kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 64 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-11-3059-2 |
Megjegyzés: | Végh Antal szerző által dedikált példány. Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva. 9 éven felülieknek. |
Bevezetés | 5 |
Mi kellett a kenyérsütéshez? | 7 |
Így készült a szatmári búzakenyér | 12 |
Mit sütöttek még kenyértésztából? | 16 |
A kemence befűtése | 17 |
Mikor sütöttek kalácsot? | 20 |
A tej feldolgozása | 21 |
Hogyan készül a tehéntúró? | 22 |
Három készítmény | 25 |
Gyümölcsaszalás | 27 |
Hordós káposzta | 28 |
Lekvárfőzés | 31 |
Disznóölés Szatmárban | 34 |
Milyen disznót fogtak hizlalóba? | 34 |
Mit kaptak enni? | 38 |
A disznóöléshez fel kell készülni | 39 |
Szalmával perzseltünk | 41 |
A perzselés után | 43 |
Mit ettek reggelire? | 43 |
Amíg a disznótoros ebéd fő | 44 |
Kikanyarítják a sonkát meg a szalonnát | 45 |
A hús házi konzerválása | 46 |
Hurka és kolbász | 49 |
Mikor van vége a tornak? | 54 |
A baromfiakról | 55 |
Nem maradhat ki a bárány se! | 60 |
Egy kis összefoglalás | 64 |