1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Valódi Magyar Szakácskönyv

Gróf Teleky Sándor ajánlásával és sajátkezü levelének másolatával

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 400 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Illusztrált, színes félvászon kötésben. Hatodik javított s a befőttekről szóló résszel megbővített kiadás. 20 oldal korabeli hirdetéssel. Gróf Teleky Sándor ajánlásával és sajátkezü levelének másolatával. A Budapesti Hirlap nyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Több éve már annak, hogy egy csöndes nyári délután belépett hozzám Nagyváradon gróf Teleky Sándor, a vitéz, híres honvédezredes.
Mint a tavaszi napsugár, úgy hatott komor lelkivilágomra nyájas,... Tovább

Előszó

Több éve már annak, hogy egy csöndes nyári délután belépett hozzám Nagyváradon gróf Teleky Sándor, a vitéz, híres honvédezredes.
Mint a tavaszi napsugár, úgy hatott komor lelkivilágomra nyájas, bíztató szava. Látva küzködő életemet s mert tudta, hogy értek a főzéshez, megkérdezte: mért nem írok egy eredeti magyar szakácskönyvet? - Nincsenek-e leírott jegyzeteim, holmi különlegesebb ételekről?
- Vannak, - feleltem.
- Ugyan kérem adja ide, hadd nézem át.
Nagy szégyenkezve előhozakodtam egy szakadozott füzetecskével.
Amint érdekkel lapozgatta, időnkint megszólalt:
- No lám, ezt sem ismerem; ezt sem; ezt sem; pedig milyen jól hangzik a leírása, milyen ízletesnek képzelem e dolgokat. írja le kérem egy könyvbe ezeket az ételeket és még sok mást, ami valószínűleg még a fejében van. Hiszen tárcákat is írt már, nem kell hát félnie, jól fog sikerülni a szakácskönyve is. Világéletemben mindig szerettem volna szakácskönyvet látni, amelyet olyan egyén írt, aki írni és főzni is tudott. Ha sikerül egy ilyen szakácskönyvet írnia, még szerencsés is lehet általa.
Némileg reménykedve, hálásan és lelkesedéssel fogadtam e jóságos szavakat és azonnal hozzáfogtam egy újkori szakácskönyv megírásához. Két hónap alatt elkészültem a könyvemmel. De kiadót hiába kerestem. Nyolc kerek esztendeig nem találtam olyanra, aki bízott volna könyvem jóságában. Végre a véletlen, az annyiszor megénekelt véletlen megsegített engem is.
Most már itt van előttem a nemes gróf Teleky Sándor ezredes levele. Vissza

Tartalom

Könyvem története, írta Zilahy Ágnes3
Különféle levesek
Közönséges húsleves5
Gulyásleves6
Gulyásleves másképpen6
Rákleves7
Rákba való töltelék8
Rákleves8
Barna-leves8
Tyúkleves9
Nagybetegnak való eledel9
Galambleves9
Kaszáslé10
Tüdőtáskalevs10
Gombócleves11
Káposztaleves11
Bableves11
Borleves bőjtösen12
Tört májleves12
Sörleves13
Teknősbéka-leves13
Teknősbéka-leves más módon13
Borsólé14
Májleves árván14
Gesztenyés leves15
Agyvelőleves15
Becsináltleves16
Gombaleves16
Savanyű tojásleves17
Szabógallér-leves17
Lencseleves18
Korpacibere18
Székelyleves19
Töltöttcsirke-leves19
Bableves olasz módra20
Mákosleves20
Kiszela-csorba20
Angádzsábur21
Táskaleves21
Paradicsomleves21
Koldusleves22
Zöldbab-leves22
Köménymagos leves22
Burgonyaleves23
Darával töltött tésztaleves23
Tejleves24
Pergelt daraleves24
Gyöngykása-leves25
Habartleves25
Zöldségleves25
Csirkeleves almával26
Bableves a la Conde26
Májleves26
Tiszta halleves27
Halleves más módon27
Minestra27
Levesbe valók
A gyurt tészták28
Csigatészta 28
A rákba való fölvert galuska29
Rákleves rákhussal30
Tejgaluska30
Dara (griz) kockák31
A májgaluska31
Olasz-borsó31
Gyöngykása32
Gyöngykása gombával32
Rizskása gombával32
Vegyes zöldség32
Tüdő táska33
Tojásos kocka33
Zsemlyemorzsa-gombóc34
Lisztgaluska34
Tüdős rétes34
Húsgombóc levesbe34
Hústáska34
Eresztett tészta35
Reszelt tészta35
Levesbe való velőstészta35
Tejconsomé levesbe35
Szágó-leves36
Halak
Szegedi halászlé36
Szegedi halászlé másképpen36
Paprikás hal sülve37
Paprikás hal37
Rántott harcsa38
Egészben megsütött apró hal38
Csuka fűszeres39
Csuka tejfeles tormával39
Süllő vagy csuka töltve39
Tépett csuka40
Teknősbéka a saját héjában40
Teknősbéka citrommártással41
Rántott szardella41
Balatoni fogas vajjal41
Fogas majonéz-mártással42
Hal-majonéz42
Pisztráng vajjal42
Pisztráng hidegen42
Tatármártás42
Decsege aszpikkal és majonézzel43
A tengeri halakról43
Süllő zöldpetrezselyemmel43
Rántott harcsa44
Rák főve44
Hering melegen44
Szárított tőkehal45
Hogyan nem fő széjjel a hal?45
Aszpik45
Saláták
Öntött saláta46
Zöldsaláta hidegen47
Burgonya-saláta zellerrel47
Karfiol-saláta47
Vöröskáposzta-saláta47
Heringsaláta47
Uborka-saláta48
Narancs-saláta48
Zöldség-saláta48
Vegyes saláta49
Hús mellé való mártások
Mandulás tormamártás49
Ecetes torma49
Tejfeles tormamártás49
Zsemlyés tormamártás50
Halra való mártás50
Magyar házimustár50
Paradicsom-mártás51
Tejfeles uborka-mártás51
Hagyma-mártás51
Sóska-mártás52
Szardella-mártás52
Kapor-mártás52
Kapornya- (kapor) mártás52
Zsemlye-mártás53
Fokhagyma-mártás53
Gomba-mártás53
Máj-mártás53
Gyümölcs-mártások54
Narancs-mártás54
Citrom-mártás54
Hideg alma- és torma-mártás54
Hideg mustár-mártás55
Hús köré való ételek
Többféle használható gomba készítése55
Rizskása gombával55
Csiperkegomba56
Rizskása hagymával56
Tarhonya56
Buza-dara57
Házi makkaroni57
Vizes galuska57
Túrós-gombóc58
Burgonya törve58
Burgonya más módon58
Sárgarépa58
Zöld borsó58
Párolt káposzta59
Vegyes hús mellé való 59
Rizs-rudacskák59
Burgonya kiflicskék59
Metélt burgonya60
A hús köré valókról általában60
Leves után való ételekről
Főtt marhahús60
Főtt marhahus párolva60
Főtt marhahus vagdalva61
Rántott sonka61
Velős szeletek61
Vese velővel62
Sonkás omlett62
Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék62
Articsóka63
Tyúk tormával63
Sajtos tojás63
Békacomb64
Borjuláb és fej tojással64
Paradicsomos csirke64
Tejes rántott bárány65
Tárkonyos bárány65
Borjuláb és fej tojással65
Ökörfark65
Borjuagyvelő citrommal66
Földi csiga66
Tüdő savanyu lével67
Kappan-tekercs67
Kolbász káposztalében68
Rántott agyvelő68
Deserügomba68
Kürthy-szelet69
Túrós gomba69
Borjuvagdalék (krokett)69
Vagdalthús-labdák70
Apró pecsenye70
Töltött tojás71
Risotto71
Firenzei risotto71
Tüdő rizskásával72
Töltött kalarábé72
Töltött zöldpaprika72
Töltött burgonya73
Székelygulyás73
Töltött paradicsom74
Töltött uborka74
Tojásos és sonkás burgonya75
Karfiol75
Töltött tojáshéj76
Sonkás- vagy sajtos-fánk76
Kucsmagomba töltve76
LIbaaprólék rizzsel77
Töltött hagyma77
Gomba-becsinált78
Agyvelő-pástétom78
Tésztában sült kolbász78
Lúdmáj-pástétom78
Nyúl-pástétom79
Pástétom-tészta80
Spárga81
Becsináltak
Vegyes becsinált81
Mazsolás és gesztenyés nyelv82
Zöldborsó csirkevagdalékkal82
Kalarábés csirke83
Vesepecsenye-becsinált83
Egyszerű csirke-becsinált84
Bárány citrommal84
Zöldborsó csirkével84
Csirke karfiollal85
Csirke narancsmártásban85
Becsinált kappan85
Galamb zöldborsóval86
Borjúmell citrommal86
Báránybecsinált 86
Gombás bárány86
Mazsolás csirke87
Bosporus87
Főzelékek
Toros káposzta88
Töltött káposzta 88
Közönséges töltöttkáposzta89
Hússal összerakott káposzta90
Kelkáposzta borssal90
Kelkáposzta töltve90
Zöldkáposzta töltve91
Lucskos káposzta92
Kelkáposzta paradicsommal92
Kelkáposzta burgonyával92
Kelkáposzta fokhagymával92
Tejfeles kelkáposzta93
Paprikás káposzta93
Kelkáposzta gesztenyével93
Hajdú-káposzta93
Zöld paszuly tejföllel összerakva94
Kalarábé tejföllel94
Rakott sárgarépa94
Pacal95
Zöld fuszulyka-tokány95
Zöld paszuly paradicsom95
Búzakása96
Tökkáposzta96
Kalarábé rántással97
Spárga-tök97
Laboda vagy spenót97
Szemes zöldborsó98
Zöld paszuly98
Vegyes zöldség99
Minestrone99
Töltött káposzta örménymódra100
Heriská100
Száraz borsó100
Szemes paszuly100
Tört paszuly101
Lencse böjtösen101
Paradicsomos burgonya101
Babéros savanyu burgonya102
Majorannás burgonya102
Szalonnás káposzta102
Csolet102
Gombás ételek
Rókagomba-leve103
Hófehér-leves103
Tinorugomba-leves103
Vegyes gomba-leves káposztalevével104
Gombamártás104
Gombapaprikás104
Gombafőzelék tejfölösen104
Gomba rizzsel104
Gomba rántottával105
Gombás lepény105
Az aszalt tinorugomba elkészítése105
Pecsenyék és egyéb húsfélék
Marhasültek
Beafstek106
Vellington-szelet106
Luby-sült107
Angol-sült108
Divatos marhasült109
Rosztböf109
Lengyel rostélyos110
Vöröshagymás rostélyos110
Tejfölös- vagy Eszterházy-rostélyos111
Szalonnával tűzdelt vesepecsenye111
Savanyú vesepecsenye111
Töltött fehérpecsenye112
Fehérbélü pecsenye112
Hagymás tejfölös pecsenye113
Szénen vagy roston sült114
Tojásos sült114
Hagymás sült115
Fehérpecsenye115
Vagdalt marhapecsenye115
Marhapecsenye-gombóc116
Vetrece116
Zöldséges pecsenye117
Marhahús tejfölös mártással117
Paprikásszelet117
Serpenyős rostélyos118
Marhapecsenye zöldséges mártással118
Angol rostélyos119
Vesepecsenye-szelet119
Gombás sült119
Főtt marhanyelv120
Főtt nyelv frissen rántva120
Szárnyas sültek
Kappansültek121
Jérce-szelet121
Rántott csirke121
Töltött csirke122
Gombával töltött csirke122
Szalonnával sütött kappan123
Kacsa sülve124
Szelíd kacsa vadmódra124
Pulykasült124
Pulyka vagdalt hússal125
Libasült126
Fojtott libamell126
Sült libamáj127
Vagdalt libamáj127
Tejben sütött libamáj128
Földben sült szárnyas128
Egyéb sültek
Borjuszelet129
Borjucomb129
Rántott borju129
Töltött borjuszegy130
Borju fehér pecsenye töltve130
Borjuvesés131
Borjumáj131
Borjunyelv131
Malacsült131
Malacpecsenye tordaiasan132
Kecskehús töltve133
Disznóoldalas133
Disznóoldalas másképpen133
Sertés szelet133
Disznócomb134
Rántott bárány134
Töltött bárány134
Vagdalt báránymáj135
Juhcomb párolva135
Ürücomb párisi módra136
Pörköltek
Marhahús-paprikás136
Borjupörkölt136
Borjutokány137
Paprikás-csirke137
Erdélyi tokány138
Paprikás disznófejből138
Pörkölt csirke139
Pörkölt pulyka139
Pörkölt malac139
Bárány-pörkölt140
Ürü-pörkölt140
Vadhúsok
Őzderék páczolva140
Páczolt nyúl141
Nyúl pácz nélkül142
Nyúlpaprikás142
Nyúl babérral142
Nyúlvagdalék sülve143
Fazekas nyúl143
Nyúl franciásan144
Fiatal nyúl rántva144
Vadliba145
Vadkacsa145
Szalonka és szalonka-bél146
Fenyőmadár belestül146
Fácán sülve147
Vaddisznó-oldalas147
Vaddisznó kocsonyásan148
Díszesen tálalt vaddisznóhús148
Fogoly sülve148
Túzok-mell149
Sült tészták
Fánk149
Bába kalács151
Egyszerű kalács151
Kürtös kalács152
Király kalács153
Arany galuska153
A csorgagott czukros tészta154
Cseh-pimasz155
Darázslép tészta155
Élesztős sodralék156
A mákos gubó157
Élesztős lepény158
Élesztős palacsinta158
Túrós kockatészta159
Paraszt-bélés159
A réteges (élesztős) pogácsa160
A tepertős pogácsa160
A tepertős vakarcs161
Az élesztős, irós tészta162
Félirós tészta162
A toló-fánk163
A rétestészta164
A rétesbe való töltelék165
Az alma-töltelék166
A túrós-töltelék166
Máktöltelék167
Diótöltelék167
Csigarétes167
Diós fánk168
Fahéjas fánk élesztővel168
Fűszeres lepény168
Sólyomtészta169
Élesztős csókok169
Császármorzsa170
A debreczeni béles170
A székely béles171
A burgonyarétes171
A palacsintatészta172
Zsemlyepudding173
Bormártás173
Levelensült174
Hab-fölfújt175
A puddingokra és tálba főttekre való tejmártás175
Csokoládé mártás175
A csokoládé tálbafőtt176
A tejfölös tálbafőtt176
Keményítős tálban főtt (tojás nélkül)176
Körte tálbafőtt177
Kajszinbarack tálbafőtt177
Tálbafőtt eper177
Rizskása tálbanfőtt178
Darafölfújt tojássárgával178
Meggy-fölfújt179
Csokoládémártás szilvaízzel179
Szilvaízes fölfújt179
Szilva tálbanfőtt180
A zsemlyemorzsás darakockák180
Csörege kétféleképen180
A rózsa fánk181
A tejfel-koczka182
A hájas pogácsa183
Az uti pogácsa183
Rántott zsemlye183
Tojáslepény183
Kátá184
Az alma-fánk184
A zsiros lepény185
Turós-lepény185
A fahajas-fánk186
A málé-lepény186
Polenta187
Málélisztből fölfújt187
Alma köpenyben188
Túrós perec188
Csokoládés fánk188
Gőzön főtt tészta189
Habos élesztős-tészta189
Széllel bélelt190
Tejfölös omlett191
Diós-tekercs191
Hássé-fánk192
Hideg rizskása192
A gyurt tészták193
Juhtúrós tészta193
Tehéntúrós tészta193
Krumplis sodrott tészta193
A szilvaizes derelye194
A káposztás kockatészta195
Diós -metélt195
Makkaróni sajttal és hússal196
Húsos-laska196
A sonkás tészta197
A tejbefőtt laska197
A darás tészta198
A mákos tészta198
Túrós gombóc198
Szilvás gombóc199
Szalonnás gombóc199
A bánáti gyümölcs-kenyér200
A gyümölcs-kenyér201
A vaniliás perecz202
Vanilia hajtás202
A cukor-perec203
A rác-pite203
A pozsonyi mákos és diós patkó204
Libazsiros sütemény204
A porhanyó kis kifli204
A mézes lepény204
A diós sütemény205
Diós rudak205
A habos tészta206
Füszeres édes tészta206
Vajas torta206
A morzsa-torta207
A csokoládés édes tészta207
A csokoládé torta208
A sodrott torta-lepény208
A dió-torta209
A pörkölt torta209
Mákos torta210
Élesztős-torta210
Alma-torta210
Gesztenye-torta211
Habos torta212
Kávé-torta212
Tortákra való ég213
Citromjég tortákra213
Csokoládé-máz214
Kávé-máz214
Csokoládé-máz tortára214
Gyümölcsmáz tortára215
Tortára való (sárga) diszítés215
A dalauzi216
A czukros tört dió216
A mogyoró csemege216
Domika217
Hússal töltött kifli217
Cseresznye és szilva sütve218
Az édeske218
A mandulakártya219
Bezárcsókocskák219
Mandulaccsókocska219
Tojásos perec220
A gyümölcsös csókocskák220
Teatészta sonkával220
Fűszeres lepény221
Ániskenyér221
Csokoládé-karikák221
Vaniliás kétszersült222
Gesztenye cukorral bevonva223
Gesztenye-csemege223
Ostyasütés224
Indiai fánk225
Mogyorórudak225
Gesztenyepiré226
Szaloncukor készítése226
A sütemények máza227
Cukorjég készítése227
Könnyebb cukrászat
Fagylaltok
A fagylaltok készítéséről228
Vaniliafagylalt228
Kávé fagylalt229
Csokoládé fagylalt229
Gyümölcsfagylaltok229
Gesztenyefagylalt230
Eperfagylalt230
Mogyorófagylalt230
Cukros-málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez231
Krémek
Csokoládé-, vanilia- és mandulakrém231
Tejhab krémekhez és kávéba232
A madár-tej232
Barack-krém233
Kávékrém233
Nemzetiszínü krém234
Birsalmakrém234
Parfék
Parfék friss gyümölcsből235
Mogyoró-parfé235
Csokoládé-parfé236
Vaniliás parfé236
Vegyesek
Csokoládé236
Puncs236
Meleg limonádé237
Hideg puncs237
Szardella-vaj237
Édes ürmös készítése237
Must-kolbász238
Bálmos239
Puliszka239
Az oltó készítése240
Komlós kenyér sütése241
Komlós kenyér sütése242
Disznóölés
A disznóölés243
Kolbász készítése245
Tüdős hurka készítése246
Véres hurka247
Májas hurka készítése248
Kásás hurka249
Hájszéles250
Gömböc250
Disznófősajt251
Bőrsajt252
Császárhús253
Paprikás szalonna253
Debreceni kolbász készítése254
Virsli-készítés254
Zsírolvasztás255
Sonka és marhanyelv pácolása255
Kocsonya-készítés256
Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása
Gőzben főtt gyümölcs257
Szalicil használata257
Az elromlott befőttek értékesítése257
Cseresznyebefőtt258
Ananászeper-befőtt259
Málnabefőtt259
Zöld köszméte259
Kajszinbarack260
Körtebefőt260
Vörös szilva zölden barackízzel260
Rendes érett vörös szilva261
Berzencei szilva hámozva261
Erdei vadszeder261
Szőlő-befőtt261
Fán termő savanyu eper262
Meggy-befőtt262
Ribizli cukorporral262
Apró aranyalma263
Őszibarack263
Birsalma-befőtt263
Berkenye-befőtt263
Hámozott dióbefőtt264
Cukorban főtt gyümölcs264
Cseresznye cukorban264
Eper cukorban264
Meggy cukorban265
Zöld köszméte cukorban265
Kajszibarack266
Zöldparadicsom cukorban266
Cukorban főtt narancs267
Sárgadinnyehéj cukorban267
Görögdinnye-befőtt268
Rendes dióbefőtt268
Birsalma cukorban269
Magolt meggy cukorban269
Apró aranyalma cukorban269
Magolt ribizli269
Zöldringló cukorban270
Som cukorban270
Erdei szeder cukorban270
Páponya cukorban270
Szárított cukros gyümölcs271
Rumos vegyes gyümölcs271
Ecetes gyümölcs
Meggy ecetben272
Ecetes szilva272
Birsalma ecettel273
Kajszinbarack ecettel273
Sárgadinnye ecettel273
Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya
Szamócakocsonya274
Szamóca főzve274
Meggykocsonya274
Cseresznyekocsonya275
Kajszinbarackkocsonya275
Őszibarackkocsonya275
Kajszinbarack nyersen275
Málna cukor nélkül275
Szőlőlé276
Őszibarack és szilva vegyesen276
Almaíz276
Sárgadinnyeíz277
Almahéjból lekvár277
Őszibarackíz277
Ringlóíz277
Rózsaíz278
Somíz278
Csipkerózsaíz278
Körteíz278
Erjedt gyümölcslevek
Szamóca 279
Málna, szeder, ribizli279
Málna és szeder másmódon279
Málnaszörp280
Gyümölcs-sajtok
Birsalmasajt280
Birsalmasajt másképpen281
Birsalmasajt más módon281
Mustba főtt birsalmasajt281
Mustkolbász282
Tök főtt mustban282
Szilvalekvár283
Szilvalekvár más módon283
Gyümölcs befőzése cukor nélkül283
Friss gyümölcs eltartása
Szamóca eltartása néhány napig284
Nyers szilva eltartása285
Dió hámozható mkódon285
Sárga- és görögdinnye eltartása285
Citrom és narancs eltartása286
Szőlő eltartása286
Szőlő eltartása más módon286
A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása
Tojás eltartása287
Nyers zöldpaprika eltartása287
Sóban eltett rákfark288
Gomba eltartása288
Szarvasgomba eltartása289
Gombapor289
Keserügomba289
Tinorugomba aszalva290
Aszalt körte sajtolva290
Zöldborsó cukorral főzve291
Spárga eltartása292
Aszalt zöldkukorica292
Zöldpetrezselyem levele szárítva293
Üvegben eltett kapor293
Aszalt zöldbab293
Télire estett sóska294
Zöldbab sóban eltéve294
Paradicsom áttörve294
Paradicsom víz nélkül295
Paradicsom eltartása ecettel és borral295
Aszalt paradicsom296
Paradicsom üvegben 296
Ecetbe rakott dolgok télire
Ecetes uborka296
Ecetes uborka-saláta297
Zöldbab ecetben297
Kukorica ecetben298
Nagy édespaprika ecetben298
Paprikasaláta télire298
Vegyes zöldség saláta299
Hagyma ecetben299
Paprikás piros káposzta299
Francia uborka300
Rizike-gomba ecettel300
Káposztás paprikasaláta301
Uborkasaláta sóban301
Kovászosuborka sóban302
Kovászosuborka más módon302
Tökkáposzta sóban303
Hordóban eltett fejeskáposzta304
Fojtott káposzta305
Gyalult hordóskáposzta305
Aszalt hús307
A tejben eltartott hús308
Sokáig eltartható kocsonya308
Különfélék
Korommal pácolt nyelv309
Nyári sonka309
Meleg tojásos limonádé310
Ecetkészítés310
Rumkészítés311
Angol mustár311
Almabor312
Vegyes gyümölcspálinka312
Köménymagos vagy ánizsos pálinka312
Vaniliás pálinka313
Narancs pálinka313
Dió pálinka313
Barack pálinka314
Az alkörmös festék készítése314
Világossárga szín315
Főtt must készítése315
A kozmás étlekről315
Szappanfőzés317
Nagyobb ebédek vagy vacsorák
Az asztalterítés318
Nagy ebéd tavasszal320
Nagy vacsora (tavasszal)320
Nagy ebéd (nyáron)320
Nagy vacsora (nyáron)321
Nagy ebéd (ősszel)321
Nagy vacsora (ősszel)322
Nagy ebéd (télen)322
Nagy vacsora (télen)322
A beteg ember táplálása
Mesterséges tápszerek324
Hygiama325
Gyermeklisztek327
Kefír328
Lázas betegek táplálása329
Lábadozó betegeknek való ételek és italok331
Tüdőbajosok ételrendje332
Gyomorbajosok ételrendje335
Bélbajosok ételrendje342
Elhízottak ételrendje344
Köszvényesek ételrendje345
Cukorbajosok ételrendje348
Gyermekágyas és szoptatós nő ételrendje353
Az egészséges és beteg gyermek táplálása
A csecsemő célszerü táplálásáról354
A csecsemő elválasztása359
Mesterséges táplálás361
A kétéves gyermek táplálása362
A három-négyéves gyermek táplálása363
Az angolkorós gyermek táplálása363
A görvélykóros gyermek táplálása364
Bevált háziszerek
Réthy-féle pemetefűcukorka365
Guderin366
Digestol366
Lysoform366
Csukamájolaj366
Barella-féle gyomorpor367
Kaiser-féle mell-karamellák367
Edelraute368
Ajánlható szépítőszerek
Czerny-féle hyg. kozmetikai különlegességek368
Fatima szépítőszerek369
Petrol Neruda369
Sztraka menthol-foszappan369
Háztartási cikkek
Gumikeztyü369
Washall370
Koh-i-noor nyomógomb370
Ruhafestés és tisztítás370
Kristálysó371
Kávé és tea371
Menyasszonyi kelengyék371

Zilahy Ágnes

Zilahy Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zilahy Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem