1.060.447

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyipari géptan II.

A vegyipari technikumok III. évfolyama számára

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím: Ipari technikumi tankönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 25 398. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva, kihajtható oldalakkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vegyiparban az egyes gyártási folyamatok nem egy készülékben játszódnak le, hanem a különböző kémiai s fizikai műveleteket egymástól különálló, esetleg más épületekben elhelyezett készülékekben... Tovább

Előszó

A vegyiparban az egyes gyártási folyamatok nem egy készülékben játszódnak le, hanem a különböző kémiai s fizikai műveleteket egymástól különálló, esetleg más épületekben elhelyezett készülékekben hajtják végre. Ezért olyan berendezésekre is szükség van, amelyek segítségével a nyersanyagot és félkésztermékeket egyik készülékből a másikba tudjuk szállítani.
Nem szükséges külön hangsúlyozni, hogy ma már milyen fontos részét képezik az anyagmozgatás eszközei egy nagy vegyipari üzem felszerelésének. Különösen áll ez a folyamatos üzemmel dolgozó berendezésekre. A legkisebb hiba vagy leállás súlyos anyagi károkat okozhat, nem is beszélve az esetleg előálló balesetekről. Ezért rendkívül fontos az, hogy az üzemvezető technikus ezeket a berendezéseket oly jól ismerje, hogy a gyártás megindítása előtt és közben is azokat ellenőrizni és karbantartani tudja. Ez az oka annak, hogy a vegyipari gépek tanulmányozása előtt, először a vegyiparban alkalmazott szállítóberendezések ismertetését adjuk. Itt meg kell ismerkedni a leggyakrabban alkalmazott gépek működésével, kezelésével és használati területeivel. Ezenkívül meg kell határozni és ki kell számítani egyes esetekben azok teljesítményét és teljesítményszükségletét is. Tisztában kell lenni leggyakrabban előforduló hibáikkal és kényesebb alkatrészeikkel. Vissza

Tartalom

Anyagmozgatás a vegyiparban (Bohuczky János)3
Hidraulika4
Folyadékok és gázok szállítása15
Szivattyúzás és sűrítés15
Szilárd anyagok szállítása53
Folyadékok és gázok tárolása77
Hűtőgépek és hűtési eljárások90
Általános ismertetés90
Hűtőközegek91
Kompresszoros hűtőberendezések94
Kompresszoros hűtőgépek kezelése101
Abszorpciós hűtőgépek102
Munkaközegpárok103
Adszorpciós hűtőgépek105
Folytonos abszorpciós berendezések106
A hűtőgépek alkalmazása. Jéggyártás108
Inhomogén rendszerek szétválasztása (Szabó Zoltán)110
Ülepítés110
Szűrés117
Centrifugálás135
Gáztisztítás146
Osztályozás, fajtázás152
Aprítás (Páldy Iván)159
Rideg anyagok aprítása162
Szívós anyagok aprítása196
Példák203
Keverés (Szabó Zoltán)204
Gázok keverése204
Folyadékok keverése206
Emulgálás215
Képlékeny anyagok keverése, dagasztás217
Szilárd anyagok keverése220
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem