kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 142 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-550-571-x |
Előszó | 7 |
Amit a cukorbetegségről tudni szükséges | 10 |
Mi a cukorbetegség? | 10 |
A cukorbetegség fajtái | 10 |
A cukorbetegség tünetei | 11 |
A cukorbetegség kezelése | 12 |
A cukorbetegség kialakulásának okai | 13 |
A cukorbetegség megelőzése | 15 |
Táplálkozási ajánlások az egészséges felnőtt magyar lakosság számára | 18 |
A cukorbetegség megelőzéséhez nélkülözhetetlen adatok, amelyeket rendszeresen ellenőrizni célszerű | 21 |
Táplálkozási alapismeretek | |
Energia, energiaforgalom | 23 |
Energiaszükséglet | 24 |
Fehérjék | 26 |
Fehérjeszükséglet | 27 |
Zsírok | 28 |
Zsírszükséglet | 29 |
Szénhidrátok | 30 |
Vitaminok | 32 |
Ásványi anyagok | 34 |
Vitaminok, ásványianyagok - táplálék kiegészítők | 37 |
Vitamin és ásványi anyag igény | 40 |
Mintaétlap egészséges emberek részére | 42 |
"Harmóniában a cukorbetegséggel" | 45 |
A cukorbetegek étrendje | |
Az étrendi kezelés célja | 49 |
Az étrendi kezelés főbb szempontjai | 49 |
Az étrend energia tartalma | 49 |
Étkezések gyakorisága | 50 |
Az étrend tápanyag összetétele | 51 |
Glikémás index | 53 |
A rostok szerepe étrendünkben | 55 |
Az étrend összeállításának főbb szempontjai | 55 |
Étrendi ötletek | 56 |
Cukorpótlók használata | |
Tápértékkel rendelkező édesítőszerek | 61 |
Intenzív édesítőszerek | 62 |
Diétás termékek, diétás ételek | 63 |
Tanácsok csak diétázó cukorbetegek részére | 67 |
A hosszú távú fogyókúrás program | 67 |
Fogyókúrás trükkök | 68 |
Kalóriaszegény minta étrend | 70 |
Tanácsok diéta és gyógyszeres kezelés esetén | 82 |
Kalóriaszegény cukorbeteg mintaétlap 180 g szénhidráttal | 83 |
Tanácsok inzulinnal kezelt cukorbetegeknek | 86 |
A hipoglikémia korszerű kezelése és megelőzése | 88 |
Étrendi tanácsok nehéz fizikai munkát végzők részére | 89 |
Az X-szindrómás betegek étrendje | 91 |
Az étrend szövődmények kialakulása esetén | 97 |
Étrend vese-szövődmény esetén | 98 |
60 g fehérjét tartalmazó mintaétlap | 99 |
40 g fehérjét tartalmazó mintaétlap | 105 |
Önellenőrzés | 110 |
Tápanyagtáblázat kivonat | 113 |
Étrendi napló | 123 |