1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyipari gazdaságtan II.

Kézirat

Szerző
Budapest
Kiadó: Felsőfokú Vegyipari Gépészeti Technikum Üzemszervezési Szak
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

9. A vállalati tevékenység és belső kapcsolatai 1
9.1 A vállalati ráfordítások megtérülési ciklusai 3
9.2 A vállalati tevékenységi körök kölcsönös kapcsolatai és a körforgások 5
9.3 A tevékenységi körök és a korszerűség 9
10, A vegyipari termelési folyamat 11
10.1 A termelési1 folyamat jellemzése 11
10.11 A termelési folyamat mint munkafolyamat 12
10.12 A termelési folyamat mint technológiai folyamat 17
10.13 A termelési folyamat mint fő-, segéd és mellékfolyamat 20
10.14 A termelési folyamatok tagolása 21
10.2 Anyagáramlás a termelési folyamatban 25
10.21 Az anyagáramlás elemei 25
10.22 Körfolyamatok 28
10.23 Anyagáramlási sémák 29
10.24. Anyagmérlegek 31
10.3 A termelési folyamat szervezésének alapjai 34
10.31 Gyártási módok 35
10.4 A termelés időbeli lefolyása 37
10.41 A vegyipari termelési folyamatok időbeli lefolyásának jellemzői 40
10.42 A termelési folyamat időbeli lefolyása 42
10.421 Szakaszos folyamatok időbeli lefolyása 43
10.43 Többlépcsős sorozatgyártás időtartama 46
10.44 Folytonos termelési eljárások időtartama 53
10.45 A termelési folyamat időtartamának gazdasági jelentősége 55
10.5 A termelési folyamat térbeli kialakítása 57
10.6 A termelés irányítása 60
10.61 A termelés előkészítése 61
10.62 A termelés operatív igazgatása és ellenőrzése 65
11. A termelés berendezései és felhasználásuk 69
11.1 Az állóeszközök fogalma 69
11.2 Az állóeszközök csoportosítása 70
11.3 Az állóeszközök értékcsökkenése 73
11.31 Az állóeszközök értékelése 73
11.32 Az állóeszközök élettartama és elhasználódása 74
11.33 Az állóeszközök elhasználódása 76
11.34 Az állóeszközök avulása /erkölcsi kopása/ 79
11.35 Értékcsökkenési leirás 84
11.4. Az állóeszközök megbízhatósága 88
11.41 A megbízhatóság fogalma 88
11.42 A megbízhatóság mutatói 90
11.43 A megbízhatóságra vonatkozó adatok forrásai 97
11.44 A rendszerek megbízhatósága növelésének módszerei 98
11.5 A berendezések kapacitása 109
11.51 A kapacitás fogalma 109
11.52 A termelőberendezés keresztmetszetei 112
11.53 A termelési kapacitás tényezői 113
11.54 A termelési kapacitás kihasználása 115
12. A vegyipari vállalat anyag- és energiaellátás 117
12. A vegyipari termelés anyagfelhasználása 117
12.11 A vegyipari termelés anyagszükséglete 117
12.12 A vegyipari termelés anyagai 117
12.2 A vegyipari vállalat anyagszükséglete 119
12.21 Anyagnormák 119
12.22 A termelés anyagszükséglete 125
12.3 A vegyipari vállalat anyagellátása 127
12.31 Vállalati anyagbeszerzés 127
12.4 A vegyipar energiafelhasználása 129
13. A dolgozó ember a munkafolyamatban 133
13.1 A vegyipari termelés munkaerőszükséglete 133
13.11 A munkaerőszükséget 133
13.12 A vegyipari dolgozók szakképzettsége 136
13.13 A vegyipari dolgozók politikai öntudata és a munkafegyelem 140
13.2 Az élő munka termelékenysége 141
13.21 A munka termelékenységének mutató 141
13.22 Munkaformák 145
13.221 Teljesitménynormák, időnormák 146
13,222 Kezelési normák. Létszámnormák 150
1323 Az optimális munkavégzés módszere 155
13.3 Az ember a munkafolyamatban 156
13.31 A szocialista munkaszervezés és az ember 156
13.32 Munkaélettan 157
13.33 Munkalélektan 159
13.34 Pályaválasztás, pályairányítás 162
13.35 Ergonómia 163
13.36 Üzemi szociálpszichológia és szociológia 166
13.4 A szocialista munkaverseny 167
13.41 A szocialista munkaverseny lényege és szervezése 167
13.42. Szocialista munkaverseny a magyar vegyiparban 169
13.43 A termelési tanácskozások 171
13.5 Bérezés a vegyiparban 172
13.51 Osztályozás /kategorizálás/ 173
13.52 Alapberek 176
13.53 Alkalmazotti bérek 178
13.54 Időbérrendszer 180
13.55 Teljesítménybérezés 181
13.56 Alkalmazottak prémiumrendszere I87
14. Szállítás a vegyiparban 189
14.1 A szállítás költségeit befolyásoló tényezők 190
14.11 Szállítási távolság 190
14.12 A szállítás eszközei 193
14.13 A szállítmány tulajdonságai 200
14.2 A belső szállítás 201
14.21 A vegyipari vállalat belső Szállításának szakmai sajátosságai 204
14.22 A vegyipari szállítás elemei 206
14.221 A vegyiüzemben szállított javak 206
14.222 A vegyi üzem szállítóeszközei 208
14.3 A szállítási teljesítmény és mérése 209
15. A termék 211
15.1 A termék fogalma 211
15.2 A termékek nomenklatúrája 211
15.3 A termékek minősége 217
15.31 A termék megbízhatósága 217
15.32 A termék tartóssága 218
15.33 Tisztasági fok 218
15.34 Szubjektív tulajdonságok 219.
15.35 A minőség mérése 220
15.4 A termékek választéka 223
15.5 A termékek mennyisége 225
15.6 A termékek színvonala 226
16. Csomagolás és raktározás 229
16.1 Csomagolás 229
16.2 Raktározás a vegyipari vállalatnál 232
16.21 A raktározás és jelentős232
16.22 A vegyipari vállalat raktárai 233
16.23 A helyes raktártípus megválasztása 235
16.24 A raktári befogadóképesség és a raktárszükséglet meghatározása 236
16.25 Raktári műveletek 238
17. Értékesítés 240
17.1 Az értékesítés fogalma 240
17.2 Az értékesítési árak 243
17.3 Külkereskedelmi értékesítés /export/ 244
17.4 A kivitel gazdaságossága 246
17.5 Számlázás és az ellenérték beszedése 249

Hegedűs Tibor

Hegedűs Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hegedűs Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem