektora28
A belkereskedelem ágazati szervezete29
Az elosztó nagykereskedelem29
A bolti kiskereskedelem34
A vendéglátás35
A többféle kereskedelmi szervezet36
A kereskedelem szakmai és területi szervezete37
A szocialista belkereskedelem irányítása38
A szocialista állam kereskedelempolitikája44
A lakosság keresletének kielégítésére irányuló célkitűzés48
A lakosság ellátása rétegek szerint53
A társadalmi és a gazdasági fejlődés meghatározza a belkereskedelem feladatait56
A kereskedelem közvetíti a fogyasztói igényeket az iparhoz és a mezőgazdasághoz59
A lakosság üzletekkel való ellátottságának állandó javítása63
A lakosság áruellátását gazdaságosan kell bonyolítani67
Az árukínálatot meghatározzák a kereskedelmi készletek69
A szocialista és a tőkés kereskedelem73
A szocialista vendéglátás85
A vendéglátás a fejlett tőkés országokban88
A szocialista vendéglátás94
A szocialista vendéglátás kialakulása hazánkban102
A vendéglátás tartalma és tevékenysége109
A vendéglátó forgalom köre és ágai110
A vendéglátás fogalma és köre111
A vendéglátás nem kereskedelmi ágai115
A termelés - értékesítés - szolgáltatás117
A vendéglátó forgalom összetétele124
A vendéglátó tevékenység ágai133
A vendéglátás közületi értékesítése139
A belkereskedelmi forgalom és a vendéglátás141
A vendéglátás helye az élelmiszergazdaságban144
A vendéglátó forgalom fejlődése és ennek közgazdasági jellege150
A vendéglátó forgalom növekedésének üteme150
A vendéglátó forgalom szerkezetének fejlődése155
A vendéglátó forgalom szerkezetének alapvető vonásai156
Az ételforgalom szerkezetének fejlődése161
Az italforgalom összetételének fejlődése168
A vendéglátó forgalom összetétele kereskedelmi és üzemi vendéglátás szerint175
Idényszerűség a vendéglátásban177
A vendéglátó forgalom területi alakulása183
A városi vendéglátás188
A falusi vendéglátás191
A vendéglátó forgalom az üdülő területeken198
A vendéglátó forgalom bonyolításának szervezeti és irányítási rendszere203
Az állami vendéglátás szervezete206
Az állami kereskedelmi vendéglátás szervezete206
A Belkereskedelmi Minisztérium vendéglátó vállalatai207
A tanácsok irányítása alá tartozó vendéglátó vállalatok212
Egyéb állami vendéglátó szervezetek217
Az üzemi vendéglátás szervezete219
Az üzemi vendéglátó vállalatok220
A sajátkezelésű üzemi konyhák224
A szövetkezeti vendéglátás szervezete225
A vendéglátás szervezésének elvei229
A vendéglátás országos és területi irányítása235
A vendéglátás irányításának eszközei és módszerei236
A minisztérium szakfelügyeleti hatásköre239
A minisztérium közvetlen irányítása a vendéglátásban241
A vendéglátás irányításának területi rendszere242
A vendéglátás vállalati szervezete és az önálló elszámolás rendszere244
Az önálló elszámolás rendszere244
A vendéglátó vállalatok szervezete246
A vendéglátás társadalmi és népgazdasági szerepe249
A vendéglátás szerepe a lakosság élelmiszerfogyasztásában250
Az élelmiszerfogyasztás alakulása251
A vendéglátás részesedése az élelmiszerfogyasztásból és forgalomból253
A vendéglátás és a korszerű táplálkozás260
A vendéglátás és a háztartások korszerűsítése264
A vendéglátás a népgazdaság "nagyüzemi háztartása"269
A vendéglátás fejlesztésének kereskedelempolitikai elvei273
A vendéglátásban való étkezés lehetőségeinek tömegessé tétele274
A fogyasztói kereslet aktív irányítása281
Kereskedelempolitikai célkitűzések az ételforgalom fejlesztése terén284
Az italforgalom terén követett kereskedelempolitika289
A vendéglátás szolgáltatásainak fejlesztése293
Az üdülő- és kirándulóhelyek vendéglátó ellátásának kereskedelem-politikai elvei294
A vendéglátás szórakoztatási tevékenysége297
A vendéglátás idegenforgalmi szolgáltatásai300
A szállodai szolgáltatási tevékenység301
A vendéglátás fogyasztói ára305
Árrendszer a szocialista vendéglátásban307
Az árképzés és a haszonkulcsok rendszere a vendéglátásban310
A korszerű vendéglátás és fejlődésének távlata313
A termelőfolyamat korszerűsítése314
A kiszolgálás korszerűsítése321
A vendéglátás technikai fejlődésének jövője hazánkban331
A lakosság keresletét meghatározó tényezők335
A lakosság jövedelmeinek hatása a kereslet alakulására337
A kereslet fejlődése az árak hatására344
A népesedési viszonyok hatása a keresletre348
A kereslet alakulása és a foglalkoztatottság, valamint a foglalkozási összetétel355
A települési viszonyok hatása a lakosságk eresletére361
Megtakarítások szerepe a kereslet alakulásában362
A fogyasztói szokások hatása a kereslet alakulására364
A kereslet alakulása és a kommunális fejlődés367
A kereslet alakulása és a kulturális fejlődés369
A keresletet befolyásoló egyéb tényezők371
A kereslet befolyásolásának iránya és fő eszközei373
A fogyasztási szokások megváltozása375
A kereskedelmi reklám378
A vendéglátás üzlethálózata383
A vendéglátó hálózat fejlesztésének főbb elvei386
A vendéglátó üzletek telepítése389

Zala Ferenc

Zala Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zala Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátás gazdaságtana Vendéglátás gazdaságtana

A borító enyhén töredezett, sérült.

Állapot:
3.440 Ft
1.720 ,-Ft 50
9 pont kapható
Kosárba