A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Váncsa István szakácskönyve

Ezeregy recept

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Vince Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 555 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-9552-01-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Váncsa István szakácskönyve harminc évig készült, azóta gyűjtögeti a szerző az ízlése szerinti recepteket, s végül ezek közül választotta ki ezeregy különleges, kivételesen finom étel elírását, a gyűjtemény legjavát. A könyv emellett a konyhaművészetre vonatkozó ismeretek gazdag tárháza, s ráadásul nemcsak tanulságos, hanem rendkívül mulattató is. Olvashatunk benne olyasmiről, mint hogy mi köze van a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káoszának Perzsiához; hogyan kapcsolódik össze a levesfőzés a hadművészettel; ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire cselekedett alkohol befolyása alatt akkor, amikor hazavitte a tüzet. Szó esik a könyvben a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró Rayleigh-Plesset típusú egyenletekről, a norvég kormány halfőzési szokásairól, a marsala történetéről és fajtáiról, a polip hátborzongatóan fejlett... Tovább

Fülszöveg

Váncsa István szakácskönyve harminc évig készült, azóta gyűjtögeti a szerző az ízlése szerinti recepteket, s végül ezek közül választotta ki ezeregy különleges, kivételesen finom étel elírását, a gyűjtemény legjavát. A könyv emellett a konyhaművészetre vonatkozó ismeretek gazdag tárháza, s ráadásul nemcsak tanulságos, hanem rendkívül mulattató is. Olvashatunk benne olyasmiről, mint hogy mi köze van a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káoszának Perzsiához; hogyan kapcsolódik össze a levesfőzés a hadművészettel; ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire cselekedett alkohol befolyása alatt akkor, amikor hazavitte a tüzet. Szó esik a könyvben a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró Rayleigh-Plesset típusú egyenletekről, a norvég kormány halfőzési szokásairól, a marsala történetéről és fajtáiról, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, de mindenekelőtt a konyhaművészet filozófiai, irodalmi, képzőművészeti és vallástörténeti hátteréről, meg arról is, hogy hogyan igyunk madeirát. Komoly, elmélyült gondolkodású ínyencekhez szól ez a különleges mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés7
Az 1975-ös Barbeito Malvazia7
Nászasszony érkezik9
Taplónyelv és osztriga12
Előételek15
Hideg előételek18
Belvoir kekszek18
Cambridge-i csónakos lepény18
Csípős, fokhagymás diókrém19
Csirkemájas pirítosok19
Csirkemájpástétom cseréptálban sütve20
Feljavított skót tojások20
Florentin mártás21
Guacamole21
Húsos lepény Santa Combából22
Jerk disznócafatok22
Kacsamájpástétom konyakkal23
Kacsazúzapüré pirítóssal24
Lazachab kapribogyóval24
Lazacpüré24
Lazactekercsek kaviárral25
Nyúlpástétom franciásan25
Nyúlpástétom torontáli módra25
Pezsgős palacsinta füstölt lazaccal26
Sárréti húsos lepény26
Spenótos lepény26
Sültfokhagyma-szendvicskrém /-mártás27
Tarisznyarák Viktória módra27
Tarisznyarákhab tojással és avokádóval27
Terrine Rustique28
Tőkehalpüré (brandade de morue)28
Töltött szőlőlevél (húsos)29
Töltött szőlőlevél (vegetáriánus, török változat)29
Duke of Clarence-vadpástétom30
Vagdalt őzgerinc31
Vitello tonnato31
Voralbergi aszpikos pulykamell32
Westminster-pirítósok32
Meleg előételek hússal, belsőséggel33
Aggósó finánc33
Bárányhússal töltött hagyma33
Bárányvese madeirában34
Borjúmirigy marsalában34
Bolognai palacsinta34
Dán húsgombócok kapormártásban35
Datolya baconbe göngyölve35
Debreceni húsos palacsinta35
Disznóroládok Andalúziából36
Félix napi aprószűz36
Görög töltött cukkini36
Jamaicai fűszeres csirkeszárnyak36
Lángostekercs37
Libamájas metélt palacsinta37
Mandulás csirkefalatok38
Orvietói töltött krumpli38
Ördögök lóháton38
Pőre kolbászok leveles tésztába öltöztetve39
Quiche Lorraine39
Rác csája40
Ropogós csirkemellcsíkok Chauchat-mártással40
Sajtlepény Del Coronado módra41
Spenótos-húsos lángos41
Tojás Josephine Baker módra41
Töltött saláta42
Turini töltött káposzta42
Whiskys húsgombócok42
Meleg előételek hallal, rákkal43
Piemontei bagna cauda43
Füstölt lazacos frittata43
Ír lazacos tojás44
Levini antipasta44
Rákkal töltött hagyma44
Ropogósra sült harcsafalatok konyakos kéksajtmártással45
Tőkehalhab nantuai mártással45
Töltött spenót45
Vegetáriánus meleg előételek46
Bazsalikomos cukkinifalatok sörtésztában, fűszeres majonézzel46
Bazsalikomos töltött paradicsom46
Egyiptomi padlizsán47
Flan au Roquuefort47
Francia sajtfelfújt47
Kecskesajtos lepény48
Kingkong palacsinta48
Padlizsánszeletek paradicsommártásban48
Rokfortlepény49
Ropogós rozmaringos-fokhagymás-sajtos bagett49
Sült Cheddar-olíva golyók49
Saláták51
Caponata55
Csípős meleg csirkesaláta ananásszal55
Csípós tintahalsaláta55
Észak-afrikai bulgursaláta56
Farfalle- és csirkesaláta pestóval és aszalt áfonyával56
Kacsahússaláta mandarinnal57
Keleti disznóhússaláta57
Káposztasalta ananásszal57
Marhahsültsaláta58
Marokkói cukkinisaláta58
Meleg tintahalsaláta rucolával és mangóval58
Nicosiai lazacsaláta59
Padlizsánsaláta friss füvekkel és mazsolával59
Pulykasaláta Madame Houpflé módra60
Rizssaláta rákkal60
Rizssaláta rákkal és tonhallal60
Saláta avokádóval, fetával és füstölt lazaccal61
Saláta disznóhússal, avokádóval és papayával61
Saláta grillezett zöldségekből62
Sárgarépa-saláta mentával és olajbogyóval62
Sörös krumplisaláta sült szalonnával63
Spenótsaláta avokádóval63
Spenótsaláta fehér babbal és kacsahússal63
Spenótsaláta konyakos-mustáros öntettel64
Sült paprika mozzarellával64
Tonhalas padlizsánsaláta 65
Tonhalsaláta65
Levesek67
Húsos levesek71
Pot au feu71
Tyúkleves baronesse módra, calvadosszal71
Tyúkleves póréval és konyakos aszalt szilvával72
Tyúkleves sherryvel és rókagombával73
Olasz lakodalmas leves73
Pál utcai raguleves74
Áfonyás-diós szárnyasleves74
Mogyorós pulykaleves turbolyával75
Fácánleves régiesen75
Skót bárányleves gerslivel75
Bátaszéki bárányraguleves76
Harira76
Kapros bárányraguleves76
Vadkacsaleves szilvával és vadrizzsel77
Konyakos vadraguleves77
Belényesi gulyás78
Spenótos bárányleves78
Palócgulyás78
Szentlélek-leves79
Windsor-leves79
Tejszínes-konyakos rákleves80
Ökörfarokleves portóival80
Húsos spagettileves egyszerűen81
Ökörfarokleves maderiával81
Olasz babérleves bárányhússal82
Újévi toros leves82
Buzsáki gombócos83
Mandulás vadrizsleves83
Zöldséglevesek84
Minestra Piemontese84
Zöldségleves papné módra84
Bazsalikomos paradicsomleves84
Vodkás paradicsomleves85
Csípős édesburgonya-leves85
Körtés édesburgonya-leves85
Fűszeres, csípős tökleves csirkehússal86
Gombaleves műkereskedő módra86
Gombaleves sült fokhagymával87
Gombás zöldbableves87
Libertiánus krumplileves87
Páduai zöldséges bableves88
Provence-i lencseleves aszalt paradicsommal88
Almás zellerkrémleves89
Rokfortos karfiollkrémleves Armagnackal89
Sherrys-tejszínes zellerkrémleves90
Vichyi krémleves90
Vörösboros sárgarépakrém-leves90
Fokhagymás erőleves füvekkel és bevert tojással90
Konyakos fokhagymakrémleves91
Hagymalevesek92
Egyszerű hagymaleves92
Régimódi hagymaleves92
Madeirai hagymaleves93
Noilly-hagymaleves93
Provence-i hagymaleves93
Hagymaleves portóival és mozzarellával94
Andalúz mandulás hagymaleves94
Sajtlevesek95
Angol sajtleves95
Portói sajtleves95
Régimódi sajtleves95
Sajtgombócleves96
Sajtos brokkolileves96
Sajtos sültfokhagyma-leves97
Sörös sajtleves97
Stiltonleves97
Gyümölcslevesek99
Áfonyaleves99
Mangóleves99
Dinnyeleves mangóval100
Sherrys sárgadinnyekrém-leves100
Epres dinnyeleves100
Nyers eperleves konyakkal101
Boros körteleves101
Pannonhalmi cseresznyelves101
Somlói meggyleves101
Pezsgős meggyleves102
Afrikai földimogyoró-leves102
Gesztenyekrémleves amarettóval102
Gesztenyekrémleves madeirával103
Gesztenyekrémleves póriasan103
Csípős-fűszeres nektarinleves103
Őszibarackleves Pinkerton módra104
Különleges hideg levesek105
Arany gazpacho105
Avokádókrém-leves sherryvel105
Casadilla105
Csípős uborkaleves tequilával106
Fehér gazpacho106
Körtés cambozolaleves106
Sültpadlizsán-leves kecskesajttal107
Sültpaprika-leves107
Zöld avokádóleves107
Halak109
Hallevesek113
Bouillabaisse113
Bouillabaisse sok zöldséggel114
Nagyszabású, bonyolult bouillabaisse115
Creole bouillabaisse116
Duani bouillabaisse116
Teljesen autentikus dél-francia bouillabaisse116
Livornói halleves117
Karibi cápaleves118
Korzikai halleves119
Olasz halleves120
Pugliai fehér halleves120
Sarkvidéki halleves121
Vatapá halleves122
Lady Morganról elnevezett angol halleves122
Matelot123
Édesvizi halak124
Ponty Esterházy módra124
Ponty fehérborban124
Ponty fűszeres bundában125
Ponty vörösborban125
Pontytekercsek tokaji borral125
Bajai fűszeres harcsaszeletek126
Csípős harcsafilé mazsolás mártásban126
Harcsa Allison módra126
Harcsa Bienville módra127
Harcsa fehér bundában127
Harcsa görögösen127
Harcsa La Fitte módra128
Harcsa provence-i módon128
Harcsacsíkok tejszínes borsmártásban129
Harcsaszeletek boglári vörösborban129
Harcsafilé ikrás káposztával129
Harcsafilé pezsgős mártásban130
Nyugat-afrikai földimogyorós harcsaragu130
Tokaji harcsafilé kucsmagombával és turbolyával130
Boticasi pisztráng131
Pisztráng erdei gombákkal és friss zsályával131
Pisztráng Marguery módra132
Pisztráng pezsgős krémmártásban132
Pisztráng rákkal töltve132
Pisztráng Savoyai módra133
Pisztrángfilé Rambóné módra citromos rizottóval133
Süllő karibi módra134
Compó vörösborban134
Csuka tejfölös tormával134
Csuka fehérborban135
Fehérboros-gombás csuka135
Málna vörösborban135
Tengeri halak136
Aranydurbincs gyömbéres narancsmártással136
Barracuda grillezve, salátaágyon137
Bonito roston andalúz mártásban137
Cápa narancsos avokádómártással138
Cápaszeletek mangómártással138
Csacsihal krémmártásban139
Csíkos pér rozmaringgal139
Csíkos tengeri márna citrusmártással140
Csíkos tengeri márna Agricola módra140
Doveri nyelvhal szőlővel141
Északi menyhal édesburgonyával141
Fekete nyársorrú hal erdei gombákkal142
Foltos tőkehal olajbogyóval143
Fekete tőkehal ropogósra sütve143
Feketesügér friss tárkonnyal144
Fogasdurbincs tepsiben sütve144
Kakashal (Szent Péter hala) mazsolával és grillezett padlizsánnal145
Fűrészes sügér roston zöldségekkel145
Kardhal kapribogyóval146
Kardhal barackmártással147
Kardhal rozmaringos vajas mártásban147
Sávos tőkehal tepsiben sütve147
Lazac brazil módon sütve148
Lazacderék Szent Barnabás módra148
Lazacfilé kakukkfüves mustármártásban149
Lazacsaslik paprikamártással149
Lazacszeletek roston, ananász-koriander mártásban150
Vitéz szemling cájun fűszerkeverékkel150
Lepényhal roston151
Makréla jamaicai stílusban151
Makréla roston152
Muréna paradicsomos-sajtos mártásban153
Sült muréna vagy angolna153
Óriás laposhal fóliában sütve154
Ördöghal édesburgonyával154
Ördöghal vajastésztával155
Pompanofilé rumos mazsolával155
Rombuszhal tarisznyarák-mártással156
Roncssügér articsókával és aiolival157
Roncssügér sesimbrai módra157
Rózsaszínű durbincs roston158
Kéksügér roston158
Sima lepényhal roston rákvajjal158
Sózott tőkehal gratinírozva, olajbogyóval159
Spanyol csíkossügér vasfazékban, vajmártással159
Limburgi sörös tőkehal160
Szentsügér mustármártásban, vele sült banánnal160
Tonhal161
Tonhal áfonyával, portóival és tejszínnel161
Tonhal csípős mangómártással162
Tonhal marinált hagymával162
Tonhal portói borsmártással és vízitrmával163
Tonhal trapani módra163
Tőkehal fóliában163
Tőkehal roston164
Tündöklőhal pisztáciában, lótuszgyökérrel164
Vékonybajszú tőkehal gascogne-i módon165
Vékonybajszú tőkehaltekercsek rákmártással165
Vékonybajszú tőkehal rumos mandulával166
Vékonybajszú tőkehal serpenyőben166
Vörös durbincs sóban sütve166
Rákok169
Abszolút királyi rákok172
Chiopino173
Egészben sült fokhagymás tarisznyarák173
Fehérboros-fokhagymás rák174
Grillezett rákfarkak rozmaringgal és stiltonnal174
Mandulás rákfarkak amarettóban174
Rák Newburg módra175
Rákfarkak sörtésztában175
Scampi Tinelli175
Új-skóciai fűszeres rákok175
Polip, kagyló, tintahal177
Polip vörösborban181
Parázson sült bébipolip zöldbabbal182
Polip görögösen182
Pácolt, grillezett polip meleg padlizsánsalátával183
Polip szerzetes módra183
Karácsonyi polip184
Levantei polip184
Déltengeri polip184
Józsefvárosi polip185
Fekete kagyló egyszerűen186
Fekete kagyló fehérborral, tejszínnel187
Fekete kagyló kéksajtmártással187
Fekete kagyló Pernod-mártással187
Fekete kagyló fenyőmaggal és mandulával188
Fekete kagyló sáfrányos-fehérboros mártásban188
Fekete kagyló tequilával189
Tintahal grillezett paprikával189
Tintahal krétai módon190
Tintahal sorrentói módon190
Tintahal Privát Elek módra190
Ricottával és spenóttal töltött tintahal190
Töltött tintahal Bernarda Alba módra191
Kemencés töltött tintahal192
Méregerős, pirított tintahal192
Vadak193
Vadszárnyasok196
Fácn Donna Elvira módra196
Fácán finom füvekkel és erdei gombával196
Fácán gesztenyével196
Fácán libamájjal töltve197
Fácánmellek sherrys-konyakos mártásban197
Fácán marsalában198
Fácánsült madeirával198
Fácánragu portói borban gesztenyés krumplipürével199
Flambírozott fácánok tejszínes mártásban199
Fajd Kilmanrock módra199
Fogoly citrommal200
Fogoly kocsonyában200
Fogoly Souvarof módra 200
Fürj pezsgős málnaszósszal201
Fürj konyakos szedermártásban202
Flambírozott fürjek madeirában202
Kecskeméti részeges vadkacsák203
Bazsalikomos vadkacsamell paprikaraguval203
Kreol vadkacsamell204
Pácolt vadkacsamell rozmaringos-konyakos mártásban204
Somlói tormás vadkacsamell205
Vadkacsa Cumberland-mártással205
Villányi töltött vadkacsamell vörösboros erdei szedermártással206
Vadkacsamell ropogós szezámköntösben206
Vadkacsamell feketeribizlivel206
Kentucky vadkacsamell206
Vadkacsamell mentás narancsmártásban207
Vadkacsamell tejszínes bourbonmártásban207
Tűzdelt vadliba közönségesen207
Vadliba Lady Rowena módra208
Vadliba narancsos mártással208
Vadliba őszibarackkal és portóival208
Vadlibamell zöldfűszeres-tejszínes mártásban209
Nagyvad210
Fehérboros őzragu erdei gombával210
Őzfilé szarvasgombás madeiramártásban210
Őzgerinc whiskymártásban, gesztenyegaluskával211
Szarvas- (őz-) filé sherrys diómártásban211
Szarvas- (őz-) filé tejszínes-konyakos zöldborsómártásban211
Birsalmás szarvasragu212
Szarvas portói mártásban212
Szarvassült stiltonmártásban213
Vasfazékban párolt tárkonyos szarvascomb213
Szarvasfilé áfonyamártással213
Áfonyás-vörösboros vaddisznósült214
Vaddisznó Colceforte-mártásban214
Mandulás-áfonyás vaddisznóragu215
Nyitrai vaddisznótokány juhtúrós kukoricagombóccal215
Szekszárdi vaddisznósült 216
Tokaji vaddisznótekercs216
Vaddisznósült almás párolt káposztával216
Vaddisznócomb kandírozott gesztenyével217
Vaddisznó körtemártásban áfonyával217
Vad- és házinyúl218
Cserszegi nyúlragu218
Kakukkfüves-fehérboros nyúlragu218
Vadnyúl bánáti módon219
Vadnyúl közönségesen219
Vadnyúl pácolva219
Vadnyúl sok hűhóval219
Vörösboros-rozmaringos nyúlragu220
Flambírozott fehérboros nyúlragu220
Fűszeres-sajtos nyúl vaslábosban sütve221
Házinyúl vadasan221
Mustáros nyúl221
Mediterrán nyúlragu222
Nyúl fehérborban, erdei gombával222
Nyúl friss bazsalikommal és olajbogyóval222
Sherryben párolt tárkonyos nyúlragu223
Töltött nyúlgerinc 223
Vaslábosban sült nyúl fehérborral, erdei gombával224
Zöldséges nyúlpecsenye224
Háziszárnyasok225
Csongrádi pulykamell227
Jamaicai fűszeres pulykasült227
Mexikói töltött pulyka228
Nagyon részeges pulyka229
Pulykacomb konyakos gesztenyemártásban229
Pulykamell Evila módra230
Pulykamell Cleopatra módra230
Pulykamell fehérboros zöldbors-mártásban230
Pulykamell Titánia módra231
Pulykamell whiskis mustármártásban231
Spenótos pulykamell231
Szardellás pulykarolád232
Szent György-hegyi pácolt pulykamell232
Borban sült fokhagymás jértce232
Calabriai csirke232
Csirke fügével és portóival233
Csirke negyven gerezd fokhagymával I.233
Csirke negyven gerezc fokhagymával II.234
Csirke olajbogyóval234
Csirke olajbogyóval és szardellával234
Csirke San Gimignano módra235
Csirke tejszínes-konyakos mártásban235
Csirke trópusi gyümölcsökkel és sült jamgyökérrel235
Csirkecombok Rongy Elek módra236
Csirkemell amarettóban236
Csirkemell borubonnal236
Csirkemell calvadosban237
Csirkemell Diana módra237
Csirkemell Hadrianus módra237
Csirkemell Kleopátra módra238
Csirkemell körtével és feketeribizlivel238
Csirkemell whiskimártásban238
Csirkerolád Geréb módra239
Etióp csirke fehérborral és berber mártással239
Flambírozott jércesült aszalt szilvával239
Fokhagymával töltött csirke240
Gombás csirkemellfilé240
Gyömbéres flambírozott csirkemell240
Gyöngyöstarjáni részeg tyúk fenyőmagos-bazsalikomos piláffal241
Jércemell konyakban241
Kakas vörösborban I.242
Kakas vörösborban II.242
Kaliforniai sherrys csirkemellfalatok242
Kecskeméti barackos csirke243
Kemencében sült fehérboros csirkeragu243
Magadaszkári kókuszos csirkeragu243
Mandulás pirított csirkemell244
Mandulás töltött csirke244
Mediterrán tepsis csirke244
Mexikói sült tyúk245
Pezsgős csirke245
Provence-i csirke245
Sherrys-fahéjas csirke246
Sherrys-mandulás-olajbogyós csirkeragu246
Sonkás-bazsalikomos csirke246
Sörben sült brazil csirke247
Szalonnás-sajtos csirkemell247
Tejszínes-boros csirke247
Toszkán csirke248
Tyúk citromos mártásban248
Vámpírűző havasi csirke248
Vörösborban sült csirke dióval249
Whiskys-mustáros csirke249
Zöldfűszerekkel pácolt csirke portói mártásban249
Áfonyás-almaboros kacsamellek250
Angolosra sütött kacsamell málnás vörösbormártásban250
Aszalt szilvás kacsamell250
Belfasti sörös kacsa251
Flambírozott kacsamell251
Hízott kacsacomb élvetegen251
Kacsa áfonyával252
Kacsa Pierre de Segonzac módra252
Kacsa Pinchon-Longueville módra252
Kacsa zöld olajbogyóval és édesköménnyel253
Kacsamell Julia Mamaea módra253
Kacsamell karamellizált naranccsal és Cointreau-mártással254
Kacsamell Katz lelkész módra254
Kacsasült konyakos narancsmártásban255
Kentucky kacsa255
Kacsamell málnás vörösbormártásban255
Meggyes kacsamell citromfüves-mazsolás rizzsel256
Pirított kacsa madeirában256
Ropogós kacsasült áfonyával257
Ropogós kacsasült feketeribizli-mártásban257
Salvioni-kacsamell 257
Sherryben sült kacsa258
Sörben sült kacsa258
Vecsési kacsa258
Villányi kacsapecsenye259
Whiskeybe fojtott kiskacsa259
Libamáj konyakban és sherryben pácolva259
Pácolt libamell260
Tűzdelt libamell krumpligombóccal260
Mihály napi töltött angol liba260
Skandináv töltött liba261
Skandináv töltött liba karamellizált krumplival262
Sült liba Kunigunda módra263
Sült liba portói mártással263
Sült liba orvvadászné módra sárgarépa-krumpli pürével és rumos birssel264
Bárány, birka265
Bárányborda fokhagymás madeiramártással268
Bárányborda hagymamártással269
Bárányborda roston feketeribizli-mártással269
Báránycsülkök aszalt szilvával269
Báránycsülök fekete sörben270
Báránycsülök másnaposan270
Báránycsülök vörösborban271
Báránylapocka aszalt szilvával, mandulával és aszalt sárgabarackkal272
Báránymirigy frissen sütve272
Bárányragu babbal273
Bárányragu barackkal és datolyával273
Bárányragu Bargetonné módra274
Bárányrolád vele sült krumplival és rumos birsalmával274
Bárányszeletek vérnaranccsal275
Bárányvagdalt narancsos-konyakos mártással és pisztáciás piláffal275
Breton bárányragu276
Chanfana276
Citromos báránybecsinált277
Csecsen báránysült277
Friss füvekkel sütött báránycomb articsókával és fehérbabbal278
Irish stew279
Languedoxi részeg birka280
Lapított báránycomb vele sült szalonnás-hagymás krumplival280
Marokkói bárány datolyával281
Neszmélyi bárányragu282
Podolini bárányszeletek282
Portóiban sült fűszeres báránycomb283
Reform báránykotlett283
Rozmaringos báránycomb babbal284
Rozmaringos bárányragu 284
Sajtos báránykaraj Windsor-mártással284
Sonkabundás báránykotlett285
Tárkonyos báránysült285
Tavaszi birkacomb vele sült újkrumplival285
Tepsis birka zöldbabbal286
Töltött báránycomb I.286
Töltött báránycomb II.287
Töltött bárányszegy287
Vörösboros-konyakos provence-i bárányragu288
Marha, borjú289
Bélszín és hátszín294
Bélszín bourbon whiskeyben pácolva294
Bélszín Dubarry módra294
Bélszín konyakos gorgonzolamártásban295
Bélszín korianderes-whiskys pácban tormahabbal295
Bélszín madeirával és szarvasgombával295
Bélszín mustáros articsókamártásban296
Bélszínérmék borsmártásban296
Bélszínjava liptói módon297
Bélszínlángos Clorinda módra297
Bélszínszeletek madeirás gombamártásban297
Bélszínszeletek Milotier módon298
Bélszínszeletek mogyoróhagymával és konyakkal298
Bélszínszeletek shiitake gombával298
Chateaubriand299
Egyben sült vesepecsenye whiskeymártásban300
Francia borsos bélszínszelet300
Huszársült300
Stilton-bélszín301
Töltött bélszínszeletek whiskeymártással301
Zilzil alecha302
Black Angus Whiskey Pepper Steak302
Hátszín almával és aszalt szilvával303
Hátszín borkereskedő módra303
Hátszín pezsgős mártással304
Hátszínszeletek ír whiskeymártásban304
Hátszínszeletek zöldborssal304
Tihanyi hátszín305
Egyéb mártások306
Góbérostélyos306
Göngyölt rostélyos306
Grinzingi rostélyos lebencses köleskásával307
Liedenwall-rostélyos307
Ördögrostélyos308
Sváb rostélyos 308
Alcatra308
Sörben sült fehérpecsenye309
Slicces marhasült309
Tűzdelt fehérpecsenye mediterrán mártásban310
Felsál Copacabana módra311
Marhasült divatosan311
Marhasült hagymapürében312
Mulatt felsál312
Schwerdtfeger marhasült313
Svéb vörös felsál313
Zelleres marharolád313
Brabanti sörös fartő313
Brugundi fartő (egyszerűen)314
Burgundi fartő (hagyományosabban)315
Fartő részeg asszony módra316
Francia falusi marharagu (estouffade de boeuf)317
Kecskeméti mustáros marhasült317
Nagygombosi vörösboros marhafartő318
Ordódy-fartő318
Sörben pácolt fartő patikusné módra318
Marharagu fehérborban, olajbogyóval319
Marharagu fekete sörben320
Marharagu romantikusan320
Polgárháborús marharagu320
Provance-i marharagu321
Spanyol marharagu (estofado)321
Spanyol marharagu másképpen322
Vörösboros marhatokány322
Marhafarok vörösborban323
Ökörfarok szatmári módon324
Húsgombócok whiskeys mustármártásban324
Sajtos húsgombócok tejszínes mártásban325
Salisbury steak325
Borjúhúsok327
Borjúérmék protóiban327
Borjúérmék Sanseverina hercegnő módra327
Borjúérmék tejszínes papayamártásban327
Slatimbocca328
Bihari borjúkaraj328
Borjúszeletek Hlavács őrnagy módra329
Borjúszeletek marsalában329
Citromos borjúszeletek Maguelonne módra329
Füredi zsályás borjúkaraj330
Mecsekalji borjúrolád330
Znaimi borjúkaraj330
Borjúcomb Angelica módra331
Borjúcomb Orlov herceg módra331
Borjúlapocka Marengo módra332
Borjúszeletek Isonzo módra333
Borjútekercsek paradicsommártásban334
Pármai borjúcomb334
Velővel töltött borjúcomb rizibizivel335
Zöldfűszeres borjúcomb polentával335
Töltött borjúszegy336
Gombás-fehérboros borjúragu337
Szebeni borjúkrokett337
Wallenberg-húsgombócok337
Borjúmáj fehérborban friss zsályával337
Disznó339
Gerinchúsok343
Milánói szűz343
Sonkás szűz almás tormamártással343
Szűz articsókával343
Szűzérmék madeirában344
Illedelmes szűz344
Tejfölös aprópecsenye344
Aszalt gyümölcsökkel töltött karaj345
Cseresznyés karaj345
Csopaki tűzdelt karaj345
Domaszéki göngyölt karaj kapros galuskával346
Egyben sült karaj édenkert módra346
Frankfurti sörkotlett346
Bajor sörös karaj347
Guayanai fokhagymás disznó347
Karajszeletek áfonyával347
Karajszeletek dióval töltve348
Lukás főhadnagy uzsonnája348
Lángoló kecskeméti karaj sáfrányos-mandulás piláffal348
Madeirai fokhagymás-boros disznó349
Tejben sült zsályás karaj349
Bugaci lacipecsenye350
Morvai juhtúrós pecsenye350
Mustáros lacipecsenye350
Mustáros lacipecsenye351
Serpenyőben készült sörös flekken351
Torresmos351
Egyéb disznóhúzások352
Fűszeres pácolt sertéscomb Manzanilla módra352
Révkalauz pecsenye352
Palkonyai tűzdelt disznócomb353
Portugál aprópecsenye353
Szársomlyói bőrös comb friss fűszerekkel353
Württembergi sörös pecsenye354
Brassói csülök354
Kapros csülök juhtúrós krumpligancával354
Karintiai tormáshús355
Kemencés szályás csülök355
Szüreti csülök356
Fóliában sült oldalas357
Konyakban pácolt oldalas357
Oldalas Ceideburg módra357
Oldalas Karolina módra358
Oldalas Nagy Rabszolga módra358
Oldalas tengerész módra358
Dagadórolád359
Húsvétolás portugál módra359
Húsvéti whiskeys sonka359
Meleg sonka részeg almákkal360
Lakkozott sonka360
Vörösboros füstölt sonka360
Egytálételek361
Angol húsosbab366
Braeckenoffa366
Bihari rakott káposzta367
Bosnyák fazék367
Bygos I.367
Bygos II.368
Bygos III.369
Bygos IV.369
Chili con carne I.370
Chili con carne II.371
Chili con carne III.371
Csülkös gombóc372
Dalmát felsál372
Fanni néni fazeka372
Farsangi káposzta373
Fogarasi töltött káposzta373
Gomeli rakott hús374
Hortobágyi öreglebbencs374
Kemencés oldalas savanyú káposztával375
Kolozsvári karaj375
Languedoci húsosbödön375
Nankelreuther-krumpli376
Rakott oldalas részeg asszony módra376
Rakott padlizsán 377
Sonkás-sajtos tepsis krumpli377
Sörmester tál377
Sörös marharagu káposztával378
Sörös rakott hús378
Spanyol sült bab disznófülekkel, -farkakkal379
Sült bab de luxe379
Szászrégeni fazék380
Székely almáshús380
Székely disznófőgulyás380
Szombatos rakott birka381
Zarzuela381
Szabadtűzön készült ételek383
Disznóhúsból387
Déltengeri nyársak fűszeres banánmártással387
Disznókebab388
Disznókebab ananásszal388
Disznókebab manchamantel mártással389
Grillezett oldalas (előfőzött)389
Grillezett oldalas (elősütött)390
Gyömbéres rozmaringos disznóhúsok nyárson sütve390
Karajszeletek karibi módra390
Nyárson sült középkaraj bourbonmártással és grillezett almával391
Oldalas szeszcsempész módra392
Részeg szűz roston392
Szűz görögösen392
Szűz jamaicai fűszerekkel393
Szűz portói mártásban393
Szűz sherryben393
Whiskys flekken394
Whiskyben pácolt szűzpecsenye394
Marha- és borjúsból395
Beefeater steak395
Bélszín boncmester módra395
Rozmaringos bélszínszeletek roston395
Sörös bélszínszeletek roston396
Fehérpecsenye whiskyben pácolva396
Rablóhús hátszínből I.396
Rablóhús hátszínből II.396
Rablóhús hátszínből III.397
Bárány- birkahúsból398
Afgán kebab398
Báránykebab I.398
Báránykebab II.399
Egyész bárány nyárson399
Friss fűszerekkel pácolt bárányszeletek roston400
Kafta I.400
Kafta II.401
Kafta III.401
Kafta IV.401
Örmény kebab402
Szikh kebab402
Valódi, mélyüzbég kebab402
Szárnyasokból403
Afgán csirkeszárnyak403
Bazsalikomos csirkecombok404
Borban pácolt bikazugi grillcsirkék404
Chimichurri csirke405
Csípős csirkeszárnyak roston405
Csípős fényezett csirkemellek406
Csirke citruspácban406
Csirke felnégyelv roston406
Csirkecombok áfacsaló módon407
Csirkecombok vámorgazda módon407
Csirkemell friss füvekkel pácolva, citrusmártással407
Csirkeszárnyak Casablanca módon408
Dakota grillcsirke408
Felezett csirke roston fokhagymásan409
Fűszeres karibi csirke409
Kacsamell nyárson409
Kacsamell roston konyakos-sherrys mártásban409
Konyakba fojtott csirkemellek roston410
Nyárson sült pecsenyekacsák hawaii módra410
Pakisztáni csirkebab410
Portóiban pácolt fácánmell nyárson411
Pulykamell Muff Potter módra411
Resmi kebab411
Sörben pácolt csirke411
Színes pulykamellnyársak412
Halból, rákból413
Harcsa vörösboros mártással413
Ponty fóliában, parázson sütve413
Kardhalszelet gyömbér-zöldcitrom páccal414
Lazac whiskys pácban414
Pezsgőben pácolt homárhús nyárson415
Párkfarkak büdösmártással415
Tequilában pácol rákfarkak nyárson415
Vegyes húsokból416
Adanai kebab416
Seftalia (ciprusi grillkolbász)417
Útonálló-pecsenye417
Vitézpecsenye418
Egyéb419
Töltött hegyes zöldpaprika roston419
Grillezett banán szalonnába csomagolva419
Grillezett füge kecskesajttal419
Grillezett padlizsánszeletek kecskesajttal és friss bazsalikommal420
Hagyma szalonnába csomagolva420
Grillezett ananásznegyedek rummal fényezve420
Grillezett banán fagylalttal421
Tészák423
Hússal, sonkával, kobásszal426
Capellini baconnel és olajbogyóval426
Cérnametélt csirkével és citormmal426
Farfalle csülökkel I.426
Farfalle csülökkel II.427
Fehér lasagna427
Fertuccine csipősen fehérboros csirkeraguval427
Fetucine csirkével és aszalt paradicsommal428
Fusili libamájjal429
Fusili sonkával és káposztával429
Gnocchi csirkével, gorgonzolával és fenyőmaggal429
Lasagna csirkével és spenóttal430
Lasagna kolbásszal és padlizsánnal430
Lasagna pulykával431
Lasagna San Fredianó-i módon431
Makarónipástétom432
Penne csirkével, bazsalikommal, tejszínnel434
Penne kolbásszal és paprikás vodkával434
Penne marhahússal és tequilával435
Penne szalámival és parmezánnal435
Rigatoni sonkával és mozzarellával436
Rigatoni sonkával és vodkával436
Spaghetti alla carbonara436
Spagetti bolognai raguval437
Hallal-rákkal438
Capellini rákkal438
Capellini kókuszos rákmártással438
Capellini füstölt lazaccal és kaviárral439
Cérnametélt pirított tintahallal439
Farfalle rákkal440
Farfalle tonhallal440
Fettuccine füstölt lazaccal, ricottával és rucolával441
Fettucine füstölt lazaccal, vodkával és kaporral441
Fettucine lazaccal és sült paprikával441
Halas lasagna442
Lasagna a tenger gyümölcseivel442
Kagylótészta lazacos-tejszínes mustármártással442
Kagylótészta tonhallal443
Orecchiette tejszínes-paprikás fésűkagylóval443
Penne rákkal és baconnel444
Penne tonhallal és olajbogyóval444
Rotini tintahallal445
Spagetti szardellával és fokhagymával445
Spagetti szardellával, dióval és rozmaringgal445
Szirakuzai spagetti446
Vegetáriánus tésztafélék447
Bucatini paradicsommal és friss bazsalikommal447
Fertuccine Alfredo módra447
Fettucina citormmal és vodkával448
Fettucine friss bazsalikommal448
Fettucine grappával448
Fettucine joghurttal és bazsalikommal448
Fettucine spenóttal449
Fettucine sült tökkel, gombával és mascarponéval449
Fusili friss füvekkel és oliviával450
Fusili kéksajttal és dióval450
Gnocchi Della Donna450
Gnocchi gorgonzolamártással451
Gnocchi marinamártással451
Gnocchi spenóttal451
Gnocchi tojással és fokhagymával452
Kagylótészta cukkinivel452
Kagylótészta fetával és friss paradicsommal452
Kagylótészta póréval és gorgonzolával453
Kagylótészta ricottával453
Lasagna cukkinivel és pestoval453
Lasagna juhtúróval és fenyőmaggal454
Linguine fokhagymával455
Makaróni erős paprikával és petrezselyemmel455
Penne aszalt paradicsommal, olajbogyóval és kecskesajttal455
Penne sóskával456
Penne vodkával és tejszínnel456
Rizstészta mozzarellával és olajbogyóval457
Rotelle petrezselyemmel és karfiollal457
Spagetti articsókával és sült fokhagymával458
Spagetti friss bazsalikommal és paradicsommal458
Spagetti mentás paradicsommártással458
Spaghettini padlizsánnal459
Spaghettini cukkinivel459
Spirelli fetával és sült paprikával460
Spirelli háromféle sajttal460
Tagliatelle bazsalikommal460
Tagliatelle dióval és fenyőmaggal461
Tagliatelle sok hagymával és ementáli sajttal461
Tagliatelle tökkel és zsályával461
Desszertek463
Gyümölcsdesszertek466
Barackos clafouti466
Mentás őszibarackzselé467
István-napi barackok467
Őszibarack whiskeyben468
Lizarazu tervei468
Borban sült alma468
Sült alma vaníliafagylalttal469
Körte karibi módra469
Körte tokaji módra469
Dadogó popsztár470
Romanov-bogyók470
Amor Frio470
Földieper portóival és friss mentával470
Karamellizált rumos ananász471
Bagdadi kommandó471
Gyömbéres ananász472
Friss gyümölcsök rumos mangómártásban472
Mangó vörösborban472
Meeresburgi cseresznye473
Flambírozott mandarin473
Szereposztó dívány473
Hófehérke és az erotika474
Gyümölcsös omlett474
Finom gyümölcsök sherrys sabayon mártással474
Füge konyakkal és mascarponévaól475
Füge vörösboros mártásban kéksajttal475
Mandulával töltött füge amarettóban476
Elesett katonanő476
Suriname-i rosszlányok öröme476
Flambírozott banán477
Tommy Lee felelőssége477
Banános palacsinta477
Epres palacsinta477
Palacsinta karamellizált almával és calvadosszal478
Palacsinta a részeg tengerészhez478
Palacsinta harangozóné módon479
Gesztenye Cointreau-ban479
Felfújtak480
Csokoládéfelfújt480
Gesztenyelfelfújt480
Grand Marnier-szuflé481
Portugál rizsfelfújt rizsfelfújt481
Habok482
Amarettohab482
Bécsi ruhab482
Concorde482
Csokoládés habkorona Armagnackal483
Egnog-hab484
Grand Marnier csokoládéhab484
Kávélikőrhab485
Lopakodó gerilla485
Madártej részeg asszony módra485
Puncshab486
Rumos csokoládéhab486
Rumos karamellhab486
Somlói borhab487
Tokaji borhab gesztenyepürével487
Vukovári trojka487
Whiskys csokoládéhab488
Krémek és egyebek489
Csokoládékrém portóval és bogyós gyümölcsökkel489
Káró nyolcas489
Meggyes borhabkrém490
Merjünk tököt álmodni490
Sörös kávékrém491
Ugráló nagypapa491
Bailey's-golyók491
Málnás csokoládégolyók491
Parfék és más fagyasztott dolgok492
Aengus O'Snodaigh öröme492
Erdei szedres parfétorta492
Gajszbürger parfétorta493
Mogyorós-narancsos jégtorta494
Tökös tündér fagylalttorta494
Margarita-parfé495
Fagyos őszibarackkrém495
Rumos szilvaparfé495
Szilvasörbet496
Karayazi éjszakák496
Pudingok497
A Santa Maria do Bouro-kolostor pudingja497
Barnarizspuding497
Bukott polgármester öröme498
Csokoládés diópuding whiskyhabbal498
Fehérborpuding499
Fügepuding499
Gesztenyepuding csokoládés Grand Marnier-mártással500
Ír whiskeypuding500
Kabinetpuding500
Mazsolás rizspuding501
Rumos banánpuding mandarinmártással501
Sherrys datolyapuding502
Tojáslikőrpuding502
Torták503
Almatorta portóival503
A besenyők elkárhozása503
Beatrix-torta504
Bécsi baracktorta504
Csokoládés gesztenyetorta505
Egyszerű konyakos csokoládétorta505
Epertorta sütés nélkül506
Erdélyi rumtorta506
Grand Marnier-csokoládétorta506
Jogásztorta507
Konyakos datolyatorta507
Lamegói narancstorta507
Malvin néni almatortája Torontóból508
Mandulás almatorta508
Narancsos karamellkrémtorta509
Normandiai almatorta509
Rumos almatorta509
Rumos gesztenyetorta510
Whiskys töktorta510
New York-i sajttorta510
Amaretto sajttorta512
Amaretto sajttorta sütés nélkül512
Cinderella sajttorta513
Daiquiri sajttorta513
Dublini sajttorta514
Eggnog sajttorta514
Feketeribizlis sajttorta515
Málnás sajttorta Earl of Shelsby módra515
Mogyorós-málnás sajttorta516
Sajttorta fehér csokoládéval és áfonyával (sütés nélkül)516
Sajttorta whiskyvel és mandulával517
Talpatlan, csokoládés sajttorta518
Függelék: a szarvasgombáról és némely más alapanyagról519

Váncsa István

Váncsa István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Váncsa István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem