kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Singer és Wolfner Kiadása |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 400 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Illusztrált, színes félvászon kötésben. Hatodik javított s a befőttekről szóló résszel megbővített kiadás. 20 oldal korabeli hirdetéssel. Gróf Teleky Sándor ajánlásával és sajátkezü levelének másolatával. A Budapesti Hirlap nyomdája nyomása. |
Könyvem története, írta Zilahy Ágnes | 3 |
Különféle levesek | |
Közönséges húsleves | 5 |
Gulyásleves | 6 |
Gulyásleves másképpen | 6 |
Rákleves | 7 |
Rákba való töltelék | 8 |
Rákleves | 8 |
Barna-leves | 8 |
Tyúkleves | 9 |
Nagybetegnak való eledel | 9 |
Galambleves | 9 |
Kaszáslé | 10 |
Tüdőtáskalevs | 10 |
Gombócleves | 11 |
Káposztaleves | 11 |
Bableves | 11 |
Borleves bőjtösen | 12 |
Tört májleves | 12 |
Sörleves | 13 |
Teknősbéka-leves | 13 |
Teknősbéka-leves más módon | 13 |
Borsólé | 14 |
Májleves árván | 14 |
Gesztenyés leves | 15 |
Agyvelőleves | 15 |
Becsináltleves | 16 |
Gombaleves | 16 |
Savanyű tojásleves | 17 |
Szabógallér-leves | 17 |
Lencseleves | 18 |
Korpacibere | 18 |
Székelyleves | 19 |
Töltöttcsirke-leves | 19 |
Bableves olasz módra | 20 |
Mákosleves | 20 |
Kiszela-csorba | 20 |
Angádzsábur | 21 |
Táskaleves | 21 |
Paradicsomleves | 21 |
Koldusleves | 22 |
Zöldbab-leves | 22 |
Köménymagos leves | 22 |
Burgonyaleves | 23 |
Darával töltött tésztaleves | 23 |
Tejleves | 24 |
Pergelt daraleves | 24 |
Gyöngykása-leves | 25 |
Habartleves | 25 |
Zöldségleves | 25 |
Csirkeleves almával | 26 |
Bableves a la Conde | 26 |
Májleves | 26 |
Tiszta halleves | 27 |
Halleves más módon | 27 |
Minestra | 27 |
Levesbe valók | |
A gyurt tészták | 28 |
Csigatészta | 28 |
A rákba való fölvert galuska | 29 |
Rákleves rákhussal | 30 |
Tejgaluska | 30 |
Dara (griz) kockák | 31 |
A májgaluska | 31 |
Olasz-borsó | 31 |
Gyöngykása | 32 |
Gyöngykása gombával | 32 |
Rizskása gombával | 32 |
Vegyes zöldség | 32 |
Tüdő táska | 33 |
Tojásos kocka | 33 |
Zsemlyemorzsa-gombóc | 34 |
Lisztgaluska | 34 |
Tüdős rétes | 34 |
Húsgombóc levesbe | 34 |
Hústáska | 34 |
Eresztett tészta | 35 |
Reszelt tészta | 35 |
Levesbe való velőstészta | 35 |
Tejconsomé levesbe | 35 |
Szágó-leves | 36 |
Halak | |
Szegedi halászlé | 36 |
Szegedi halászlé másképpen | 36 |
Paprikás hal sülve | 37 |
Paprikás hal | 37 |
Rántott harcsa | 38 |
Egészben megsütött apró hal | 38 |
Csuka fűszeres | 39 |
Csuka tejfeles tormával | 39 |
Süllő vagy csuka töltve | 39 |
Tépett csuka | 40 |
Teknősbéka a saját héjában | 40 |
Teknősbéka citrommártással | 41 |
Rántott szardella | 41 |
Balatoni fogas vajjal | 41 |
Fogas majonéz-mártással | 42 |
Hal-majonéz | 42 |
Pisztráng vajjal | 42 |
Pisztráng hidegen | 42 |
Tatármártás | 42 |
Decsege aszpikkal és majonézzel | 43 |
A tengeri halakról | 43 |
Süllő zöldpetrezselyemmel | 43 |
Rántott harcsa | 44 |
Rák főve | 44 |
Hering melegen | 44 |
Szárított tőkehal | 45 |
Hogyan nem fő széjjel a hal? | 45 |
Aszpik | 45 |
Saláták | |
Öntött saláta | 46 |
Zöldsaláta hidegen | 47 |
Burgonya-saláta zellerrel | 47 |
Karfiol-saláta | 47 |
Vöröskáposzta-saláta | 47 |
Heringsaláta | 47 |
Uborka-saláta | 48 |
Narancs-saláta | 48 |
Zöldség-saláta | 48 |
Vegyes saláta | 49 |
Hús mellé való mártások | |
Mandulás tormamártás | 49 |
Ecetes torma | 49 |
Tejfeles tormamártás | 49 |
Zsemlyés tormamártás | 50 |
Halra való mártás | 50 |
Magyar házimustár | 50 |
Paradicsom-mártás | 51 |
Tejfeles uborka-mártás | 51 |
Hagyma-mártás | 51 |
Sóska-mártás | 52 |
Szardella-mártás | 52 |
Kapor-mártás | 52 |
Kapornya- (kapor) mártás | 52 |
Zsemlye-mártás | 53 |
Fokhagyma-mártás | 53 |
Gomba-mártás | 53 |
Máj-mártás | 53 |
Gyümölcs-mártások | 54 |
Narancs-mártás | 54 |
Citrom-mártás | 54 |
Hideg alma- és torma-mártás | 54 |
Hideg mustár-mártás | 55 |
Hús köré való ételek | |
Többféle használható gomba készítése | 55 |
Rizskása gombával | 55 |
Csiperkegomba | 56 |
Rizskása hagymával | 56 |
Tarhonya | 56 |
Buza-dara | 57 |
Házi makkaroni | 57 |
Vizes galuska | 57 |
Túrós-gombóc | 58 |
Burgonya törve | 58 |
Burgonya más módon | 58 |
Sárgarépa | 58 |
Zöld borsó | 58 |
Párolt káposzta | 59 |
Vegyes hús mellé való | 59 |
Rizs-rudacskák | 59 |
Burgonya kiflicskék | 59 |
Metélt burgonya | 60 |
A hús köré valókról általában | 60 |
Leves után való ételekről | |
Főtt marhahús | 60 |
Főtt marhahus párolva | 60 |
Főtt marhahus vagdalva | 61 |
Rántott sonka | 61 |
Velős szeletek | 61 |
Vese velővel | 62 |
Sonkás omlett | 62 |
Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék | 62 |
Articsóka | 63 |
Tyúk tormával | 63 |
Sajtos tojás | 63 |
Békacomb | 64 |
Borjuláb és fej tojással | 64 |
Paradicsomos csirke | 64 |
Tejes rántott bárány | 65 |
Tárkonyos bárány | 65 |
Borjuláb és fej tojással | 65 |
Ökörfark | 65 |
Borjuagyvelő citrommal | 66 |
Földi csiga | 66 |
Tüdő savanyu lével | 67 |
Kappan-tekercs | 67 |
Kolbász káposztalében | 68 |
Rántott agyvelő | 68 |
Deserügomba | 68 |
Kürthy-szelet | 69 |
Túrós gomba | 69 |
Borjuvagdalék (krokett) | 69 |
Vagdalthús-labdák | 70 |
Apró pecsenye | 70 |
Töltött tojás | 71 |
Risotto | 71 |
Firenzei risotto | 71 |
Tüdő rizskásával | 72 |
Töltött kalarábé | 72 |
Töltött zöldpaprika | 72 |
Töltött burgonya | 73 |
Székelygulyás | 73 |
Töltött paradicsom | 74 |
Töltött uborka | 74 |
Tojásos és sonkás burgonya | 75 |
Karfiol | 75 |
Töltött tojáshéj | 76 |
Sonkás- vagy sajtos-fánk | 76 |
Kucsmagomba töltve | 76 |
LIbaaprólék rizzsel | 77 |
Töltött hagyma | 77 |
Gomba-becsinált | 78 |
Agyvelő-pástétom | 78 |
Tésztában sült kolbász | 78 |
Lúdmáj-pástétom | 78 |
Nyúl-pástétom | 79 |
Pástétom-tészta | 80 |
Spárga | 81 |
Becsináltak | |
Vegyes becsinált | 81 |
Mazsolás és gesztenyés nyelv | 82 |
Zöldborsó csirkevagdalékkal | 82 |
Kalarábés csirke | 83 |
Vesepecsenye-becsinált | 83 |
Egyszerű csirke-becsinált | 84 |
Bárány citrommal | 84 |
Zöldborsó csirkével | 84 |
Csirke karfiollal | 85 |
Csirke narancsmártásban | 85 |
Becsinált kappan | 85 |
Galamb zöldborsóval | 86 |
Borjúmell citrommal | 86 |
Báránybecsinált | 86 |
Gombás bárány | 86 |
Mazsolás csirke | 87 |
Bosporus | 87 |
Főzelékek | |
Toros káposzta | 88 |
Töltött káposzta | 88 |
Közönséges töltöttkáposzta | 89 |
Hússal összerakott káposzta | 90 |
Kelkáposzta borssal | 90 |
Kelkáposzta töltve | 90 |
Zöldkáposzta töltve | 91 |
Lucskos káposzta | 92 |
Kelkáposzta paradicsommal | 92 |
Kelkáposzta burgonyával | 92 |
Kelkáposzta fokhagymával | 92 |
Tejfeles kelkáposzta | 93 |
Paprikás káposzta | 93 |
Kelkáposzta gesztenyével | 93 |
Hajdú-káposzta | 93 |
Zöld paszuly tejföllel összerakva | 94 |
Kalarábé tejföllel | 94 |
Rakott sárgarépa | 94 |
Pacal | 95 |
Zöld fuszulyka-tokány | 95 |
Zöld paszuly paradicsom | 95 |
Búzakása | 96 |
Tökkáposzta | 96 |
Kalarábé rántással | 97 |
Spárga-tök | 97 |
Laboda vagy spenót | 97 |
Szemes zöldborsó | 98 |
Zöld paszuly | 98 |
Vegyes zöldség | 99 |
Minestrone | 99 |
Töltött káposzta örménymódra | 100 |
Heriská | 100 |
Száraz borsó | 100 |
Szemes paszuly | 100 |
Tört paszuly | 101 |
Lencse böjtösen | 101 |
Paradicsomos burgonya | 101 |
Babéros savanyu burgonya | 102 |
Majorannás burgonya | 102 |
Szalonnás káposzta | 102 |
Csolet | 102 |
Gombás ételek | |
Rókagomba-leve | 103 |
Hófehér-leves | 103 |
Tinorugomba-leves | 103 |
Vegyes gomba-leves káposztalevével | 104 |
Gombamártás | 104 |
Gombapaprikás | 104 |
Gombafőzelék tejfölösen | 104 |
Gomba rizzsel | 104 |
Gomba rántottával | 105 |
Gombás lepény | 105 |
Az aszalt tinorugomba elkészítése | 105 |
Pecsenyék és egyéb húsfélék | |
Marhasültek | |
Beafstek | 106 |
Vellington-szelet | 106 |
Luby-sült | 107 |
Angol-sült | 108 |
Divatos marhasült | 109 |
Rosztböf | 109 |
Lengyel rostélyos | 110 |
Vöröshagymás rostélyos | 110 |
Tejfölös- vagy Eszterházy-rostélyos | 111 |
Szalonnával tűzdelt vesepecsenye | 111 |
Savanyú vesepecsenye | 111 |
Töltött fehérpecsenye | 112 |
Fehérbélü pecsenye | 112 |
Hagymás tejfölös pecsenye | 113 |
Szénen vagy roston sült | 114 |
Tojásos sült | 114 |
Hagymás sült | 115 |
Fehérpecsenye | 115 |
Vagdalt marhapecsenye | 115 |
Marhapecsenye-gombóc | 116 |
Vetrece | 116 |
Zöldséges pecsenye | 117 |
Marhahús tejfölös mártással | 117 |
Paprikásszelet | 117 |
Serpenyős rostélyos | 118 |
Marhapecsenye zöldséges mártással | 118 |
Angol rostélyos | 119 |
Vesepecsenye-szelet | 119 |
Gombás sült | 119 |
Főtt marhanyelv | 120 |
Főtt nyelv frissen rántva | 120 |
Szárnyas sültek | |
Kappansültek | 121 |
Jérce-szelet | 121 |
Rántott csirke | 121 |
Töltött csirke | 122 |
Gombával töltött csirke | 122 |
Szalonnával sütött kappan | 123 |
Kacsa sülve | 124 |
Szelíd kacsa vadmódra | 124 |
Pulykasült | 124 |
Pulyka vagdalt hússal | 125 |
Libasült | 126 |
Fojtott libamell | 126 |
Sült libamáj | 127 |
Vagdalt libamáj | 127 |
Tejben sütött libamáj | 128 |
Földben sült szárnyas | 128 |
Egyéb sültek | |
Borjuszelet | 129 |
Borjucomb | 129 |
Rántott borju | 129 |
Töltött borjuszegy | 130 |
Borju fehér pecsenye töltve | 130 |
Borjuvesés | 131 |
Borjumáj | 131 |
Borjunyelv | 131 |
Malacsült | 131 |
Malacpecsenye tordaiasan | 132 |
Kecskehús töltve | 133 |
Disznóoldalas | 133 |
Disznóoldalas másképpen | 133 |
Sertés szelet | 133 |
Disznócomb | 134 |
Rántott bárány | 134 |
Töltött bárány | 134 |
Vagdalt báránymáj | 135 |
Juhcomb párolva | 135 |
Ürücomb párisi módra | 136 |
Pörköltek | |
Marhahús-paprikás | 136 |
Borjupörkölt | 136 |
Borjutokány | 137 |
Paprikás-csirke | 137 |
Erdélyi tokány | 138 |
Paprikás disznófejből | 138 |
Pörkölt csirke | 139 |
Pörkölt pulyka | 139 |
Pörkölt malac | 139 |
Bárány-pörkölt | 140 |
Ürü-pörkölt | 140 |
Vadhúsok | |
Őzderék páczolva | 140 |
Páczolt nyúl | 141 |
Nyúl pácz nélkül | 142 |
Nyúlpaprikás | 142 |
Nyúl babérral | 142 |
Nyúlvagdalék sülve | 143 |
Fazekas nyúl | 143 |
Nyúl franciásan | 144 |
Fiatal nyúl rántva | 144 |
Vadliba | 145 |
Vadkacsa | 145 |
Szalonka és szalonka-bél | 146 |
Fenyőmadár belestül | 146 |
Fácán sülve | 147 |
Vaddisznó-oldalas | 147 |
Vaddisznó kocsonyásan | 148 |
Díszesen tálalt vaddisznóhús | 148 |
Fogoly sülve | 148 |
Túzok-mell | 149 |
Sült tészták | |
Fánk | 149 |
Bába kalács | 151 |
Egyszerű kalács | 151 |
Kürtös kalács | 152 |
Király kalács | 153 |
Arany galuska | 153 |
A csorgagott czukros tészta | 154 |
Cseh-pimasz | 155 |
Darázslép tészta | 155 |
Élesztős sodralék | 156 |
A mákos gubó | 157 |
Élesztős lepény | 158 |
Élesztős palacsinta | 158 |
Túrós kockatészta | 159 |
Paraszt-bélés | 159 |
A réteges (élesztős) pogácsa | 160 |
A tepertős pogácsa | 160 |
A tepertős vakarcs | 161 |
Az élesztős, irós tészta | 162 |
Félirós tészta | 162 |
A toló-fánk | 163 |
A rétestészta | 164 |
A rétesbe való töltelék | 165 |
Az alma-töltelék | 166 |
A túrós-töltelék | 166 |
Máktöltelék | 167 |
Diótöltelék | 167 |
Csigarétes | 167 |
Diós fánk | 168 |
Fahéjas fánk élesztővel | 168 |
Fűszeres lepény | 168 |
Sólyomtészta | 169 |
Élesztős csókok | 169 |
Császármorzsa | 170 |
A debreczeni béles | 170 |
A székely béles | 171 |
A burgonyarétes | 171 |
A palacsintatészta | 172 |
Zsemlyepudding | 173 |
Bormártás | 173 |
Levelensült | 174 |
Hab-fölfújt | 175 |
A puddingokra és tálba főttekre való tejmártás | 175 |
Csokoládé mártás | 175 |
A csokoládé tálbafőtt | 176 |
A tejfölös tálbafőtt | 176 |
Keményítős tálban főtt (tojás nélkül) | 176 |
Körte tálbafőtt | 177 |
Kajszinbarack tálbafőtt | 177 |
Tálbafőtt eper | 177 |
Rizskása tálbanfőtt | 178 |
Darafölfújt tojássárgával | 178 |
Meggy-fölfújt | 179 |
Csokoládémártás szilvaízzel | 179 |
Szilvaízes fölfújt | 179 |
Szilva tálbanfőtt | 180 |
A zsemlyemorzsás darakockák | 180 |
Csörege kétféleképen | 180 |
A rózsa fánk | 181 |
A tejfel-koczka | 182 |
A hájas pogácsa | 183 |
Az uti pogácsa | 183 |
Rántott zsemlye | 183 |
Tojáslepény | 183 |
Kátá | 184 |
Az alma-fánk | 184 |
A zsiros lepény | 185 |
Turós-lepény | 185 |
A fahajas-fánk | 186 |
A málé-lepény | 186 |
Polenta | 187 |
Málélisztből fölfújt | 187 |
Alma köpenyben | 188 |
Túrós perec | 188 |
Csokoládés fánk | 188 |
Gőzön főtt tészta | 189 |
Habos élesztős-tészta | 189 |
Széllel bélelt | 190 |
Tejfölös omlett | 191 |
Diós-tekercs | 191 |
Hássé-fánk | 192 |
Hideg rizskása | 192 |
A gyurt tészták | 193 |
Juhtúrós tészta | 193 |
Tehéntúrós tészta | 193 |
Krumplis sodrott tészta | 193 |
A szilvaizes derelye | 194 |
A káposztás kockatészta | 195 |
Diós -metélt | 195 |
Makkaróni sajttal és hússal | 196 |
Húsos-laska | 196 |
A sonkás tészta | 197 |
A tejbefőtt laska | 197 |
A darás tészta | 198 |
A mákos tészta | 198 |
Túrós gombóc | 198 |
Szilvás gombóc | 199 |
Szalonnás gombóc | 199 |
A bánáti gyümölcs-kenyér | 200 |
A gyümölcs-kenyér | 201 |
A vaniliás perecz | 202 |
Vanilia hajtás | 202 |
A cukor-perec | 203 |
A rác-pite | 203 |
A pozsonyi mákos és diós patkó | 204 |
Libazsiros sütemény | 204 |
A porhanyó kis kifli | 204 |
A mézes lepény | 204 |
A diós sütemény | 205 |
Diós rudak | 205 |
A habos tészta | 206 |
Füszeres édes tészta | 206 |
Vajas torta | 206 |
A morzsa-torta | 207 |
A csokoládés édes tészta | 207 |
A csokoládé torta | 208 |
A sodrott torta-lepény | 208 |
A dió-torta | 209 |
A pörkölt torta | 209 |
Mákos torta | 210 |
Élesztős-torta | 210 |
Alma-torta | 210 |
Gesztenye-torta | 211 |
Habos torta | 212 |
Kávé-torta | 212 |
Tortákra való ég | 213 |
Citromjég tortákra | 213 |
Csokoládé-máz | 214 |
Kávé-máz | 214 |
Csokoládé-máz tortára | 214 |
Gyümölcsmáz tortára | 215 |
Tortára való (sárga) diszítés | 215 |
A dalauzi | 216 |
A czukros tört dió | 216 |
A mogyoró csemege | 216 |
Domika | 217 |
Hússal töltött kifli | 217 |
Cseresznye és szilva sütve | 218 |
Az édeske | 218 |
A mandulakártya | 219 |
Bezárcsókocskák | 219 |
Mandulaccsókocska | 219 |
Tojásos perec | 220 |
A gyümölcsös csókocskák | 220 |
Teatészta sonkával | 220 |
Fűszeres lepény | 221 |
Ániskenyér | 221 |
Csokoládé-karikák | 221 |
Vaniliás kétszersült | 222 |
Gesztenye cukorral bevonva | 223 |
Gesztenye-csemege | 223 |
Ostyasütés | 224 |
Indiai fánk | 225 |
Mogyorórudak | 225 |
Gesztenyepiré | 226 |
Szaloncukor készítése | 226 |
A sütemények máza | 227 |
Cukorjég készítése | 227 |
Könnyebb cukrászat | |
Fagylaltok | |
A fagylaltok készítéséről | 228 |
Vaniliafagylalt | 228 |
Kávé fagylalt | 229 |
Csokoládé fagylalt | 229 |
Gyümölcsfagylaltok | 229 |
Gesztenyefagylalt | 230 |
Eperfagylalt | 230 |
Mogyorófagylalt | 230 |
Cukros-málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez | 231 |
Krémek | |
Csokoládé-, vanilia- és mandulakrém | 231 |
Tejhab krémekhez és kávéba | 232 |
A madár-tej | 232 |
Barack-krém | 233 |
Kávékrém | 233 |
Nemzetiszínü krém | 234 |
Birsalmakrém | 234 |
Parfék | |
Parfék friss gyümölcsből | 235 |
Mogyoró-parfé | 235 |
Csokoládé-parfé | 236 |
Vaniliás parfé | 236 |
Vegyesek | |
Csokoládé | 236 |
Puncs | 236 |
Meleg limonádé | 237 |
Hideg puncs | 237 |
Szardella-vaj | 237 |
Édes ürmös készítése | 237 |
Must-kolbász | 238 |
Bálmos | 239 |
Puliszka | 239 |
Az oltó készítése | 240 |
Komlós kenyér sütése | 241 |
Komlós kenyér sütése | 242 |
Disznóölés | |
A disznóölés | 243 |
Kolbász készítése | 245 |
Tüdős hurka készítése | 246 |
Véres hurka | 247 |
Májas hurka készítése | 248 |
Kásás hurka | 249 |
Hájszéles | 250 |
Gömböc | 250 |
Disznófősajt | 251 |
Bőrsajt | 252 |
Császárhús | 253 |
Paprikás szalonna | 253 |
Debreceni kolbász készítése | 254 |
Virsli-készítés | 254 |
Zsírolvasztás | 255 |
Sonka és marhanyelv pácolása | 255 |
Kocsonya-készítés | 256 |
Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása | |
Gőzben főtt gyümölcs | 257 |
Szalicil használata | 257 |
Az elromlott befőttek értékesítése | 257 |
Cseresznyebefőtt | 258 |
Ananászeper-befőtt | 259 |
Málnabefőtt | 259 |
Zöld köszméte | 259 |
Kajszinbarack | 260 |
Körtebefőt | 260 |
Vörös szilva zölden barackízzel | 260 |
Rendes érett vörös szilva | 261 |
Berzencei szilva hámozva | 261 |
Erdei vadszeder | 261 |
Szőlő-befőtt | 261 |
Fán termő savanyu eper | 262 |
Meggy-befőtt | 262 |
Ribizli cukorporral | 262 |
Apró aranyalma | 263 |
Őszibarack | 263 |
Birsalma-befőtt | 263 |
Berkenye-befőtt | 263 |
Hámozott dióbefőtt | 264 |
Cukorban főtt gyümölcs | 264 |
Cseresznye cukorban | 264 |
Eper cukorban | 264 |
Meggy cukorban | 265 |
Zöld köszméte cukorban | 265 |
Kajszibarack | 266 |
Zöldparadicsom cukorban | 266 |
Cukorban főtt narancs | 267 |
Sárgadinnyehéj cukorban | 267 |
Görögdinnye-befőtt | 268 |
Rendes dióbefőtt | 268 |
Birsalma cukorban | 269 |
Magolt meggy cukorban | 269 |
Apró aranyalma cukorban | 269 |
Magolt ribizli | 269 |
Zöldringló cukorban | 270 |
Som cukorban | 270 |
Erdei szeder cukorban | 270 |
Páponya cukorban | 270 |
Szárított cukros gyümölcs | 271 |
Rumos vegyes gyümölcs | 271 |
Ecetes gyümölcs | |
Meggy ecetben | 272 |
Ecetes szilva | 272 |
Birsalma ecettel | 273 |
Kajszinbarack ecettel | 273 |
Sárgadinnye ecettel | 273 |
Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya | |
Szamócakocsonya | 274 |
Szamóca főzve | 274 |
Meggykocsonya | 274 |
Cseresznyekocsonya | 275 |
Kajszinbarackkocsonya | 275 |
Őszibarackkocsonya | 275 |
Kajszinbarack nyersen | 275 |
Málna cukor nélkül | 275 |
Szőlőlé | 276 |
Őszibarack és szilva vegyesen | 276 |
Almaíz | 276 |
Sárgadinnyeíz | 277 |
Almahéjból lekvár | 277 |
Őszibarackíz | 277 |
Ringlóíz | 277 |
Rózsaíz | 278 |
Somíz | 278 |
Csipkerózsaíz | 278 |
Körteíz | 278 |
Erjedt gyümölcslevek | |
Szamóca | 279 |
Málna, szeder, ribizli | 279 |
Málna és szeder másmódon | 279 |
Málnaszörp | 280 |
Gyümölcs-sajtok | |
Birsalmasajt | 280 |
Birsalmasajt másképpen | 281 |
Birsalmasajt más módon | 281 |
Mustba főtt birsalmasajt | 281 |
Mustkolbász | 282 |
Tök főtt mustban | 282 |
Szilvalekvár | 283 |
Szilvalekvár más módon | 283 |
Gyümölcs befőzése cukor nélkül | 283 |
Friss gyümölcs eltartása | |
Szamóca eltartása néhány napig | 284 |
Nyers szilva eltartása | 285 |
Dió hámozható mkódon | 285 |
Sárga- és görögdinnye eltartása | 285 |
Citrom és narancs eltartása | 286 |
Szőlő eltartása | 286 |
Szőlő eltartása más módon | 286 |
A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása | |
Tojás eltartása | 287 |
Nyers zöldpaprika eltartása | 287 |
Sóban eltett rákfark | 288 |
Gomba eltartása | 288 |
Szarvasgomba eltartása | 289 |
Gombapor | 289 |
Keserügomba | 289 |
Tinorugomba aszalva | 290 |
Aszalt körte sajtolva | 290 |
Zöldborsó cukorral főzve | 291 |
Spárga eltartása | 292 |
Aszalt zöldkukorica | 292 |
Zöldpetrezselyem levele szárítva | 293 |
Üvegben eltett kapor | 293 |
Aszalt zöldbab | 293 |
Télire estett sóska | 294 |
Zöldbab sóban eltéve | 294 |
Paradicsom áttörve | 294 |
Paradicsom víz nélkül | 295 |
Paradicsom eltartása ecettel és borral | 295 |
Aszalt paradicsom | 296 |
Paradicsom üvegben | 296 |
Ecetbe rakott dolgok télire | |
Ecetes uborka | 296 |
Ecetes uborka-saláta | 297 |
Zöldbab ecetben | 297 |
Kukorica ecetben | 298 |
Nagy édespaprika ecetben | 298 |
Paprikasaláta télire | 298 |
Vegyes zöldség saláta | 299 |
Hagyma ecetben | 299 |
Paprikás piros káposzta | 299 |
Francia uborka | 300 |
Rizike-gomba ecettel | 300 |
Káposztás paprikasaláta | 301 |
Uborkasaláta sóban | 301 |
Kovászosuborka sóban | 302 |
Kovászosuborka más módon | 302 |
Tökkáposzta sóban | 303 |
Hordóban eltett fejeskáposzta | 304 |
Fojtott káposzta | 305 |
Gyalult hordóskáposzta | 305 |
Aszalt hús | 307 |
A tejben eltartott hús | 308 |
Sokáig eltartható kocsonya | 308 |
Különfélék | |
Korommal pácolt nyelv | 309 |
Nyári sonka | 309 |
Meleg tojásos limonádé | 310 |
Ecetkészítés | 310 |
Rumkészítés | 311 |
Angol mustár | 311 |
Almabor | 312 |
Vegyes gyümölcspálinka | 312 |
Köménymagos vagy ánizsos pálinka | 312 |
Vaniliás pálinka | 313 |
Narancs pálinka | 313 |
Dió pálinka | 313 |
Barack pálinka | 314 |
Az alkörmös festék készítése | 314 |
Világossárga szín | 315 |
Főtt must készítése | 315 |
A kozmás étlekről | 315 |
Szappanfőzés | 317 |
Nagyobb ebédek vagy vacsorák | |
Az asztalterítés | 318 |
Nagy ebéd tavasszal | 320 |
Nagy vacsora (tavasszal) | 320 |
Nagy ebéd (nyáron) | 320 |
Nagy vacsora (nyáron) | 321 |
Nagy ebéd (ősszel) | 321 |
Nagy vacsora (ősszel) | 322 |
Nagy ebéd (télen) | 322 |
Nagy vacsora (télen) | 322 |
A beteg ember táplálása | |
Mesterséges tápszerek | 324 |
Hygiama | 325 |
Gyermeklisztek | 327 |
Kefír | 328 |
Lázas betegek táplálása | 329 |
Lábadozó betegeknek való ételek és italok | 331 |
Tüdőbajosok ételrendje | 332 |
Gyomorbajosok ételrendje | 335 |
Bélbajosok ételrendje | 342 |
Elhízottak ételrendje | 344 |
Köszvényesek ételrendje | 345 |
Cukorbajosok ételrendje | 348 |
Gyermekágyas és szoptatós nő ételrendje | 353 |
Az egészséges és beteg gyermek táplálása | |
A csecsemő célszerü táplálásáról | 354 |
A csecsemő elválasztása | 359 |
Mesterséges táplálás | 361 |
A kétéves gyermek táplálása | 362 |
A három-négyéves gyermek táplálása | 363 |
Az angolkorós gyermek táplálása | 363 |
A görvélykóros gyermek táplálása | 364 |
Bevált háziszerek | |
Réthy-féle pemetefűcukorka | 365 |
Guderin | 366 |
Digestol | 366 |
Lysoform | 366 |
Csukamájolaj | 366 |
Barella-féle gyomorpor | 367 |
Kaiser-féle mell-karamellák | 367 |
Edelraute | 368 |
Ajánlható szépítőszerek | |
Czerny-féle hyg. kozmetikai különlegességek | 368 |
Fatima szépítőszerek | 369 |
Petrol Neruda | 369 |
Sztraka menthol-foszappan | 369 |
Háztartási cikkek | |
Gumikeztyü | 369 |
Washall | 370 |
Koh-i-noor nyomógomb | 370 |
Ruhafestés és tisztítás | 370 |
Kristálysó | 371 |
Kávé és tea | 371 |
Menyasszonyi kelengyék | 371 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.