1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyészek zsebkönyve

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 444 oldal
Sorozatcím: Műszaki zsebkönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér ábrákat, illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 1442.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A zsebkönyvben egyöntetűen használt jelölések5
Cirill és görög ábécé6
Matematika
Műveletek8
Hatványozás és gyökvonás9
Logaritmus12
Logaritmikus számolóléc (logarléc)16
Egyenletek18
Differenciál és inegrál alapképletek19
Síkidomok területe és kerülete20
Testek köbtartalma és felülete20
Trigonometria23
Diagrammok és nomogrammok26
Grafikus integrálás29
Fizika
Mozgás32
Erő és munka33
Egyszerű gépek35
Folyadékok és gázok mechanikája36
Folyadékok és gázok szállítása38
Villamosság39
Hangtan43
Fénytan44
Általános kémia
Az anyag tulajdonságai48
Sztöchiometria50
Vegyületek és folyamatok csoportosítása58
Oldatok65
Az anyag szerkezete72
Kémiai egyensúly79
Kolloidok83
Hőtani és termodinamikai tulajdonságok
Alapfogalmak86
Hőtartalom (entalpia)92
Átalakulási hő93
Hőtágulás97
Hőátmenet, hőkicserélés99
Gőznyomás100
A termodinamika I. főtétele104
A termodinamika II. főtétele105
A termodinamika III. főtétele106
A termodinamikai egyensúly feltételei107
Kémiai affinitás108
Szerves és szervetlen vegyületek fizikai tulajdonságai
Elemek és szervetlen vegyületek tulajdonságai112
Szerves vegyületek tulajdonságai124
Kémiai és fizikai-kémiai tulajdonságok
Atomsúlyok156
A levegő hőtani adatai157
Gőznyomás és parciális nyomás160
Oldatok fajsúlya186
Oldhatóság199
A víz hőtani adatai203
Atomhő, fajhő208
Hőtani adatok214
Fűtőanyagok228
Oldás-, hígítás- és semlegesítési hő231
Fagyáspontcsökkentés, forráspontemelkedés237
Hőtágulás240
Hővezetés243
Viszkozitás245
Forgatóképesség249
Korrózió250
Elektrokémia
Elektrokémiai alapfogalmak251
Az elektrokémia ipari alkalmazása268
A legfontosabb vegyipari műveletei
Hidrodinamikai műveletek285
A hidrodinamika elemei285
Szűrés295
Centrifugálás298
Kalorikus műveletek302
A hőkezelés alapjai302
Bepárlás320
Kristályosítás331
Diffúziós műveletek335
Szárítás335
Desztilláció340
Abszorpció357
Adszorpció362
A legfontosabb technológiai folyamatok365
Ipari műszerezés, mérés, automatizálás
Mérési módszerek, mérések pontossága. Műszerek osztályozása372
Súly és erő mérése373
Hosszmérés373
Fajsúlymérés373
Nyomás és vákuum mérése374
Szintmérés377
Áramlásmérés378
Viszkozitásmérés382
Hőmérsékletmérés386
Kalorimetria389
Nedvességtartalom meghatározása389
Műszeres gázelemzés391
Polarográfia, tömegspektrográf394
Fénytani mérések394
Villamos mérések396
A pH és vezetőképesség mérése398
Műszertáblák399
Automatika399
Analitika
Minőségi elemzés403
Súlyszerinti elemzés407
Térfogatos elemzés413
A hidrogén-koncentráció (pH) kolometriás meghatározása423
Egészség- és balesetvédelem
Mérgező anyagok a vegyiparban424
Tűz- és balesetvédelmi előírások430
Felhasznált és ajánlott irodalom435
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vegyészek zsebkönyve Vegyészek zsebkönyve Vegyészek zsebkönyve Vegyészek zsebkönyve Vegyészek zsebkönyve Vegyészek zsebkönyve Vegyészek zsebkönyve

A borító kopott, foltos és elszíneződött. Néhány lap foltos és sérült.

Állapot:
2.400 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba