kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 140 oldal |
Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 35 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: J6-200 |
Baktérium endospórák | 3 |
Az endospóra sajátságai | 3 |
Alaki sajátságok | 3 |
Biokémiai sajátságok | 10 |
Az endospóra képződése | 15 |
A spóraképzés környezeti feltételei | 16 |
A spóraképződés biokémiai folyamatai és okai | 22 |
Az endospóra csirázása | 24 |
Citológiai változások | 24 |
Biokémiai változások | 25 |
A spóracsirázás környzeti feltétei | 26 |
A spróracsirázás lefolyása | 34 |
A környezet fizikai és kémiai tényezőinek hatása a mikroorganizmusokra, különös tekintettel azok pusztulására | 36 |
A mikroorganizmusok pusztulása | 37 |
A közeg anyagi összetétele | 46 |
A víztartalom | 46 |
Az oldott anyagok | 48 |
Felületi feszültség | 66 |
Oxidációs-redukciós viszonyok | 67 |
Hidrogénionkoncentráció | 68 |
Hőmérséklet | 70 |
Hőelvonás | 70 |
Hőkezelés | 70 |
Sugárzások | 83 |
Mikróbagátló tényezők kombinatív alkalmazásának hatása | 91 |
Az élelmiszerek mikroflórája, különös tekintettel a tartósítóiparra | 91 |
A közeg és a mikroflóra összefüggése | 91 |
Az élelmiszer mikroflóráját kialakító belső tényezők | 92 |
Az élelmiszer mikroflóráját kialakító külső tényezők | 98 |
Az élelmiszerromlások kivizsgálásának szempontjai | 102 |
A nyersanyagok és a nem teljes konzervek mikroflórája | 105 |
Gyümölcsök és készítmények | 105 |
Husok és huskészítmények | 114 |
Cukor | 118 |
Víz | 121 |
A teljes konzervek mikroflórája | 122 |
A romlott konzervek mikroflórája | 123 |
A nem-romlott konzervek mikroflórája | 128 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.