kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Vegetárius szakácskönyv hivők számára | 1-20 |
Felelős kiadó: Keszeg Ferencné, Szentendre, Pismány Véver telep. Sokszorosította: Diószegi Lehel Irógépkeresk. váll., Budapest. | |
Saláták | 7 |
Levesek | 8 |
Főzelékek | 10 |
Sültek | 13 |
Tészták | 15 |
Kenyér | 16 |
Cukornélküli gyümölcsbefőzés | 18 |
Végszó | 20 |
Életreform 3. szám | 1-32 |
Az ember belső és külső életének elkerülhetetlenül szükséges ujjáalakításával és a célhoz vezető módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest. | |
Életreform 1932. november; első évfolyam 4. szám | 1-32 |
A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest. | |
Életreform 1933. február; első évfolyam 5. és 6. szám | 1-48 |
A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest | |
Egy fekete-fehér fotóval illusztrálva | |
Életreform 1933. április; II. évfolyam 1. és 2. szám | 1-55 |
A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdába, Budapest | |
Anuló Mihály: Legegészségesebb és igy legolcsóbb életmód szépsége | 1-16 |
Mit kell tudnunk? | |
Általában | |
A testünkről | |
A levegőről | |
A napfényről | |
A táplálkozásról | |
A vizről | |
A ruháról | |
A házról | |
Az udvarról | |
A tisztaságról | |
A munkáról és pihenésről | |
A nemi kérdésről | |
Kiadja: Az igazság Őrállója Könyvkereskedése, Budapest; Nyomtatta: Hoffmann és Társa nyomda, Bpest. | |
Életreform 1932. január - Időszaki értesitő 1. szám | 1-36 |
Nyomtatta: Jupiter (Klein S.) könyvnyomda, Budapest | |
Életreform 1932. junius - Időszaki értesitő első évfolyam 2. szám | 1-32 |
Nyomtatta: Jupiter (Klein S.) könyvnyomda, Budapest | |
Dr. Bókay Árpád: A célszerű és olcsó táplálkozás | 1-41 |
Az Országos Ismeretterjesztő Társulat kiadvány, 1911. Várnay és Fia nyomtatta, Budapesten. | |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 9 |
Táplálékszükségletünk | 15 |
Tápanyagjaink fehérje-, zsír- és szénhidrát tartalma | 17 |
A fehérje ára | 22 |
A szénhidrátok ára | 30 |
Kalóriaszükségletünk ára | 34 |
Befejezés | 41 |
Mit együnk, hogy egészségesek maradjunk? - Tanácsok-ételleirások | 1-48 |
Kiadja a M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala; Nyomtatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest; Táplálkozzunk helyesen! sorozat | |
Takarékoskodjunk és főzzünk célszerűen | 3 |
Gyakorlati mértékek | 7 |
A burgonyáról általában | 7 |
A burgonyafőzés ABC-je | 8 |
Burgonyából készült ételek | |
Burgonyalevesek | |
Burgonyaleves, reszelt burgonyából | 10 |
Paprikás burgonyaleves | 11 |
Burgonyaleves kolbásszal | 11 |
Burgonyás ételek | |
Sült burgonya | 11 |
Sütőlemezen sült héjas burgonya | 12 |
Új burgonya | 12 |
Paprikás burgonya | 12 |
Burgonya kölessel vagy burissal | 13 |
Paradicsomos sült burgonya | 13 |
Pirított hagymás burgonya | 13 |
Burgonyahab | 13 |
Almával készült burgonyahab | 14 |
Gesztenyés burgonyahab | 14 |
Juhtúros burgonya | 14 |
Tepertős burgonya | 14 |
Hagymás burgonya tarhonyával | 14 |
Főtt burgonyával készült tojásrántotta | 15 |
Burgonyapéppel szaporított tojásrántotta | 15 |
Nyersenreszelt burognyával készült rántotta | 15 |
Burgonya tejjel | 15 |
Burgonyás egytálételek | |
Burgonyás lecsó | 16 |
Székelyburgonya tojással | 16 |
Rakottburgonya gombával | 16 |
Rakottburgonya sárgarépával | 16 |
Burgonyás gombapaprikás | 17 |
Burgonya savanyúkáposztával | 17 |
Rakottburgonya juhhússal | 17 |
Töltött sültburgonya | 17 |
Rakottburgonya paradicsommal | 18 |
Túróval rakott burgonya | 18 |
Rakottburgonya tojással | 18 |
Burgonyagulyás zsír nélkül | 18 |
Burgonyás gombagulyás | 19 |
Burgonyás disznóhús rácosan | 19 |
Burgonyafőzelékek | |
Majorannás burgonyafőzelék | 19 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 20 |
Tejfeles-paprikás burgonyafőzelék | 20 |
Savanyú burgonyafőzelék | 20 |
Burgonyás salátfőzelék | 20 |
Tarka burgonyafőzelék | 21 |
Burgonyás hagymafőzelék | 21 |
Szalonnás burgonyafőzelék | 21 |
Főzelék feltétek | |
Reszelt burgonyaszelet | 22 |
Burgonyalángos | 22 |
Burgonya feltét | 22 |
Burgonyakotlet | 23 |
Burgonyás kapart májszelet | 23 |
Felvidéki burgonyaétel | 23 |
Burgonyás tészták | |
Burgonyametélt | 23 |
Burgonyametélt savanyúkáposztával | 24 |
Túróval készült burgonyametélt | 24 |
Burgonyagombóc | 24 |
Gyümölcsös burgonyagombóc | 24 |
Felvert galuska burgonyából | 25 |
Burgonyarétes | 25 |
Burgonya-túrós fánk | 25 |
Burgonya palacsinta | 26 |
Burgonyapogácsa | 26 |
Hagymás-burgonyás kockatészta | 26 |
Kukoricadarával készült burgonyagaluska | 26 |
Burgonyatorta | 27 |
Héjával reszlet burgonyaomlet | 27 |
Rácsos burgonyatészta (Linzer) | 27 |
Diós-mákospatkó burgonyatésztából | 27 |
Saláták | |
Burgonyasaláta | 28 |
Majonézes burgonyasaláta | 28 |
Burgonyasaláta zellerrel | 28 |
Burgonyasaláta nyers sárgarépával | 29 |
Tarka burgonyasaláta | 29 |
Káposztából készült ételek | |
Leves | |
Korhelyleves | 31 |
Főzelékek | |
Lucskos káposzta | 32 |
Paradicsomos fehérkáposzta | 32 |
Hajdu káposzta | 32 |
Savanyított káposztafőzelék | 32 |
Rizses káposzta | 33 |
Káposztás egytálételek | |
Töltöttkáposzta | 33 |
Hústalan töltöttkáposzta | 33 |
Székelygulyás | 34 |
Hústalan székelygulyás | 34 |
Kolozsvári rakottkáposzta | 34 |
Rizses káposzta pirított májjal | 34 |
Körítések | |
Párolt fehér- v. vöröskáposzta | 35 |
Párolt káposzta zsír nélkül | 35 |
Saláták káposztából | |
Nyers káposztasaláta fehér- v. vöröskáposztából | 35 |
Nyers sav. káposztasaláta | 35 |
Nyers sav. káposztasaláta másmódon | 35 |
Káposztával készült egyszerű tészták | |
Káposztás kocka | 36 |
Káposzta burgonyametélttel | 36 |
Káposztás galuska | 36 |
Káposztás palacisnta | 37 |
Sárgarépából készült ételek | |
Párolt sárgarépa | 38 |
Téli vegyes főzelék sárgarépával, rántás nélkül | 38 |
Sárgarépa főzelékfeltét | 39 |
Rizottó, tarhonya, buris vagy sárgakásával | 39 |
Karottapüré. Csecsemőknek sé betegeknek való étel | 39 |
Sárgarépával készült szendvics | 40 |
Sárgarépalé | 40 |
Sárgarépalé mézzel és citrommal | 40 |
Nyers sárgarépasaláta | 40 |
Nyerssaláták | |
Sárgarépa zellerrel és céklával vegyes saláta | 43 |
Nyers káposztasaláta | 43 |
Reteksaláta | 43 |
Vegyes téli salátatál | 43 |
Gyors majonéz | 44 |
Vegyes nyerssaláta mártással | 44 |
Tegyünk el télire zöldség- és főzelékféléket! | 1-48 |
Kiadja a M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala; Nyomtatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest; Táplálkozzunk helyesen! sorozat | |
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége | 3 |
A zöldség és főzelélékfélék téli tárolásáról általában | 4 |
A burgonya | 6 |
A káposzta téli tárolása | 8 |
Vöröskáposzta téli tárolása | 9 |
Kelkáposzta téli tárolása | 9 |
Bimbóskel téli tárolása | 9 |
Karfiol téli tárolása | 10 |
Kalarábé téli tárolása | 10 |
Sárgarépa téli tárolása | 10 |
Petrezselyem téli tárolása | 11 |
Paszternák vagy pasztinák téli tárolása | 11 |
Zeller téli tárolása | 12 |
Cékla téli tárolása | 12 |
Retek téli tárolása | 12 |
Feketegyökkér vagy pozdor téli tárolása | 12 |
Torma téli tárolása | 12 |
Kardi téli tárolása | 12 |
Rebarbara és articsóka téli tárolása | 12 |
Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása | 13 |
Sóska téli tárolása | 13 |
Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása | 13 |
Endivia saláta téli tárolása | 13 |
Cikória saláta téli tárolása | 13 |
Tök téli tárolása | 13 |
Vöröshagyma téli tárolása | 14 |
Fokhagyma téli tárolása | 14 |
Póré vagy párhagyma téli tárolása | 14 |
Csomós vagy salottahagyma téli tárolása | 14 |
Metélő vagy gyephagyma téli tárolása | 15 |
Zöldpaprika téli tárolása | 15 |
Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása | 15 |
A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, aszalás útján | 16 |
Természetes szárítáts, aszalás | 16 |
Mesterséges aszalás | 17 |
Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése | 18 |
Burgonya aszalása | 20 |
Fejeskáposzta aszalása | 20 |
Vöröskáposzta aszalása | 21 |
Kelkáposzta aszalása | 21 |
Karfiol aszalása | 21 |
Kalarábé aszalása | 21 |
Sárgarépa és karotta aszalása | 21 |
Petrezselyem aszalása | 21 |
Zeller aszalása | 22 |
Vöröshagyma aszalása | 22 |
Tök aszalása | 22 |
Laboda vagy paraj aszalása | 22 |
Sóska aszalása | 22 |
Gomba aszalása | 22 |
Zöldbab aszalása | 23 |
Zöldborsó aszalása | 23 |
Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolása | 23 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással | 24 |
Káposzta savanyítása | 25 |
Tarlórépa savanyítása | 26 |
Uborkasaláta sóban eltéve | 26 |
Zöldbab sóslében eltéve | 27 |
Tök sóslében eltéve | 27 |
Uborkasaláta sóban eltéve | 27 |
Tök sóban eltéve | 27 |
Gomba sóban eltéve | 28 |
Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve | 28 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel | 29 |
Ecetesugorka téli eltevése | 29 |
Zöldparadicsom ecetben | 30 |
Zöldpaprika téli eltevése ecetben | 30 |
Paprikasaláta téli eltevése ecetben | 31 |
Káposztával töltött paprika eltevése ecetben | 31 |
Vegyessaláta eltevése ecetben | 31 |
Dinnye eltevése ecetben | 31 |
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolás) | 32 |
Besűrített paradicsom eltevése | 33 |
Paradicsom eltevése egészben | 34 |
Zöldbab sósvizben eltéve | 35 |
Zöldbab ecetes sósvízben eltéve | 35 |
Zöldbab ecetes vízben eltéve | 36 |
Zöldborsó sóslében eltéve | 36 |
Zöldborsó eltevése rendes palackokban | 37 |
Spárga sósvízben eltéve | 37 |
Karfiol eltevése sósvízben | 38 |
Tök eltevése sósvízben | 38 |
Tök eltevése sós, ecetesvízben | 38 |
Tölteni való paprika sóslében | 39 |
Tölteni való paprika paradicsomban eltéve | 39 |
Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve | 39 |
Lecsó paradicsomlében eltéve | 40 |
Lecsó saját levében eltéve | 40 |
Paprikaíz készítése | 41 |
Gombasaláta ecetben eltéve | 41 |
Vegyesssaláta ecetesvízben eltéve | 41 |
Sóska saját levében eltéve | 42 |
Paraj saját levében eltéve | 42 |
Sóska kevés zsírral eltéve | 42 |
Kovászosugorka készítése | 43 |
Hasznos tudnivalók | 44 |
Szabó Béla: Újszerű gyümöcs-, szőlő- és zöldségfeldolgozás 2. | 1-96 |
2. kötet II. kiadása, Magyar Gyümölcs kiadás, szerkeszti: Solty László | |
Bevezetés | |
Kerti termények feldolgozása | 3 |
A gyümölcs és zöldségfélék aszalása, szárítása | 6 |
Aszalóberendezések | 7 |
Milyen gyümölcs alkalmas aszalásra | 13 |
Aszalványok készítése | 14 |
Gyümölcsaszalás | 14 |
Az alma aszalása | 15 |
A körte aszalása | 15 |
A szilva aszalása | 16 |
Egyéb aszalványok | 19 |
Zöldségszárítás | 20 |
Zöldborsó szárítása | 20 |
Hüvelyesbab szárítása | 21 |
Káposztafélék szárítása | 22 |
Gyökérfélék szárítása | 23 |
Hagyma szárítása | 24 |
Spenót, sóska szárítása | 24 |
Burgonya szárítása | 24 |
Szárított zöldségkeverékek | 25 |
A gyümölcsaszalványok és szárított zöldségfélék raktározása, csomagolása és szállítása | 26 |
Párolt termények, befőttek készítése | 27 |
A termés húsának feldolgozása | 29 |
Féltermékek | 31 |
nyers tartósítás | 32 |
Főzéssel tartósított féltermékek | 36 |
Izek, sajtok, paszták | |
Hogyan lehet gyümölcsből nagy tőmeget feldolgozni? Milyen felszerelésre van szükség? | 37 |
Szilvaíz | 44 |
Cukrozott gyümölcsízek | 45 |
Gyümölcssajtok, paszták | 48 |
Kocsonyás gyümölcsízek (Jam) | 49 |
Melyek a legjobb eltartóedények? Hol, és hogyan raktározzuk az ízeket | 50 |
A gyümölcs levének feldolgozása | 52 |
Nyers gyümölcslevek tartósítása | 52 |
A folyékonygyümölcs | 54 |
Gyümölcsszörpök előállítása | 57 |
Gyümölcsborok készítése | 57 |
Gyümölcspálinkák készítése | 58 |
Gyümölcsecetek készítése | 61 |
Általános tudnivalók | |
A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei | 63 |
Gyümölcsfeldolgozáshoz milyen berendezésre van szükség? | 64 |
Háztartási feldolgozás | 64 |
Miért romlik a gyümölcs? | 66 |
A szőlő feldolgozása | |
A bor készítése és kezelése | 67 |
A must vizsgálata | 72 |
A must erjesztése | 73 |
A bor alkotórészei | 75 |
A bor kémiai vizsgálata | 76 |
Borkészítési eljárások | 77 |
A bor kezelése | 79 |
A hordó | 80 |
A bor kezelése a pincében | 81 |
Borjavítás | 84 |
Borbetegségek | 86 |
Gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos rendeletek | 88 |
Dr. Bród Miksa: Egészség és jólét - Hogyan érhető el? | |
"Élet és Egészség" könyvkiadóvállalat 3. kiadása. Fekete-fehér fotókkal és rajzokkal illusztrálva. | 1-155 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.