1.067.378

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagykanizsa és környéke népi táplálkozása a 20. század derekán (dedikált példány)

(...gánicák, dödöllék, prószák, málék...)

Szerző
Nagykanizsa
Kiadó: Czupi Kiadó
Kiadás helye: Nagykanizsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-9782-11-2
Megjegyzés: Vargha Ildikó (Miklós Zoltánné) szerző által dedikált példány. Fekete-fehér és színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Időutazás ez a kötet, hiszen legalább három korszak tűnik fel az olvasásakor. A múlt emlékeit a 20. század derekán összegyűjtő szerző eleve két korszakot érzékeltet. Egyrészt a megőrizni kívánt múlt szokásait (ez mondjuk az 1930-as évek, melyre még emlékeznek az adatközlők). Erről szól főként a kötet. Ott van a szerző kora, a 20. század közepe (1950-es 6Ö-as évek). Az eszközök, az alapanyagok, az eljárások, a lakhatási viszonyok a maguk egyszerűségében szépek. Harmadikként pedig itt van a 21. század a maga útkeresésével, mely azokat az ételeket teszi fesztiválok programjává, melyek a múltban az egyszerű emberek mindennapjainak étke volt (dödölle, répa stb.). így a hagyományos táplálkozás és ételkészítés továbbra is minta marad.
Ezt kapjuk a könyvben, az egyszerű étkeket, melyek mégis sokszínűek, egészségesek, szemben a mai tar-tósítószeres, agyonfinomított alapanyagú ételekkel. Egyre többen térnek vissza az akkori tartósítási módszerekhez is: aszalás, savanyítás.
Jó étvágyat és... Tovább

Fülszöveg


Időutazás ez a kötet, hiszen legalább három korszak tűnik fel az olvasásakor. A múlt emlékeit a 20. század derekán összegyűjtő szerző eleve két korszakot érzékeltet. Egyrészt a megőrizni kívánt múlt szokásait (ez mondjuk az 1930-as évek, melyre még emlékeznek az adatközlők). Erről szól főként a kötet. Ott van a szerző kora, a 20. század közepe (1950-es 6Ö-as évek). Az eszközök, az alapanyagok, az eljárások, a lakhatási viszonyok a maguk egyszerűségében szépek. Harmadikként pedig itt van a 21. század a maga útkeresésével, mely azokat az ételeket teszi fesztiválok programjává, melyek a múltban az egyszerű emberek mindennapjainak étke volt (dödölle, répa stb.). így a hagyományos táplálkozás és ételkészítés továbbra is minta marad.
Ezt kapjuk a könyvben, az egyszerű étkeket, melyek mégis sokszínűek, egészségesek, szemben a mai tar-tósítószeres, agyonfinomított alapanyagú ételekkel. Egyre többen térnek vissza az akkori tartósítási módszerekhez is: aszalás, savanyítás.
Jó étvágyat és kellemes időutazást kíván a nagykanizsai Czupi Kiadó! Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem