1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegán konyha

Hagyományos ízek új alapokon - Tisztán növényi alapanyagokból, hús-, tojás- és tejmentesen

Budapest
Kiadó: Napfényes Élet Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 73 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-615-80379-5-2
Megjegyzés: Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Célunk e füzettel segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket.

Tartalom

Áttérés a természetes táplálékokra 7
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya 8
Egyes ételfajták összeillő és nem összeillő párosításai 9
A nyers növényi étrend előnyei 10
Csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma 12
Egyes magvak csíráztatási jellemzői 13
Saláták
Cékla-répa saláta 22
Kapros, fokhagymás uborkasaláta 22
Cézársaláta 23
Zöldsaláta Ezer sziget öntettel 24
Majonézes burgonyasaláta 25
Amerikai káposztasaláta (coleslaw) 26
Zöldfűszeres burgonyasaláta 26
Kuszkuszsaláta 27
Barnarizs-saláta 28
Tésztasaláta 29
Szendvicskrémek, pástétomok
Humusz 30
Köleskörözött 30
Napraforgós körözött 31
Avokádókrém 31
Kesusajtkrém 32
Gabonakolbászkrém 32
Vegazsír 33
Fokhagymás, zöld fűszeres margarin 34
Kukoricakrém 34
Padlizsánkrém 35
Levesek
Zöldségalaplé 36
Fokhagymakrémleves 37
Tejszínes hagymaleves 37
Zellerkrémleves 38
Sárgaborsó-krémleves 38
Zöldborsóleves grízgaluskával 39
Tejszínes, tárkonyos karfiolleves 40
Frankfurti leves 40
Bableves 41
Palócleves 42
Főételek
Pásztortarhonya zöldségekkel 43
Padlizsánpaprikás nokedlivel 44
Hortobágyi palacsinta 44
Nokedli sült hagymával és tofuval 45
Szejtán Stroganoff módra 46
Szejtánbrassói 46
Vadas szejtán zsemlegombóccal 47
Bácskai rizses szejtán 48
Rakott kelkáposzta 48
Töltött káposzta 50
Főzelékek, feltétek
Lencsefőzelék 51
Spenótfőzelék 52
Zöldborsófőzelék 52
Paradicsomos káposzta 53
Tökfőzelék 53
Bundás kenyér 54
Egyben sült zabfasírt 54
Rántott zöldségek 55
Szejtán 56
Tócsni 57
Tésztafélék
Sültpaprika-krémes tészta 58
Pesztós tészta 59
Bolognai tészta 59
Spenótos tofus tészta 60
Pizza 61
Töltött batyu (lapótya) 62
Nokedli 63
Lángos 63
Burgonyás pogácsa 64
Szilvás/barackos gombóc 65
Édességek, sütemények
Kölestúrógombóc 66
Császármorzsa 67
Mákos guba 67
Palacsintatészták 68
Muffin 70
Kókuszos keksz 70
Granola - vörös áfonyás, kókuszos müzli 71
Vaníliás kifli 71
Máktorta citromkrémmel 72
Piskóta 73
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem