1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyipari gépek I/2.

Kézirat/2. rész/Hő-anyag és impulzusátadás/Hőszármaztatás, hőcserélők/Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 174 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Megjelent 665 példányban, 84 fekete-fehér ábrával. Tankönyvi száma: J 4-488.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezen két jegyzet a kalorikus műveleteket és a diffúziós műveletek egy részét tartalmazza. Az ezt megelőző kötet a Vegyipari gépek 1.1 a hidromechanikai műveletekkel, míg az ez után következő II. 2... Tovább

Előszó

Ezen két jegyzet a kalorikus műveleteket és a diffúziós műveletek egy részét tartalmazza. Az ezt megelőző kötet a Vegyipari gépek 1.1 a hidromechanikai műveletekkel, míg az ez után következő II. 2 kötet a további diffúziós műveletekkel foglalkozik. Az itt tárgyalt anyag két kötetre tagozódását terjedelmén kívül az indokolja, hogy a Vegyipari gépek I. c. tárgyat a Vegyipari Gépész szak minden ágazata együtt hallgatja, míg a Vegyipari Gépek II. c. tárgyat csak a Vegyipari gépész ágazat.
Mivel az egyes műveleteket külön-külön bevezetőkben méltatni fogjuk, itt most csupán a minden művelet tárgyalását érintő néhány problémával foglalkozunk.
Elsőként a jegyzet célját szeretnénk megjelölni. Elsőrendű feladatunknak a témakörrel kapcsolatban azt tekintettük, hogy a hallgatók részére a tárgyalt műveletek elméleti alapjait korszerűen, tehát minél tisztábban adjuk meg. Éppen ezért a jegyzet nem tervezési kézikönyv. Ezt a korlátozott terjedelem amúgy sem tette volna lehetővé, azonkívül pedig túl sok empirikus összefüggés zavarta volna a folyamatok lényeges momentumainak felismerését. A viszonylag kevés számpélda részben a már említett korlátozott terjedelemre vezethető vissza, részben pedig arra, hogy folyamatban van a jegyzethez tartozó példatár elkészítése.
Mivel ez az anyag a Folyadékok mechanikája, a Műszaki hőtan, a Fizikai kémia c. tárgyak és a Vegyipari gépek hidromechanikai műveletei után kerül előadásra, a tárgyalás folyamán messzemenően építettünk az ott tanultakra. Természetesen bizonyos mértékű túlfedés nemcsak elkerülhetetlen, de kívánatos is volt.
A diplomatervezési munkák, vagy a későbbi gyakorlat folyamán felmerülő problémák megoldása érdekében a fejezetek végén megadtuk a területet részletesen tárgyaló könyvek közül azokat, amelyek amellett, hogy korszerűek, még könnyen hozzáférhetőek is. (A tanszék könyvtárában megtalálhatók.)
A következőkben néhány szót szeretnénk szólni a jegyzetben előforduló mértékrendszerekről és jelölésekről.
A természettudományokban többféle mértékrendszert használnak a jelenségek szabatos leírására és a számítások elvégzésekor. Az egyes tudományágak kialakulásuk különböző szakaszában más és más mértékrendszert részesítettek előnyben. Vissza

Tartalom

Bevezetés a Vegyipari gépek I. 2 jegyzethez 5
I. 2. kötet
1. Hő-, anyag- és impulzusátadás 9
2. Hőátszármaztatás, hőcserélők 57-174

Dr. Szentgyörgyi Sándor

Dr. Szentgyörgyi Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szentgyörgyi Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem