1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyipari gépek I/2.

Hő- anyag és impulzusátadás, hőátszármaztatás, hőcserélők/Kézirat/Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 174 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. 3. változatlan kiadás. Megjelent 108 példányban, 84 fekete-fehér ábrával. Tankönyvi szám: J 4-488.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezen két jegyzet a kalorikus műveleteket és a diffúziós műveletek egy részét tartalmazza. Az ezt megelőző kötet a Vegyipari gépek 1.1 a hidromechanikai műveletekkel, míg az ez után következő II.2... Tovább

Előszó

Ezen két jegyzet a kalorikus műveleteket és a diffúziós műveletek egy részét tartalmazza. Az ezt megelőző kötet a Vegyipari gépek 1.1 a hidromechanikai műveletekkel, míg az ez után következő II.2 kötet a további diffúziós műveletekkel foglalkozik. Az itt tárgyalt anyag két kötetre tagozódását terjedelmén kívül az indokolja, hogy a Vegyipari gépek I. c. tárgyat a Vegyipari Gépész szak minden ágazata együtt hallgatja, míg a Vegyipari Gépek II. c. tárgyat csak a Vegyipari gépész ágazat.
Mivel az egyes műveleteket külön-külön bevezetőkben méltatni fogjuk, itt most csupán a minden művelet tárgyalását érintő néhány problémával foglalkozunk. Elsőként a jegyzet célját szeretnénk megjelölni.
Elsőrendű feladatunknak a témakörrel kapcsolatban azt tekintettük, hogy a hallgatók részére a tárgyalt műveletek elméleti alapjait korszerűen, tehát minél tisztábban adjuk meg. Éppen ezért a jegyzet nem tervezési kézikönyv. Ezt a korlátozott terjedelem amúgy sem tette volna lehetővé, azonkívül pedig túl sok empirikus összefüggés zavarta volna a folyamatok lényeges momentumainak felismerését. A viszonylag kevés számpélda részben a már említett korlátozott terjedelemre vezethető vissza, részben pedig arra, hogy folyamatban van a jegyzethez tartozó példatár elkészítése. Vissza

Tartalom

Bevezetés a Vegyipari gépek 1.2 és II.1 c. jegyzetekhez 5
I.2. kötet
1. Hő-, anyag- és impulzusátadás 9
2. Hőátszármaztatás, hőcserélők 57-174

Dr. Szentgyörgyi Sándor

Dr. Szentgyörgyi Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szentgyörgyi Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem