1.063.490

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Válogatott fejezetek biokémiából I-III.

Kézirat - Szegedi Tudomány Egyetem Természettudományi Kara

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 596 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. RÉSZ
Az oxido-redukciós folyamatok a szervezetben és azok szerepe az anyagcserében
A direkt oxidativ szénhidrát anyagcsere utja
A fotoszintetikus ciklus
Az anorgikus nitrogén anyagcseréje és a légköri nitrogén biológiai megkötése
II. RÉSZ
Az enzimek általános tulajdonsága és viselkedése
Bevezetés
Az enzimek nevezéktana és osztályozása
Specificitás
Az enzimek kémiai természete
A katalitikus folyamatok természete
Az enzim egyesülése a szubsztrátjával
Az enzim koncentráció befolyása a szubsztrátra
Kompetetiv gátlás
A szubsztrát aktiválása
Aktivátor és koenzimek
Prosztétikus csoportok
Az enzimek mennyiségi jellegzetességei
Biológiai energetika
A szabad energia fogalma
Lebontás és szintézis a biológiai rendszerekben
A biológiai reakciók megfordíthatósága
A szintétikus reakciók energetikája
Kötött energia és biológiai energia átvitel
Az ATP tulajdonságai és funkciói
A biológiai energia ciklus
A foszfát kötési energia elraktározása
Hidrolázok és kapcsoló enzimek
Általános bevezetés
Peptizádok
Intracelluláris peptidázok
Fehérje szintézis a hasnyálmirigyben
Karbohidrázok
Poliszaharázok
A glukozidázok által katalizált reakció megfordíthatósága
Lipázok és eszterázok
Más hidrolitikus enzimek
Kapcsoló enzimek
Vizet addicionáló és eltávolító enzimek
CO2 addicionáló és eltávolító enzimek
Más kapcsoló enzimek
Átvivő és izomerizáló enzimek
Általános bevezetés
Kis energia átvitele
Transzglukozidálás
Keményítő- és glukogén-foszforilázok
Transzpeptidálás
A peptidkötések képződése
Transzaminálás
Transziminálás
Transzamidinálás
Transzkarbamálás
Transzmetilálás
Transztiolálás
Transzacetilálás
Oxidáló enzimek
Az organikus vegyületek oxidációja
Oxidázok
A Warburg-féle légző enzim és a citokromok
Járulékos átvivő-rendszerek
Dehidrogénáz rendszerek
Dehidrogenázok és kodehidrogenázok
Rekonstruált dehidrogenáz-rendszerekkel való munka
Redukált koenzim-dehidrogenázok
A dehidrogenáz-rendszerek kapcsolódása és megfordíthatósága
A szöveti légzés és a szabad energia nyerési módja
III. RÉSZ
A növényekben előforduló legfontosabb szénhidrátok
Diszaharidok
Cukrok átalakulása
Hexozok foszforilálása
Hexozok enolizálása
Galaktoz képződése
Szaharóz képződése
Cukrok redukciós termékei
Monoszaharidok bioszintézise
Keményítő
Keményítő szintézis mechanizmusa
Inulin és a többi vizoldékony poliszaharid
Sejtfal és sejtfalmetbolizmus
Cellulóz szerkezete
Cellulóz metabolizmusa
Cellulóz meghatározása
Nem cellulóz szerű poliszaharidok
Pektin anyagok
Poliuronid hemicellulozok
Hemicellulóz szerkezete
Hemicellulóz meghatározása
Növényi gummi-nyálka- és gélszerű anyagok
Lignin
Lignin izolálása
A lignin általános tulajdonságai
A lignin lebontás termékei
A lignin szulfinálása
A lignin szerkezete
A lignin metabolizmusa
Ligninogén
Ligninkomplex a fában
A lignin képződése
A lignin fizikai tulajdonságai
A sejtfal alkotórészei, összefoglalás
A növényekben található szerves savak
Növényi savak meghatározása
Krebs-Szentgyörgyi ciklus
Szerves savak metabolizmusa a levelekben
CO2 fixálás
A növény nedvdus részeinek metabolizmusa
Sav bázis egyensúly
Növények szerves savtartalma
Növényi légzés
Az aminosav szintézis néhány különleges esete
Kén és foszfor átalakulása
Gamonok és termonok
Növényi hormonok
A Biosz csoport növekedési hormonjai
Z-faktor
Auxin és heteroauxin
További fito hormonok
Egyéb hormonok
Összehasonlító biokémia és evolucio
Rovarok biokémiája
Összehasonlító biokémia és a klasszikus állatrendszertan
Körszájuak biokémiai jellegzetességei
Porcos halak biokémiai jellegzetességei
Rovarok biokémiai jellegzetességei
Biokémiai evolucio
Emelkedő fejlődés
Biokémiai rekapitulációk
Szerologiai reakciók
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem