kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Vince Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 555 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 978-963-9552-01-2 |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
Az 1975-ös Barbeito Malvazia | 7 |
Nászasszony érkezik | 9 |
Taplónyelv és osztriga | 12 |
Előételek | 15 |
Hideg előételek | 18 |
Belvoir kekszek | 18 |
Cambridge-i csónakos lepény | 18 |
Csípős, fokhagymás diókrém | 19 |
Csirkemájas pirítosok | 19 |
Csirkemájpástétom cseréptálban sütve | 20 |
Feljavított skót tojások | 20 |
Florentin mártás | 21 |
Guacamole | 21 |
Húsos lepény Santa Combából | 22 |
Jerk disznócafatok | 22 |
Kacsamájpástétom konyakkal | 23 |
Kacsazúzapüré pirítóssal | 24 |
Lazachab kapribogyóval | 24 |
Lazacpüré | 24 |
Lazactekercsek kaviárral | 25 |
Nyúlpástétom franciásan | 25 |
Nyúlpástétom torontáli módra | 25 |
Pezsgős palacsinta füstölt lazaccal | 26 |
Sárréti húsos lepény | 26 |
Spenótos lepény | 26 |
Sültfokhagyma-szendvicskrém /-mártás | 27 |
Tarisznyarák Viktória módra | 27 |
Tarisznyarákhab tojással és avokádóval | 27 |
Terrine Rustique | 28 |
Tőkehalpüré (brandade de morue) | 28 |
Töltött szőlőlevél (húsos) | 29 |
Töltött szőlőlevél (vegetáriánus, török változat) | 29 |
Duke of Clarence-vadpástétom | 30 |
Vagdalt őzgerinc | 31 |
Vitello tonnato | 31 |
Voralbergi aszpikos pulykamell | 32 |
Westminster-pirítósok | 32 |
Meleg előételek hússal, belsőséggel | 33 |
Aggósó finánc | 33 |
Bárányhússal töltött hagyma | 33 |
Bárányvese madeirában | 34 |
Borjúmirigy marsalában | 34 |
Bolognai palacsinta | 34 |
Dán húsgombócok kapormártásban | 35 |
Datolya baconbe göngyölve | 35 |
Debreceni húsos palacsinta | 35 |
Disznóroládok Andalúziából | 36 |
Félix napi aprószűz | 36 |
Görög töltött cukkini | 36 |
Jamaicai fűszeres csirkeszárnyak | 36 |
Lángostekercs | 37 |
Libamájas metélt palacsinta | 37 |
Mandulás csirkefalatok | 38 |
Orvietói töltött krumpli | 38 |
Ördögök lóháton | 38 |
Pőre kolbászok leveles tésztába öltöztetve | 39 |
Quiche Lorraine | 39 |
Rác csája | 40 |
Ropogós csirkemellcsíkok Chauchat-mártással | 40 |
Sajtlepény Del Coronado módra | 41 |
Spenótos-húsos lángos | 41 |
Tojás Josephine Baker módra | 41 |
Töltött saláta | 42 |
Turini töltött káposzta | 42 |
Whiskys húsgombócok | 42 |
Meleg előételek hallal, rákkal | 43 |
Piemontei bagna cauda | 43 |
Füstölt lazacos frittata | 43 |
Ír lazacos tojás | 44 |
Levini antipasta | 44 |
Rákkal töltött hagyma | 44 |
Ropogósra sült harcsafalatok konyakos kéksajtmártással | 45 |
Tőkehalhab nantuai mártással | 45 |
Töltött spenót | 45 |
Vegetáriánus meleg előételek | 46 |
Bazsalikomos cukkinifalatok sörtésztában, fűszeres majonézzel | 46 |
Bazsalikomos töltött paradicsom | 46 |
Egyiptomi padlizsán | 47 |
Flan au Roquuefort | 47 |
Francia sajtfelfújt | 47 |
Kecskesajtos lepény | 48 |
Kingkong palacsinta | 48 |
Padlizsánszeletek paradicsommártásban | 48 |
Rokfortlepény | 49 |
Ropogós rozmaringos-fokhagymás-sajtos bagett | 49 |
Sült Cheddar-olíva golyók | 49 |
Saláták | 51 |
Caponata | 55 |
Csípős meleg csirkesaláta ananásszal | 55 |
Csípós tintahalsaláta | 55 |
Észak-afrikai bulgursaláta | 56 |
Farfalle- és csirkesaláta pestóval és aszalt áfonyával | 56 |
Kacsahússaláta mandarinnal | 57 |
Keleti disznóhússaláta | 57 |
Káposztasalta ananásszal | 57 |
Marhahsültsaláta | 58 |
Marokkói cukkinisaláta | 58 |
Meleg tintahalsaláta rucolával és mangóval | 58 |
Nicosiai lazacsaláta | 59 |
Padlizsánsaláta friss füvekkel és mazsolával | 59 |
Pulykasaláta Madame Houpflé módra | 60 |
Rizssaláta rákkal | 60 |
Rizssaláta rákkal és tonhallal | 60 |
Saláta avokádóval, fetával és füstölt lazaccal | 61 |
Saláta disznóhússal, avokádóval és papayával | 61 |
Saláta grillezett zöldségekből | 62 |
Sárgarépa-saláta mentával és olajbogyóval | 62 |
Sörös krumplisaláta sült szalonnával | 63 |
Spenótsaláta avokádóval | 63 |
Spenótsaláta fehér babbal és kacsahússal | 63 |
Spenótsaláta konyakos-mustáros öntettel | 64 |
Sült paprika mozzarellával | 64 |
Tonhalas padlizsánsaláta | 65 |
Tonhalsaláta | 65 |
Levesek | 67 |
Húsos levesek | 71 |
Pot au feu | 71 |
Tyúkleves baronesse módra, calvadosszal | 71 |
Tyúkleves póréval és konyakos aszalt szilvával | 72 |
Tyúkleves sherryvel és rókagombával | 73 |
Olasz lakodalmas leves | 73 |
Pál utcai raguleves | 74 |
Áfonyás-diós szárnyasleves | 74 |
Mogyorós pulykaleves turbolyával | 75 |
Fácánleves régiesen | 75 |
Skót bárányleves gerslivel | 75 |
Bátaszéki bárányraguleves | 76 |
Harira | 76 |
Kapros bárányraguleves | 76 |
Vadkacsaleves szilvával és vadrizzsel | 77 |
Konyakos vadraguleves | 77 |
Belényesi gulyás | 78 |
Spenótos bárányleves | 78 |
Palócgulyás | 78 |
Szentlélek-leves | 79 |
Windsor-leves | 79 |
Tejszínes-konyakos rákleves | 80 |
Ökörfarokleves portóival | 80 |
Húsos spagettileves egyszerűen | 81 |
Ökörfarokleves maderiával | 81 |
Olasz babérleves bárányhússal | 82 |
Újévi toros leves | 82 |
Buzsáki gombócos | 83 |
Mandulás vadrizsleves | 83 |
Zöldséglevesek | 84 |
Minestra Piemontese | 84 |
Zöldségleves papné módra | 84 |
Bazsalikomos paradicsomleves | 84 |
Vodkás paradicsomleves | 85 |
Csípős édesburgonya-leves | 85 |
Körtés édesburgonya-leves | 85 |
Fűszeres, csípős tökleves csirkehússal | 86 |
Gombaleves műkereskedő módra | 86 |
Gombaleves sült fokhagymával | 87 |
Gombás zöldbableves | 87 |
Libertiánus krumplileves | 87 |
Páduai zöldséges bableves | 88 |
Provence-i lencseleves aszalt paradicsommal | 88 |
Almás zellerkrémleves | 89 |
Rokfortos karfiollkrémleves Armagnackal | 89 |
Sherrys-tejszínes zellerkrémleves | 90 |
Vichyi krémleves | 90 |
Vörösboros sárgarépakrém-leves | 90 |
Fokhagymás erőleves füvekkel és bevert tojással | 90 |
Konyakos fokhagymakrémleves | 91 |
Hagymalevesek | 92 |
Egyszerű hagymaleves | 92 |
Régimódi hagymaleves | 92 |
Madeirai hagymaleves | 93 |
Noilly-hagymaleves | 93 |
Provence-i hagymaleves | 93 |
Hagymaleves portóival és mozzarellával | 94 |
Andalúz mandulás hagymaleves | 94 |
Sajtlevesek | 95 |
Angol sajtleves | 95 |
Portói sajtleves | 95 |
Régimódi sajtleves | 95 |
Sajtgombócleves | 96 |
Sajtos brokkolileves | 96 |
Sajtos sültfokhagyma-leves | 97 |
Sörös sajtleves | 97 |
Stiltonleves | 97 |
Gyümölcslevesek | 99 |
Áfonyaleves | 99 |
Mangóleves | 99 |
Dinnyeleves mangóval | 100 |
Sherrys sárgadinnyekrém-leves | 100 |
Epres dinnyeleves | 100 |
Nyers eperleves konyakkal | 101 |
Boros körteleves | 101 |
Pannonhalmi cseresznyelves | 101 |
Somlói meggyleves | 101 |
Pezsgős meggyleves | 102 |
Afrikai földimogyoró-leves | 102 |
Gesztenyekrémleves amarettóval | 102 |
Gesztenyekrémleves madeirával | 103 |
Gesztenyekrémleves póriasan | 103 |
Csípős-fűszeres nektarinleves | 103 |
Őszibarackleves Pinkerton módra | 104 |
Különleges hideg levesek | 105 |
Arany gazpacho | 105 |
Avokádókrém-leves sherryvel | 105 |
Casadilla | 105 |
Csípős uborkaleves tequilával | 106 |
Fehér gazpacho | 106 |
Körtés cambozolaleves | 106 |
Sültpadlizsán-leves kecskesajttal | 107 |
Sültpaprika-leves | 107 |
Zöld avokádóleves | 107 |
Halak | 109 |
Hallevesek | 113 |
Bouillabaisse | 113 |
Bouillabaisse sok zöldséggel | 114 |
Nagyszabású, bonyolult bouillabaisse | 115 |
Creole bouillabaisse | 116 |
Duani bouillabaisse | 116 |
Teljesen autentikus dél-francia bouillabaisse | 116 |
Livornói halleves | 117 |
Karibi cápaleves | 118 |
Korzikai halleves | 119 |
Olasz halleves | 120 |
Pugliai fehér halleves | 120 |
Sarkvidéki halleves | 121 |
Vatapá halleves | 122 |
Lady Morganról elnevezett angol halleves | 122 |
Matelot | 123 |
Édesvizi halak | 124 |
Ponty Esterházy módra | 124 |
Ponty fehérborban | 124 |
Ponty fűszeres bundában | 125 |
Ponty vörösborban | 125 |
Pontytekercsek tokaji borral | 125 |
Bajai fűszeres harcsaszeletek | 126 |
Csípős harcsafilé mazsolás mártásban | 126 |
Harcsa Allison módra | 126 |
Harcsa Bienville módra | 127 |
Harcsa fehér bundában | 127 |
Harcsa görögösen | 127 |
Harcsa La Fitte módra | 128 |
Harcsa provence-i módon | 128 |
Harcsacsíkok tejszínes borsmártásban | 129 |
Harcsaszeletek boglári vörösborban | 129 |
Harcsafilé ikrás káposztával | 129 |
Harcsafilé pezsgős mártásban | 130 |
Nyugat-afrikai földimogyorós harcsaragu | 130 |
Tokaji harcsafilé kucsmagombával és turbolyával | 130 |
Boticasi pisztráng | 131 |
Pisztráng erdei gombákkal és friss zsályával | 131 |
Pisztráng Marguery módra | 132 |
Pisztráng pezsgős krémmártásban | 132 |
Pisztráng rákkal töltve | 132 |
Pisztráng Savoyai módra | 133 |
Pisztrángfilé Rambóné módra citromos rizottóval | 133 |
Süllő karibi módra | 134 |
Compó vörösborban | 134 |
Csuka tejfölös tormával | 134 |
Csuka fehérborban | 135 |
Fehérboros-gombás csuka | 135 |
Málna vörösborban | 135 |
Tengeri halak | 136 |
Aranydurbincs gyömbéres narancsmártással | 136 |
Barracuda grillezve, salátaágyon | 137 |
Bonito roston andalúz mártásban | 137 |
Cápa narancsos avokádómártással | 138 |
Cápaszeletek mangómártással | 138 |
Csacsihal krémmártásban | 139 |
Csíkos pér rozmaringgal | 139 |
Csíkos tengeri márna citrusmártással | 140 |
Csíkos tengeri márna Agricola módra | 140 |
Doveri nyelvhal szőlővel | 141 |
Északi menyhal édesburgonyával | 141 |
Fekete nyársorrú hal erdei gombákkal | 142 |
Foltos tőkehal olajbogyóval | 143 |
Fekete tőkehal ropogósra sütve | 143 |
Feketesügér friss tárkonnyal | 144 |
Fogasdurbincs tepsiben sütve | 144 |
Kakashal (Szent Péter hala) mazsolával és grillezett padlizsánnal | 145 |
Fűrészes sügér roston zöldségekkel | 145 |
Kardhal kapribogyóval | 146 |
Kardhal barackmártással | 147 |
Kardhal rozmaringos vajas mártásban | 147 |
Sávos tőkehal tepsiben sütve | 147 |
Lazac brazil módon sütve | 148 |
Lazacderék Szent Barnabás módra | 148 |
Lazacfilé kakukkfüves mustármártásban | 149 |
Lazacsaslik paprikamártással | 149 |
Lazacszeletek roston, ananász-koriander mártásban | 150 |
Vitéz szemling cájun fűszerkeverékkel | 150 |
Lepényhal roston | 151 |
Makréla jamaicai stílusban | 151 |
Makréla roston | 152 |
Muréna paradicsomos-sajtos mártásban | 153 |
Sült muréna vagy angolna | 153 |
Óriás laposhal fóliában sütve | 154 |
Ördöghal édesburgonyával | 154 |
Ördöghal vajastésztával | 155 |
Pompanofilé rumos mazsolával | 155 |
Rombuszhal tarisznyarák-mártással | 156 |
Roncssügér articsókával és aiolival | 157 |
Roncssügér sesimbrai módra | 157 |
Rózsaszínű durbincs roston | 158 |
Kéksügér roston | 158 |
Sima lepényhal roston rákvajjal | 158 |
Sózott tőkehal gratinírozva, olajbogyóval | 159 |
Spanyol csíkossügér vasfazékban, vajmártással | 159 |
Limburgi sörös tőkehal | 160 |
Szentsügér mustármártásban, vele sült banánnal | 160 |
Tonhal | 161 |
Tonhal áfonyával, portóival és tejszínnel | 161 |
Tonhal csípős mangómártással | 162 |
Tonhal marinált hagymával | 162 |
Tonhal portói borsmártással és vízitrmával | 163 |
Tonhal trapani módra | 163 |
Tőkehal fóliában | 163 |
Tőkehal roston | 164 |
Tündöklőhal pisztáciában, lótuszgyökérrel | 164 |
Vékonybajszú tőkehal gascogne-i módon | 165 |
Vékonybajszú tőkehaltekercsek rákmártással | 165 |
Vékonybajszú tőkehal rumos mandulával | 166 |
Vékonybajszú tőkehal serpenyőben | 166 |
Vörös durbincs sóban sütve | 166 |
Rákok | 169 |
Abszolút királyi rákok | 172 |
Chiopino | 173 |
Egészben sült fokhagymás tarisznyarák | 173 |
Fehérboros-fokhagymás rák | 174 |
Grillezett rákfarkak rozmaringgal és stiltonnal | 174 |
Mandulás rákfarkak amarettóban | 174 |
Rák Newburg módra | 175 |
Rákfarkak sörtésztában | 175 |
Scampi Tinelli | 175 |
Új-skóciai fűszeres rákok | 175 |
Polip, kagyló, tintahal | 177 |
Polip vörösborban | 181 |
Parázson sült bébipolip zöldbabbal | 182 |
Polip görögösen | 182 |
Pácolt, grillezett polip meleg padlizsánsalátával | 183 |
Polip szerzetes módra | 183 |
Karácsonyi polip | 184 |
Levantei polip | 184 |
Déltengeri polip | 184 |
Józsefvárosi polip | 185 |
Fekete kagyló egyszerűen | 186 |
Fekete kagyló fehérborral, tejszínnel | 187 |
Fekete kagyló kéksajtmártással | 187 |
Fekete kagyló Pernod-mártással | 187 |
Fekete kagyló fenyőmaggal és mandulával | 188 |
Fekete kagyló sáfrányos-fehérboros mártásban | 188 |
Fekete kagyló tequilával | 189 |
Tintahal grillezett paprikával | 189 |
Tintahal krétai módon | 190 |
Tintahal sorrentói módon | 190 |
Tintahal Privát Elek módra | 190 |
Ricottával és spenóttal töltött tintahal | 190 |
Töltött tintahal Bernarda Alba módra | 191 |
Kemencés töltött tintahal | 192 |
Méregerős, pirított tintahal | 192 |
Vadak | 193 |
Vadszárnyasok | 196 |
Fácn Donna Elvira módra | 196 |
Fácán finom füvekkel és erdei gombával | 196 |
Fácán gesztenyével | 196 |
Fácán libamájjal töltve | 197 |
Fácánmellek sherrys-konyakos mártásban | 197 |
Fácán marsalában | 198 |
Fácánsült madeirával | 198 |
Fácánragu portói borban gesztenyés krumplipürével | 199 |
Flambírozott fácánok tejszínes mártásban | 199 |
Fajd Kilmanrock módra | 199 |
Fogoly citrommal | 200 |
Fogoly kocsonyában | 200 |
Fogoly Souvarof módra | 200 |
Fürj pezsgős málnaszósszal | 201 |
Fürj konyakos szedermártásban | 202 |
Flambírozott fürjek madeirában | 202 |
Kecskeméti részeges vadkacsák | 203 |
Bazsalikomos vadkacsamell paprikaraguval | 203 |
Kreol vadkacsamell | 204 |
Pácolt vadkacsamell rozmaringos-konyakos mártásban | 204 |
Somlói tormás vadkacsamell | 205 |
Vadkacsa Cumberland-mártással | 205 |
Villányi töltött vadkacsamell vörösboros erdei szedermártással | 206 |
Vadkacsamell ropogós szezámköntösben | 206 |
Vadkacsamell feketeribizlivel | 206 |
Kentucky vadkacsamell | 206 |
Vadkacsamell mentás narancsmártásban | 207 |
Vadkacsamell tejszínes bourbonmártásban | 207 |
Tűzdelt vadliba közönségesen | 207 |
Vadliba Lady Rowena módra | 208 |
Vadliba narancsos mártással | 208 |
Vadliba őszibarackkal és portóival | 208 |
Vadlibamell zöldfűszeres-tejszínes mártásban | 209 |
Nagyvad | 210 |
Fehérboros őzragu erdei gombával | 210 |
Őzfilé szarvasgombás madeiramártásban | 210 |
Őzgerinc whiskymártásban, gesztenyegaluskával | 211 |
Szarvas- (őz-) filé sherrys diómártásban | 211 |
Szarvas- (őz-) filé tejszínes-konyakos zöldborsómártásban | 211 |
Birsalmás szarvasragu | 212 |
Szarvas portói mártásban | 212 |
Szarvassült stiltonmártásban | 213 |
Vasfazékban párolt tárkonyos szarvascomb | 213 |
Szarvasfilé áfonyamártással | 213 |
Áfonyás-vörösboros vaddisznósült | 214 |
Vaddisznó Colceforte-mártásban | 214 |
Mandulás-áfonyás vaddisznóragu | 215 |
Nyitrai vaddisznótokány juhtúrós kukoricagombóccal | 215 |
Szekszárdi vaddisznósült | 216 |
Tokaji vaddisznótekercs | 216 |
Vaddisznósült almás párolt káposztával | 216 |
Vaddisznócomb kandírozott gesztenyével | 217 |
Vaddisznó körtemártásban áfonyával | 217 |
Vad- és házinyúl | 218 |
Cserszegi nyúlragu | 218 |
Kakukkfüves-fehérboros nyúlragu | 218 |
Vadnyúl bánáti módon | 219 |
Vadnyúl közönségesen | 219 |
Vadnyúl pácolva | 219 |
Vadnyúl sok hűhóval | 219 |
Vörösboros-rozmaringos nyúlragu | 220 |
Flambírozott fehérboros nyúlragu | 220 |
Fűszeres-sajtos nyúl vaslábosban sütve | 221 |
Házinyúl vadasan | 221 |
Mustáros nyúl | 221 |
Mediterrán nyúlragu | 222 |
Nyúl fehérborban, erdei gombával | 222 |
Nyúl friss bazsalikommal és olajbogyóval | 222 |
Sherryben párolt tárkonyos nyúlragu | 223 |
Töltött nyúlgerinc | 223 |
Vaslábosban sült nyúl fehérborral, erdei gombával | 224 |
Zöldséges nyúlpecsenye | 224 |
Háziszárnyasok | 225 |
Csongrádi pulykamell | 227 |
Jamaicai fűszeres pulykasült | 227 |
Mexikói töltött pulyka | 228 |
Nagyon részeges pulyka | 229 |
Pulykacomb konyakos gesztenyemártásban | 229 |
Pulykamell Evila módra | 230 |
Pulykamell Cleopatra módra | 230 |
Pulykamell fehérboros zöldbors-mártásban | 230 |
Pulykamell Titánia módra | 231 |
Pulykamell whiskis mustármártásban | 231 |
Spenótos pulykamell | 231 |
Szardellás pulykarolád | 232 |
Szent György-hegyi pácolt pulykamell | 232 |
Borban sült fokhagymás jértce | 232 |
Calabriai csirke | 232 |
Csirke fügével és portóival | 233 |
Csirke negyven gerezd fokhagymával I. | 233 |
Csirke negyven gerezc fokhagymával II. | 234 |
Csirke olajbogyóval | 234 |
Csirke olajbogyóval és szardellával | 234 |
Csirke San Gimignano módra | 235 |
Csirke tejszínes-konyakos mártásban | 235 |
Csirke trópusi gyümölcsökkel és sült jamgyökérrel | 235 |
Csirkecombok Rongy Elek módra | 236 |
Csirkemell amarettóban | 236 |
Csirkemell borubonnal | 236 |
Csirkemell calvadosban | 237 |
Csirkemell Diana módra | 237 |
Csirkemell Hadrianus módra | 237 |
Csirkemell Kleopátra módra | 238 |
Csirkemell körtével és feketeribizlivel | 238 |
Csirkemell whiskimártásban | 238 |
Csirkerolád Geréb módra | 239 |
Etióp csirke fehérborral és berber mártással | 239 |
Flambírozott jércesült aszalt szilvával | 239 |
Fokhagymával töltött csirke | 240 |
Gombás csirkemellfilé | 240 |
Gyömbéres flambírozott csirkemell | 240 |
Gyöngyöstarjáni részeg tyúk fenyőmagos-bazsalikomos piláffal | 241 |
Jércemell konyakban | 241 |
Kakas vörösborban I. | 242 |
Kakas vörösborban II. | 242 |
Kaliforniai sherrys csirkemellfalatok | 242 |
Kecskeméti barackos csirke | 243 |
Kemencében sült fehérboros csirkeragu | 243 |
Magadaszkári kókuszos csirkeragu | 243 |
Mandulás pirított csirkemell | 244 |
Mandulás töltött csirke | 244 |
Mediterrán tepsis csirke | 244 |
Mexikói sült tyúk | 245 |
Pezsgős csirke | 245 |
Provence-i csirke | 245 |
Sherrys-fahéjas csirke | 246 |
Sherrys-mandulás-olajbogyós csirkeragu | 246 |
Sonkás-bazsalikomos csirke | 246 |
Sörben sült brazil csirke | 247 |
Szalonnás-sajtos csirkemell | 247 |
Tejszínes-boros csirke | 247 |
Toszkán csirke | 248 |
Tyúk citromos mártásban | 248 |
Vámpírűző havasi csirke | 248 |
Vörösborban sült csirke dióval | 249 |
Whiskys-mustáros csirke | 249 |
Zöldfűszerekkel pácolt csirke portói mártásban | 249 |
Áfonyás-almaboros kacsamellek | 250 |
Angolosra sütött kacsamell málnás vörösbormártásban | 250 |
Aszalt szilvás kacsamell | 250 |
Belfasti sörös kacsa | 251 |
Flambírozott kacsamell | 251 |
Hízott kacsacomb élvetegen | 251 |
Kacsa áfonyával | 252 |
Kacsa Pierre de Segonzac módra | 252 |
Kacsa Pinchon-Longueville módra | 252 |
Kacsa zöld olajbogyóval és édesköménnyel | 253 |
Kacsamell Julia Mamaea módra | 253 |
Kacsamell karamellizált naranccsal és Cointreau-mártással | 254 |
Kacsamell Katz lelkész módra | 254 |
Kacsasült konyakos narancsmártásban | 255 |
Kentucky kacsa | 255 |
Kacsamell málnás vörösbormártásban | 255 |
Meggyes kacsamell citromfüves-mazsolás rizzsel | 256 |
Pirított kacsa madeirában | 256 |
Ropogós kacsasült áfonyával | 257 |
Ropogós kacsasült feketeribizli-mártásban | 257 |
Salvioni-kacsamell | 257 |
Sherryben sült kacsa | 258 |
Sörben sült kacsa | 258 |
Vecsési kacsa | 258 |
Villányi kacsapecsenye | 259 |
Whiskeybe fojtott kiskacsa | 259 |
Libamáj konyakban és sherryben pácolva | 259 |
Pácolt libamell | 260 |
Tűzdelt libamell krumpligombóccal | 260 |
Mihály napi töltött angol liba | 260 |
Skandináv töltött liba | 261 |
Skandináv töltött liba karamellizált krumplival | 262 |
Sült liba Kunigunda módra | 263 |
Sült liba portói mártással | 263 |
Sült liba orvvadászné módra sárgarépa-krumpli pürével és rumos birssel | 264 |
Bárány, birka | 265 |
Bárányborda fokhagymás madeiramártással | 268 |
Bárányborda hagymamártással | 269 |
Bárányborda roston feketeribizli-mártással | 269 |
Báránycsülkök aszalt szilvával | 269 |
Báránycsülök fekete sörben | 270 |
Báránycsülök másnaposan | 270 |
Báránycsülök vörösborban | 271 |
Báránylapocka aszalt szilvával, mandulával és aszalt sárgabarackkal | 272 |
Báránymirigy frissen sütve | 272 |
Bárányragu babbal | 273 |
Bárányragu barackkal és datolyával | 273 |
Bárányragu Bargetonné módra | 274 |
Bárányrolád vele sült krumplival és rumos birsalmával | 274 |
Bárányszeletek vérnaranccsal | 275 |
Bárányvagdalt narancsos-konyakos mártással és pisztáciás piláffal | 275 |
Breton bárányragu | 276 |
Chanfana | 276 |
Citromos báránybecsinált | 277 |
Csecsen báránysült | 277 |
Friss füvekkel sütött báránycomb articsókával és fehérbabbal | 278 |
Irish stew | 279 |
Languedoxi részeg birka | 280 |
Lapított báránycomb vele sült szalonnás-hagymás krumplival | 280 |
Marokkói bárány datolyával | 281 |
Neszmélyi bárányragu | 282 |
Podolini bárányszeletek | 282 |
Portóiban sült fűszeres báránycomb | 283 |
Reform báránykotlett | 283 |
Rozmaringos báránycomb babbal | 284 |
Rozmaringos bárányragu | 284 |
Sajtos báránykaraj Windsor-mártással | 284 |
Sonkabundás báránykotlett | 285 |
Tárkonyos báránysült | 285 |
Tavaszi birkacomb vele sült újkrumplival | 285 |
Tepsis birka zöldbabbal | 286 |
Töltött báránycomb I. | 286 |
Töltött báránycomb II. | 287 |
Töltött bárányszegy | 287 |
Vörösboros-konyakos provence-i bárányragu | 288 |
Marha, borjú | 289 |
Bélszín és hátszín | 294 |
Bélszín bourbon whiskeyben pácolva | 294 |
Bélszín Dubarry módra | 294 |
Bélszín konyakos gorgonzolamártásban | 295 |
Bélszín korianderes-whiskys pácban tormahabbal | 295 |
Bélszín madeirával és szarvasgombával | 295 |
Bélszín mustáros articsókamártásban | 296 |
Bélszínérmék borsmártásban | 296 |
Bélszínjava liptói módon | 297 |
Bélszínlángos Clorinda módra | 297 |
Bélszínszeletek madeirás gombamártásban | 297 |
Bélszínszeletek Milotier módon | 298 |
Bélszínszeletek mogyoróhagymával és konyakkal | 298 |
Bélszínszeletek shiitake gombával | 298 |
Chateaubriand | 299 |
Egyben sült vesepecsenye whiskeymártásban | 300 |
Francia borsos bélszínszelet | 300 |
Huszársült | 300 |
Stilton-bélszín | 301 |
Töltött bélszínszeletek whiskeymártással | 301 |
Zilzil alecha | 302 |
Black Angus Whiskey Pepper Steak | 302 |
Hátszín almával és aszalt szilvával | 303 |
Hátszín borkereskedő módra | 303 |
Hátszín pezsgős mártással | 304 |
Hátszínszeletek ír whiskeymártásban | 304 |
Hátszínszeletek zöldborssal | 304 |
Tihanyi hátszín | 305 |
Egyéb mártások | 306 |
Góbérostélyos | 306 |
Göngyölt rostélyos | 306 |
Grinzingi rostélyos lebencses köleskásával | 307 |
Liedenwall-rostélyos | 307 |
Ördögrostélyos | 308 |
Sváb rostélyos | 308 |
Alcatra | 308 |
Sörben sült fehérpecsenye | 309 |
Slicces marhasült | 309 |
Tűzdelt fehérpecsenye mediterrán mártásban | 310 |
Felsál Copacabana módra | 311 |
Marhasült divatosan | 311 |
Marhasült hagymapürében | 312 |
Mulatt felsál | 312 |
Schwerdtfeger marhasült | 313 |
Svéb vörös felsál | 313 |
Zelleres marharolád | 313 |
Brabanti sörös fartő | 313 |
Brugundi fartő (egyszerűen) | 314 |
Burgundi fartő (hagyományosabban) | 315 |
Fartő részeg asszony módra | 316 |
Francia falusi marharagu (estouffade de boeuf) | 317 |
Kecskeméti mustáros marhasült | 317 |
Nagygombosi vörösboros marhafartő | 318 |
Ordódy-fartő | 318 |
Sörben pácolt fartő patikusné módra | 318 |
Marharagu fehérborban, olajbogyóval | 319 |
Marharagu fekete sörben | 320 |
Marharagu romantikusan | 320 |
Polgárháborús marharagu | 320 |
Provance-i marharagu | 321 |
Spanyol marharagu (estofado) | 321 |
Spanyol marharagu másképpen | 322 |
Vörösboros marhatokány | 322 |
Marhafarok vörösborban | 323 |
Ökörfarok szatmári módon | 324 |
Húsgombócok whiskeys mustármártásban | 324 |
Sajtos húsgombócok tejszínes mártásban | 325 |
Salisbury steak | 325 |
Borjúhúsok | 327 |
Borjúérmék protóiban | 327 |
Borjúérmék Sanseverina hercegnő módra | 327 |
Borjúérmék tejszínes papayamártásban | 327 |
Slatimbocca | 328 |
Bihari borjúkaraj | 328 |
Borjúszeletek Hlavács őrnagy módra | 329 |
Borjúszeletek marsalában | 329 |
Citromos borjúszeletek Maguelonne módra | 329 |
Füredi zsályás borjúkaraj | 330 |
Mecsekalji borjúrolád | 330 |
Znaimi borjúkaraj | 330 |
Borjúcomb Angelica módra | 331 |
Borjúcomb Orlov herceg módra | 331 |
Borjúlapocka Marengo módra | 332 |
Borjúszeletek Isonzo módra | 333 |
Borjútekercsek paradicsommártásban | 334 |
Pármai borjúcomb | 334 |
Velővel töltött borjúcomb rizibizivel | 335 |
Zöldfűszeres borjúcomb polentával | 335 |
Töltött borjúszegy | 336 |
Gombás-fehérboros borjúragu | 337 |
Szebeni borjúkrokett | 337 |
Wallenberg-húsgombócok | 337 |
Borjúmáj fehérborban friss zsályával | 337 |
Disznó | 339 |
Gerinchúsok | 343 |
Milánói szűz | 343 |
Sonkás szűz almás tormamártással | 343 |
Szűz articsókával | 343 |
Szűzérmék madeirában | 344 |
Illedelmes szűz | 344 |
Tejfölös aprópecsenye | 344 |
Aszalt gyümölcsökkel töltött karaj | 345 |
Cseresznyés karaj | 345 |
Csopaki tűzdelt karaj | 345 |
Domaszéki göngyölt karaj kapros galuskával | 346 |
Egyben sült karaj édenkert módra | 346 |
Frankfurti sörkotlett | 346 |
Bajor sörös karaj | 347 |
Guayanai fokhagymás disznó | 347 |
Karajszeletek áfonyával | 347 |
Karajszeletek dióval töltve | 348 |
Lukás főhadnagy uzsonnája | 348 |
Lángoló kecskeméti karaj sáfrányos-mandulás piláffal | 348 |
Madeirai fokhagymás-boros disznó | 349 |
Tejben sült zsályás karaj | 349 |
Bugaci lacipecsenye | 350 |
Morvai juhtúrós pecsenye | 350 |
Mustáros lacipecsenye | 350 |
Mustáros lacipecsenye | 351 |
Serpenyőben készült sörös flekken | 351 |
Torresmos | 351 |
Egyéb disznóhúzások | 352 |
Fűszeres pácolt sertéscomb Manzanilla módra | 352 |
Révkalauz pecsenye | 352 |
Palkonyai tűzdelt disznócomb | 353 |
Portugál aprópecsenye | 353 |
Szársomlyói bőrös comb friss fűszerekkel | 353 |
Württembergi sörös pecsenye | 354 |
Brassói csülök | 354 |
Kapros csülök juhtúrós krumpligancával | 354 |
Karintiai tormáshús | 355 |
Kemencés szályás csülök | 355 |
Szüreti csülök | 356 |
Fóliában sült oldalas | 357 |
Konyakban pácolt oldalas | 357 |
Oldalas Ceideburg módra | 357 |
Oldalas Karolina módra | 358 |
Oldalas Nagy Rabszolga módra | 358 |
Oldalas tengerész módra | 358 |
Dagadórolád | 359 |
Húsvétolás portugál módra | 359 |
Húsvéti whiskeys sonka | 359 |
Meleg sonka részeg almákkal | 360 |
Lakkozott sonka | 360 |
Vörösboros füstölt sonka | 360 |
Egytálételek | 361 |
Angol húsosbab | 366 |
Braeckenoffa | 366 |
Bihari rakott káposzta | 367 |
Bosnyák fazék | 367 |
Bygos I. | 367 |
Bygos II. | 368 |
Bygos III. | 369 |
Bygos IV. | 369 |
Chili con carne I. | 370 |
Chili con carne II. | 371 |
Chili con carne III. | 371 |
Csülkös gombóc | 372 |
Dalmát felsál | 372 |
Fanni néni fazeka | 372 |
Farsangi káposzta | 373 |
Fogarasi töltött káposzta | 373 |
Gomeli rakott hús | 374 |
Hortobágyi öreglebbencs | 374 |
Kemencés oldalas savanyú káposztával | 375 |
Kolozsvári karaj | 375 |
Languedoci húsosbödön | 375 |
Nankelreuther-krumpli | 376 |
Rakott oldalas részeg asszony módra | 376 |
Rakott padlizsán | 377 |
Sonkás-sajtos tepsis krumpli | 377 |
Sörmester tál | 377 |
Sörös marharagu káposztával | 378 |
Sörös rakott hús | 378 |
Spanyol sült bab disznófülekkel, -farkakkal | 379 |
Sült bab de luxe | 379 |
Szászrégeni fazék | 380 |
Székely almáshús | 380 |
Székely disznófőgulyás | 380 |
Szombatos rakott birka | 381 |
Zarzuela | 381 |
Szabadtűzön készült ételek | 383 |
Disznóhúsból | 387 |
Déltengeri nyársak fűszeres banánmártással | 387 |
Disznókebab | 388 |
Disznókebab ananásszal | 388 |
Disznókebab manchamantel mártással | 389 |
Grillezett oldalas (előfőzött) | 389 |
Grillezett oldalas (elősütött) | 390 |
Gyömbéres rozmaringos disznóhúsok nyárson sütve | 390 |
Karajszeletek karibi módra | 390 |
Nyárson sült középkaraj bourbonmártással és grillezett almával | 391 |
Oldalas szeszcsempész módra | 392 |
Részeg szűz roston | 392 |
Szűz görögösen | 392 |
Szűz jamaicai fűszerekkel | 393 |
Szűz portói mártásban | 393 |
Szűz sherryben | 393 |
Whiskys flekken | 394 |
Whiskyben pácolt szűzpecsenye | 394 |
Marha- és borjúsból | 395 |
Beefeater steak | 395 |
Bélszín boncmester módra | 395 |
Rozmaringos bélszínszeletek roston | 395 |
Sörös bélszínszeletek roston | 396 |
Fehérpecsenye whiskyben pácolva | 396 |
Rablóhús hátszínből I. | 396 |
Rablóhús hátszínből II. | 396 |
Rablóhús hátszínből III. | 397 |
Bárány- birkahúsból | 398 |
Afgán kebab | 398 |
Báránykebab I. | 398 |
Báránykebab II. | 399 |
Egyész bárány nyárson | 399 |
Friss fűszerekkel pácolt bárányszeletek roston | 400 |
Kafta I. | 400 |
Kafta II. | 401 |
Kafta III. | 401 |
Kafta IV. | 401 |
Örmény kebab | 402 |
Szikh kebab | 402 |
Valódi, mélyüzbég kebab | 402 |
Szárnyasokból | 403 |
Afgán csirkeszárnyak | 403 |
Bazsalikomos csirkecombok | 404 |
Borban pácolt bikazugi grillcsirkék | 404 |
Chimichurri csirke | 405 |
Csípős csirkeszárnyak roston | 405 |
Csípős fényezett csirkemellek | 406 |
Csirke citruspácban | 406 |
Csirke felnégyelv roston | 406 |
Csirkecombok áfacsaló módon | 407 |
Csirkecombok vámorgazda módon | 407 |
Csirkemell friss füvekkel pácolva, citrusmártással | 407 |
Csirkeszárnyak Casablanca módon | 408 |
Dakota grillcsirke | 408 |
Felezett csirke roston fokhagymásan | 409 |
Fűszeres karibi csirke | 409 |
Kacsamell nyárson | 409 |
Kacsamell roston konyakos-sherrys mártásban | 409 |
Konyakba fojtott csirkemellek roston | 410 |
Nyárson sült pecsenyekacsák hawaii módra | 410 |
Pakisztáni csirkebab | 410 |
Portóiban pácolt fácánmell nyárson | 411 |
Pulykamell Muff Potter módra | 411 |
Resmi kebab | 411 |
Sörben pácolt csirke | 411 |
Színes pulykamellnyársak | 412 |
Halból, rákból | 413 |
Harcsa vörösboros mártással | 413 |
Ponty fóliában, parázson sütve | 413 |
Kardhalszelet gyömbér-zöldcitrom páccal | 414 |
Lazac whiskys pácban | 414 |
Pezsgőben pácolt homárhús nyárson | 415 |
Párkfarkak büdösmártással | 415 |
Tequilában pácol rákfarkak nyárson | 415 |
Vegyes húsokból | 416 |
Adanai kebab | 416 |
Seftalia (ciprusi grillkolbász) | 417 |
Útonálló-pecsenye | 417 |
Vitézpecsenye | 418 |
Egyéb | 419 |
Töltött hegyes zöldpaprika roston | 419 |
Grillezett banán szalonnába csomagolva | 419 |
Grillezett füge kecskesajttal | 419 |
Grillezett padlizsánszeletek kecskesajttal és friss bazsalikommal | 420 |
Hagyma szalonnába csomagolva | 420 |
Grillezett ananásznegyedek rummal fényezve | 420 |
Grillezett banán fagylalttal | 421 |
Tészák | 423 |
Hússal, sonkával, kobásszal | 426 |
Capellini baconnel és olajbogyóval | 426 |
Cérnametélt csirkével és citormmal | 426 |
Farfalle csülökkel I. | 426 |
Farfalle csülökkel II. | 427 |
Fehér lasagna | 427 |
Fertuccine csipősen fehérboros csirkeraguval | 427 |
Fetucine csirkével és aszalt paradicsommal | 428 |
Fusili libamájjal | 429 |
Fusili sonkával és káposztával | 429 |
Gnocchi csirkével, gorgonzolával és fenyőmaggal | 429 |
Lasagna csirkével és spenóttal | 430 |
Lasagna kolbásszal és padlizsánnal | 430 |
Lasagna pulykával | 431 |
Lasagna San Fredianó-i módon | 431 |
Makarónipástétom | 432 |
Penne csirkével, bazsalikommal, tejszínnel | 434 |
Penne kolbásszal és paprikás vodkával | 434 |
Penne marhahússal és tequilával | 435 |
Penne szalámival és parmezánnal | 435 |
Rigatoni sonkával és mozzarellával | 436 |
Rigatoni sonkával és vodkával | 436 |
Spaghetti alla carbonara | 436 |
Spagetti bolognai raguval | 437 |
Hallal-rákkal | 438 |
Capellini rákkal | 438 |
Capellini kókuszos rákmártással | 438 |
Capellini füstölt lazaccal és kaviárral | 439 |
Cérnametélt pirított tintahallal | 439 |
Farfalle rákkal | 440 |
Farfalle tonhallal | 440 |
Fettuccine füstölt lazaccal, ricottával és rucolával | 441 |
Fettucine füstölt lazaccal, vodkával és kaporral | 441 |
Fettucine lazaccal és sült paprikával | 441 |
Halas lasagna | 442 |
Lasagna a tenger gyümölcseivel | 442 |
Kagylótészta lazacos-tejszínes mustármártással | 442 |
Kagylótészta tonhallal | 443 |
Orecchiette tejszínes-paprikás fésűkagylóval | 443 |
Penne rákkal és baconnel | 444 |
Penne tonhallal és olajbogyóval | 444 |
Rotini tintahallal | 445 |
Spagetti szardellával és fokhagymával | 445 |
Spagetti szardellával, dióval és rozmaringgal | 445 |
Szirakuzai spagetti | 446 |
Vegetáriánus tésztafélék | 447 |
Bucatini paradicsommal és friss bazsalikommal | 447 |
Fertuccine Alfredo módra | 447 |
Fettucina citormmal és vodkával | 448 |
Fettucine friss bazsalikommal | 448 |
Fettucine grappával | 448 |
Fettucine joghurttal és bazsalikommal | 448 |
Fettucine spenóttal | 449 |
Fettucine sült tökkel, gombával és mascarponéval | 449 |
Fusili friss füvekkel és oliviával | 450 |
Fusili kéksajttal és dióval | 450 |
Gnocchi Della Donna | 450 |
Gnocchi gorgonzolamártással | 451 |
Gnocchi marinamártással | 451 |
Gnocchi spenóttal | 451 |
Gnocchi tojással és fokhagymával | 452 |
Kagylótészta cukkinivel | 452 |
Kagylótészta fetával és friss paradicsommal | 452 |
Kagylótészta póréval és gorgonzolával | 453 |
Kagylótészta ricottával | 453 |
Lasagna cukkinivel és pestoval | 453 |
Lasagna juhtúróval és fenyőmaggal | 454 |
Linguine fokhagymával | 455 |
Makaróni erős paprikával és petrezselyemmel | 455 |
Penne aszalt paradicsommal, olajbogyóval és kecskesajttal | 455 |
Penne sóskával | 456 |
Penne vodkával és tejszínnel | 456 |
Rizstészta mozzarellával és olajbogyóval | 457 |
Rotelle petrezselyemmel és karfiollal | 457 |
Spagetti articsókával és sült fokhagymával | 458 |
Spagetti friss bazsalikommal és paradicsommal | 458 |
Spagetti mentás paradicsommártással | 458 |
Spaghettini padlizsánnal | 459 |
Spaghettini cukkinivel | 459 |
Spirelli fetával és sült paprikával | 460 |
Spirelli háromféle sajttal | 460 |
Tagliatelle bazsalikommal | 460 |
Tagliatelle dióval és fenyőmaggal | 461 |
Tagliatelle sok hagymával és ementáli sajttal | 461 |
Tagliatelle tökkel és zsályával | 461 |
Desszertek | 463 |
Gyümölcsdesszertek | 466 |
Barackos clafouti | 466 |
Mentás őszibarackzselé | 467 |
István-napi barackok | 467 |
Őszibarack whiskeyben | 468 |
Lizarazu tervei | 468 |
Borban sült alma | 468 |
Sült alma vaníliafagylalttal | 469 |
Körte karibi módra | 469 |
Körte tokaji módra | 469 |
Dadogó popsztár | 470 |
Romanov-bogyók | 470 |
Amor Frio | 470 |
Földieper portóival és friss mentával | 470 |
Karamellizált rumos ananász | 471 |
Bagdadi kommandó | 471 |
Gyömbéres ananász | 472 |
Friss gyümölcsök rumos mangómártásban | 472 |
Mangó vörösborban | 472 |
Meeresburgi cseresznye | 473 |
Flambírozott mandarin | 473 |
Szereposztó dívány | 473 |
Hófehérke és az erotika | 474 |
Gyümölcsös omlett | 474 |
Finom gyümölcsök sherrys sabayon mártással | 474 |
Füge konyakkal és mascarponévaól | 475 |
Füge vörösboros mártásban kéksajttal | 475 |
Mandulával töltött füge amarettóban | 476 |
Elesett katonanő | 476 |
Suriname-i rosszlányok öröme | 476 |
Flambírozott banán | 477 |
Tommy Lee felelőssége | 477 |
Banános palacsinta | 477 |
Epres palacsinta | 477 |
Palacsinta karamellizált almával és calvadosszal | 478 |
Palacsinta a részeg tengerészhez | 478 |
Palacsinta harangozóné módon | 479 |
Gesztenye Cointreau-ban | 479 |
Felfújtak | 480 |
Csokoládéfelfújt | 480 |
Gesztenyelfelfújt | 480 |
Grand Marnier-szuflé | 481 |
Portugál rizsfelfújt rizsfelfújt | 481 |
Habok | 482 |
Amarettohab | 482 |
Bécsi ruhab | 482 |
Concorde | 482 |
Csokoládés habkorona Armagnackal | 483 |
Egnog-hab | 484 |
Grand Marnier csokoládéhab | 484 |
Kávélikőrhab | 485 |
Lopakodó gerilla | 485 |
Madártej részeg asszony módra | 485 |
Puncshab | 486 |
Rumos csokoládéhab | 486 |
Rumos karamellhab | 486 |
Somlói borhab | 487 |
Tokaji borhab gesztenyepürével | 487 |
Vukovári trojka | 487 |
Whiskys csokoládéhab | 488 |
Krémek és egyebek | 489 |
Csokoládékrém portóval és bogyós gyümölcsökkel | 489 |
Káró nyolcas | 489 |
Meggyes borhabkrém | 490 |
Merjünk tököt álmodni | 490 |
Sörös kávékrém | 491 |
Ugráló nagypapa | 491 |
Bailey's-golyók | 491 |
Málnás csokoládégolyók | 491 |
Parfék és más fagyasztott dolgok | 492 |
Aengus O'Snodaigh öröme | 492 |
Erdei szedres parfétorta | 492 |
Gajszbürger parfétorta | 493 |
Mogyorós-narancsos jégtorta | 494 |
Tökös tündér fagylalttorta | 494 |
Margarita-parfé | 495 |
Fagyos őszibarackkrém | 495 |
Rumos szilvaparfé | 495 |
Szilvasörbet | 496 |
Karayazi éjszakák | 496 |
Pudingok | 497 |
A Santa Maria do Bouro-kolostor pudingja | 497 |
Barnarizspuding | 497 |
Bukott polgármester öröme | 498 |
Csokoládés diópuding whiskyhabbal | 498 |
Fehérborpuding | 499 |
Fügepuding | 499 |
Gesztenyepuding csokoládés Grand Marnier-mártással | 500 |
Ír whiskeypuding | 500 |
Kabinetpuding | 500 |
Mazsolás rizspuding | 501 |
Rumos banánpuding mandarinmártással | 501 |
Sherrys datolyapuding | 502 |
Tojáslikőrpuding | 502 |
Torták | 503 |
Almatorta portóival | 503 |
A besenyők elkárhozása | 503 |
Beatrix-torta | 504 |
Bécsi baracktorta | 504 |
Csokoládés gesztenyetorta | 505 |
Egyszerű konyakos csokoládétorta | 505 |
Epertorta sütés nélkül | 506 |
Erdélyi rumtorta | 506 |
Grand Marnier-csokoládétorta | 506 |
Jogásztorta | 507 |
Konyakos datolyatorta | 507 |
Lamegói narancstorta | 507 |
Malvin néni almatortája Torontóból | 508 |
Mandulás almatorta | 508 |
Narancsos karamellkrémtorta | 509 |
Normandiai almatorta | 509 |
Rumos almatorta | 509 |
Rumos gesztenyetorta | 510 |
Whiskys töktorta | 510 |
New York-i sajttorta | 510 |
Amaretto sajttorta | 512 |
Amaretto sajttorta sütés nélkül | 512 |
Cinderella sajttorta | 513 |
Daiquiri sajttorta | 513 |
Dublini sajttorta | 514 |
Eggnog sajttorta | 514 |
Feketeribizlis sajttorta | 515 |
Málnás sajttorta Earl of Shelsby módra | 515 |
Mogyorós-málnás sajttorta | 516 |
Sajttorta fehér csokoládéval és áfonyával (sütés nélkül) | 516 |
Sajttorta whiskyvel és mandulával | 517 |
Talpatlan, csokoládés sajttorta | 518 |
Függelék: a szarvasgombáról és némely más alapanyagról | 519 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.