1.062.332

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás és gazdálkodás szakiskolásoknak 13.

13. osztály

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím: Vendéglátás és gazdálkodás szakiskolásoknak
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-16-6038-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: MK-6038-9.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Részlet a könyvből:
Elérkeztünk a talán legnehezebben megérthető tananyagrészhez, hiszen olyan témával foglalkozunk ebben a fejezetben, amely sokak számára teljesen idegen és nehezen... Tovább

Előszó


Részlet a könyvből:
Elérkeztünk a talán legnehezebben megérthető tananyagrészhez, hiszen olyan témával foglalkozunk ebben a fejezetben, amely sokak számára teljesen idegen és nehezen értelmezhető.
Feltehetik a kérdést, akkor vajon miért kell megtanulni?
Nézzük sorban az okokat:
- minden vállalkozás számára törvény írja elő a bizonylatok készítését, ezért ismerni kell a bizonylatok formáit, kezelésük szabályait és tudni kell bizonylatot (például számlát) kitölteni,
- a leltározás szintén törvény által előírt kötelező tevékenység,
- az elszámoltatásban mindenki résztvevő, vagy elszámoltat, vagy elszámoltatják,
- vállalkozóként tisztában kell lennie az értékcsökkenés jelentésével és jelentőségével,
- ismernie kell a vállalkozásokat terhelő adókat és az ezeket előíró jogszabályokat akkor is ha vállalkozó, de akkor is, ha egyszer az szeretne lenni, és
nem utolsósorban
- tudni kell, hogy a vállalkozások vagyona hogyan épül fel, valamint
- hogyan és milyen saját és idegen források bevonásával fejleszthető. Vissza

Tartalom


1. SZÁMVITELI, ADÓZÁSI ÉS PÉNZÜGYI SZABÁLYOK ALKALMAZÁSA A VENDÉGLÁTÁSBAN 5
1.1 Bizonylatolás 7
A bizonylat fogalma 7
Bizonylati rend 8
A bizonylatírás és -kezelés szabályai 9
A bizonylatok megőrzése 10
A bizonylatok csoportosítása 11
Szigorú számadás alá vont bizonylatok 12
A vendéglátás bizonylatai 15
Számlázás a vendéglátásban 16
1.2 Leltározás 18
A leltározás fogalma 19
A leltározás folyamata 20
A leltározás bizonylatai 21
1.3 Elszámoltatás 23
Áruforgalmi mérlegsor 23
A raktár elszámoltatása 24
A termelés elszámoltatása 26
Az értékesítés elszámoltatása 29
1.4 Értékcsökkenés 31
1.5 A vállalkozásokat terhelő adók 33
Adóhatóságok 35
Az adók csoportosítása 35
Az adók fajtái 36
1.6 A vállalkozások pénzforgalma 43
A vállalkozások készpénzforgalma 44
A pénztárgép működésének szabályai 45
1.7 A vállalkozás vagyona 47
1.8 A vállalkozások fej lesztése 51
Hitelek 51
Pályázatok 52
Ismétlés 53
2. MARKETING A VENDÉGLÁTÁSBAN 59
2.1 A marketing fogalma, kialakulása 60
2.2 Marketingtevékenyésg 63
2.3 Piacszegmentálás 63
2.4 A piackutatás célja és módszerei 63
2.5 Marketing-mix 68
Termékpolitika 69
Árpolitika 70
Értékesítési politika 70
Kommunikációs politika 75
2.6 Végrehajtás, értékelés, ellenőrzés 76
2.7 Marketingtevékenység és reklámeszközök a vendéglátásban 76
Ismétlés 78
Szóbeli vizsgatételek 81
Irodalomjegyzék 83

Sztruhár Krisztina

Sztruhár Krisztina műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sztruhár Krisztina könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem