kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 54 oldal |
Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 11 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi száma: J 6-129. Fekete-fehér ábrákkal. |
Zsírsavak kémiájának és biokémiájának néhány újabb eredménye | 3 |
Telített és elágazó szénláncú zsírsavak | 4 |
Telítetlen zsírsavak | 5 |
Oxi és ketonsavak | 6 |
Természetben előforduló alkinsavak | 7 |
Lipoidok | 9 |
Ritkábban előforduló szterinek | 9 |
Plazmalogén és plazmal | 14 |
Gliceridek polimorfizmusa | 16 |
A termikus viszonyok befolyása a poliform módosulatok kialakulására | 17 |
A különböző szilárd glicerid-módosulatok kristályszerkezete | 20 |
Néhány glicerid polimorf módosulatai | 25 |
Természetes zsiradékok glicerid összetétele | |
Zsiradékok glicerid összetételének meghatározása kisérleti úton | 27 |
A glicerid összetételre vonatkozó elméletek | 29 |
Fontosabb élelmiszeripari zsiradékok gliceridösszetétele | 36 |
Étkezési zsiradékok és zsírtartalom élelmiszerek romlása | 41 |
Szagfelvétel | 42 |
Szöveti lipáz enzimek hatása | 42 |
Mikroorganizmusok hatása | 44 |
Oxidativ avasodás | 45 |
Megfordulás és halszag | 48 |
Az antioxidánsok szerepe, osztályozása, hatásmechanizmusa | 50 |
Irodalom | 52 |
Tartalomjegyzék | 53 |